Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Suunnitteletko moottorikelkan ostamista? Huomioi ainakin nämä asiat

19.10.2021
Moottorikelkan hankinta

Jos haaveilet omasta moottorikelkasta, lue vinkit sopivan ajoneuvon hankintaan ja rahoitukseen!

Millainen moottorikelkka sopii minulle parhaiten?

Moottorikelkka on pääasiassa lumella käytettäväksi suunniteltu ajoneuvo, jota käytetään sekä harrastus- että työtarkoituksissa. Moottorikelkkoja saa erilaisilla ominaisuuksilla ja lisävarusteilla, jotka vaikuttavat siihen, millaiseen tarkoitukseen ja missä moottorikelkka on suunniteltu käytettäväksi.

Sopivan ajoneuvon valintaan vaikuttaakin ensisijaisesti se, käytätkö kelkkaa omaksi iloksi paikasta toiseen liikkumiseen ja harrastustoimintaan vai tarvitsetko kelkan, joka sopii työtarkoitukseen tai toimii myös vaikeammissa olosuhteissa, kuten varsinaisten kulkuväylien ulkopuolella.

Sopivaa moottorikelkkaa valitessa kannattaa miettiä käyttötarkoituksen lisäksi myös esimerkiksi, kuka kelkkaa pääasiassa käyttää ja käyttääkö sitä samanaikaisesti useampi henkilö. Yleensä moottorikelkkoihin mahtuu kuljettajan lisäksi yksi tai kaksi muuta henkilöä. Markkinoilla on myös lapsille ja nuorille suunnattuja pienempiä moottorikelkkoja.

Moottorikelkkoja on saatavilla sekä uusina että käytettyinä, joissa molemmissa on hyviä puolia. Ennen ostopäätöksen tekemistä kannattaakin miettiä realistisesti esimerkiksi omaa budjettia ja sitä, kuinka paljon kelkkaa tulee tulevaisuudessa käyttämään.

Kuinka paljon moottorikelkka maksaa?

Moottorikelkan hinta riippuu monista tekijöistä, kuten valmistajasta, mallista, iästä ja lisävarusteista. Käytetyn moottorikelkan voi saada edullisimmillaan alle tuhannella eurolla, kun taas uutena ostettuna hinnat alkavat usein noin 5 000 eurosta.

Uusien moottorikelkkojen hinnat voivat kuitenkin nousta jopa yli 15 000 euroon, mikäli kyseessä on esimerkiksi erityisen haastaviin olosuhteisiin tai työkäyttöön soveltuva ajoneuvo.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Muista huolehtia vakuutukset kuntoon

Jos moottorikelkkaa käyttää liikenteessä, tulee sitä varten ottaa oma vakuutus. Vaikka kelkkaa käyttäisi vain yksityisalueella, saattaa sitä silti koskea vakuutusvelvoitus.

Vakuutuksen sisällön ja kattavuuden voi valita omien tarpeiden mukaiseksi. Pakollinen liikennevakuutus kattaa esimerkiksi henkilövahingot, mutta halutessaan moottorikelkalle voi ottaa myös vapaaehtoisen kaskon, jolloin vakuutus tuo vielä laajempaa turvaa. Kattavalla kaskolla saat korvauksia myös esimerkiksi törmäyksistä aiheutuneista vahingoista sekä varkaudesta tai ilkivallasta.

Moottorikelkka on käytössä vain rajatun ajan vuodessa, mikä on huomioitu myös vakuutusten hinnoittelussa. Moottorikelkkavakuutuksiin sovelletaan usein vuodenaikahinnoittelua eli vakuutus on kesäkuukausina edullisempi verrattuna talvikuukausiin. Moottorikelkkaa ei näin tarvitse poistaa liikenteestä kesäksi tai hankkia seisontavakuutusta.

Moottorikelkkavakuutuksia tarjoavat useat vakuutusyhtiöt ja pankit, ja vakuutuksen saa otettua helposti netissä. Yleensä vakuutuksen piiriin kuuluvat moottorikelkan lisäksi myös varusteet, kuten kypärä.

Näin rahoitat moottorikelkan

Moottorikelkka on isompi kertahankinta, jonka rahoitukseen on eri vaihtoehtoja. Jos olet miettinyt moottorikelkkaa pidempään, saattaa säästössä olla jo ostamiseen riittävä summa omaa rahaa. Voit myös aloittaa kuukausittaisen säästämisen, mikäli haaveilet omasta moottorikelkasta, mutta hankinta ei vielä ole ajankohtainen.

Jos omat säästöt eivät riitä kattamaan moottorikelkan hintaa, voi moottorikelkan ostamiseen hakea myös vakuudetonta lainaa. Lainaa on mahdollista hakea 500 eurosta ylös päin aina 60 000 euroon saakka valitsemalleen summalle eli sillä onnistuu niin edullisemman kuin kalliimmankin moottorikelkan rahoitus.

Moottorikelkkalainat voit kilpailuttaa kätevästi Etuan kautta vaikka heti. Lainahakemuksen täyttäminen onnistuu helposti netissä ja saat nähtäville eri pankkien tarjouksia, joista voit valita sinulle parhaan lainan. Saat rahat tilillesi jopa samana päivänä, joten pääset tekemään kauppoja moottorikelkasta tarvittaessa nopeastikin.

Kilpailuta moottorikelkkalainat Etuan kautta ja löydä edullisin laina moottorikelkan hankintaan!

Lue seuraavaksi


remonttien hinnat remontin rahoitus

Mitä remontti maksaa? Katso tästä suosituimpien remonttien hinnat

2.6.2023

Mitä Suomessa remontoidaan eniten ja paljonko remonttiin tulisi varata rahaa? Katso tästä yleisempien remonttien hinnat. Suosituimpia remontteja ovat erilaiset asuntojen sisäremontit, joista kylpyhuoneremontti on yleisin. Myös keittiöremontteja tehdään paljon. Kesällä tehdään enemmän ulkotöitä, […]


Veronpalautuspäivät 2021

Veronpalautuspäivät 2023

20.3.2023

Veronpalautukset maksetaan vuonna 2023 heinä-joulukuussa riippuen siitä, milloin oma verotus päättyy. Voit selvittää oman veronpalautuksen maksupäivän ja määrän verotuspäätöksestä tai OmaVero-palvelusta. Valtaosa henkilöasiakkaista saa veronpalautuksensa elo- tai syyskuussa. Verotuksen päättymiskuukausi Veronpalautuksen maksupäivä tilille […]


Edullinen muutto- ja sisustuslaina oli helppo ja nopea ratkaisu Hannun tarpeisiin. Lue lisää kokemuksista Etua.fi:stä tästä.

Hannu tarvitsi lainaa muuttoon ja sisustukseen – sai heti lainaa, jonka takaisinmaksu on helppoa

30.1.2023

Helsinkiläinen Hannu tarvitsi nopeasti muutto- ja sisustuslainaa. Hannu löysi Etuan kautta parhaan lainatarjouksen vertaillessaan kulutusluottoja. Edullinen kulutusluotto oli helppo ja nopea ratkaisu rahan tarpeeseen. Arki on täynnä tilanteita, joissa tarvitaan yhtäkkiä ylimääräistä rahaa […]


Copyright © 2023 Etua.fi