Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 010 665 5800 | arkisin klo 10–15 | asiakaspalvelu@etua.fi

Yrityslimiitti auttaa tasapainottamaan yrityksen taloutta

9.12.2021
Yrityslimiitti antaa joustoa yrityksen talouteen erityisesti äkillisissä rahoitustarpeissa.

Yrityslimiitti antaa joustoa yrityksen talouteen erityisesti äkillisissä rahoitustarpeissa. Lue tästä lisää, mitä yrityslimiitti tarkoittaa ja mihin tilanteisiin se sopii.

Yrityslimiitti on yrityslainaan verrattava rahoitusratkaisu yrityksen talouden tasapainottamiseen. Yrityslimiitin erona yrityslainaan on se, että limiittilainaa voi nostaa sovitun luottorajan puitteissa aina uudelleen. Yrityslaina sen sijaan on kertaeräinen lisärahoitus, jota maksetaan takaisin ennalta sovitun maksusuunnitelman mukaisesti.

Mitä yrityslimiitti tarkoittaa ja miten se toimii?

Yrityslimiitti on vakuudeton yrityslaina, jolla voi joustavasti ja nopeasti rahoittaa yrityksen erilaisia rahoitustarpeita. Yrityslimiitissä yritys voi nostaa rahaa sovitun limiitin rajoissa ja kun maksaa lainaa takaisin, vapautuu lyhennetyn summan verran rahaa taas yrityksen käyttöön.

Yrityslimiitin etuna on, että yrityksen ei tarvitse hakea rahoitusta aina erikseen, vaan myönnetty limiittilaina on jatkuvasti yrityksen saatavilla. Tarvittaessa yritys voi jättää lainanlyhennyksen myöhemmin maksettavaksi ja maksaa vain nostetun lainamäärän korot ja kuukausimaksut. Näin yrityslimiitti joustaa yrityksen eri tilanteiden mukaan esimerkiksi kausivaihteluissa.

Limiittilainan toimintaperiaate on sama kuin joustolainan tai luottokortin. Yritys voi nostaa limiittilainaa aina myönnettyyn rajaan asti ja sen verran, kun yritys kulloinkin tarvitsee. Yritys voi myös olla nostamatta lainaa ja pitää yrityslimiittiä varakassana. Korkoa maksetaan vain käytetystä saldosta.

Mihin tilanteisiin yrityslimiitti sopii?

Yrityslimiitti sopii erityisesti tilapäisiin ja nopeisiin rahoituksen tarpeisiin. Yrityslimiitti on joustava tapa maksaa yrityksen menoja esimerkiksi hiljaisina sesonkeina tai muissa tilanteissa, missä kassaan ei saada riittävän nopeasti rahaa yrityksen toiminnan pyörittämiseen.

Monet yritykset käyttävät yrityslimiittiä kausivaihteluiden tasaamiseen. Limiittilainaa voidaan myös hyödyntää isompiin hankintoihin tai investointeihin. Yrityslimiittiä voidaan lisäksi käyttää vararahastona yllättävien rahoitustarpeiden varalle, koska limiittilainassa ei ole nostopakkoa.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Miten yrityslimiittiä haetaan, entä mitkä ovat kulut?

Yrityslimiittiä haetaan verkossa, liitteitä tai reaalivakuuksia ei vaadita ja lainapäätöksen saa heti. Vaivattoman lainanhakuprosessin ansiosta yrityslimiitti on helppo ja nopea tapa rahoittaa yrityksen toimintaa ja varmentaa sen maksuvalmiutta.

Limiittilainassa korkoa maksetaan vain käytössä olevalle lainalle, ei siis myönnetyn limiitin mukaan. Joustavimmillaan limiittiä lyhennetään yrityksen kassatilanteen mukaan, jolloin yritys maksaa vain korkoa ja kuukausimaksua. Mutta osa rahoitusyhtiöistä voi edellyttää limiittilainan lyhentämistä jollakin minimisummalla, joten kannattaa tutustua lyhennysvaatimuksiin ennen lainapäätöstä.

Muut mahdolliset limiittilainaan liittyvät kulut vaihtelevat rahoitusyhtiöittäin. Esimerkiksi yrityslimiitin avaamisesta usein peritään lainanperustamiskulu. Yrityslimiitin voi yleensä irtisanoa ilman lisäkuluja, mutta jos laina halutaan jälleen käyttöön, voi joutua maksamaan lainan perustamiskulun uudelleen.

Koska yrityslimiitin kulut vaihtelevat rahoitusyhtiöittäin, kannattaa limiittilainan nostamiseen liittyviä hintoja ja kuluja vertailla ennen lainapäätöstä.

Yrityslimiitin edut:

  • nopea ja helppo hakea verkossa, ei vaadita reaalivakuuksia
  • lainaa voi nostaa myönnetyn limiitin rajoissa yrityksen tarpeen mukaan
  • laina on käytettävissä joustavasti, lyhennetty summa vapautuu yrityksen käyttöön uudelleen
  • korkoa maksetaan vain nostetusta lainasta, haettu laina ei ole korollista
  • usein ei pakollista kuukausilyhennystä, lainaa voi lyhentää yrityksen tilanteen mukaan (lyhennyskäytäntö voi vaihdella lainayhtiöittäin, tutustu lainan ehtoihin huolella ennen päätöstä).

Hae yrityslimiittiä Etua.fi-vertailupalvelun avulla

Edullinen yrityslimiitti löytyy kilpailuttamalla lainat, jolloin voi vertailla eri rahoitusyhtiöiden tarjoamia vaihtoehtoja. Limiittilainaa  voi hakea jo hyvissä ajoin ennen kuin rahoitustarve tulee eteen.

Lainatarjouksien pyytäminen Etuan kautta on ilmaista, eikä lainan hakeminen velvoita mihinkään. Lainatarjoukset saatuasi voit vertailla eri lainavaihtoehtojen korkoja ja muita kuluja ja valita parhaan lainan yrityksellesi.

Kilpailuta yrityslaina tästä!

Lue myös: Yritysrahoitus onnistuu helposti verkon kautta – näin haet yritykselle lainaa netissä. Muista myös kokeilla yrityslainalaskuria!

Lue seuraavaksi


laina osakeyhtiölle

Hae edullinen laina osakeyhtiölle netistä

6.6.2022

Laina osakeyhtiölle voi olla vakuudellinen tai vakuudeton. Lainaa ilman vakuuksia voi hakea kätevästi netistä ja lainapäätöksen saa heti. Vakuudetonta lainaa voi hakea niin vanhat kuin uudet osakeyhtiöt vaivattomasti ja nopeasti. Lainan vakuudeksi ei […]


yrityslainan korko

Yrityslainan korko – Näin saat edullisemman lainan

25.5.2022

Yrityslainan korko vaihtelee yrityskohtaisesti. Lue tästä, mitä yrityslainan koroista kannattaa tietää. Yrityslainan korkoon vaikuttaa moni asia, kuten yrityksen taloudellinen tilanne ja tulevaisuuden näkymät. Myös lainan vakuuksilla on merkitystä koron määräytymisessä. Yrityslainoja kannattaa vertailla […]


Yrityslainojen yhdistäminen on palvelu, missä yhdistetään useampi yrityslaina ja osamaksu yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Yrityslainojen yhdistämisellä yritys säästää lainanhoitokustannuksia ja pienentää kuukausimenoja.

Yrityslainojen yhdistäminen – yhdistä yrityslainasi ja säästä lainakuluissa

20.5.2022

Yrityslainojen yhdistämisen avulla yrityksesi voi säästää lainakuluissa merkittävän summan. Lue lisää tästä. Yrityslainojen yhdistäminen on palvelu, missä yhdistetään useampi yrityslaina ja osamaksu yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Yrityslainojen yhdistämisellä yrityksesi säästää lainanhoitokustannuksia ja pienentää kuukausimenoja. […]


Copyright © 2024 Etua.fi