Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 010 665 5800 | arkisin klo 10–15 | asiakaspalvelu@etua.fi

Suunnitteletko moottorikelkan ostamista? Huomioi ainakin nämä asiat

19.10.2021
Moottorikelkan hankinta

Jos haaveilet omasta moottorikelkasta, lue vinkit sopivan ajoneuvon hankintaan ja rahoitukseen!

Millainen moottorikelkka sopii minulle parhaiten?

Moottorikelkka on pääasiassa lumella käytettäväksi suunniteltu ajoneuvo, jota käytetään sekä harrastus- että työtarkoituksissa. Moottorikelkkoja saa erilaisilla ominaisuuksilla ja lisävarusteilla, jotka vaikuttavat siihen, millaiseen tarkoitukseen ja missä moottorikelkka on suunniteltu käytettäväksi.

Sopivan ajoneuvon valintaan vaikuttaakin ensisijaisesti se, käytätkö kelkkaa omaksi iloksi paikasta toiseen liikkumiseen ja harrastustoimintaan vai tarvitsetko kelkan, joka sopii työtarkoitukseen tai toimii myös vaikeammissa olosuhteissa, kuten varsinaisten kulkuväylien ulkopuolella.

Sopivaa moottorikelkkaa valitessa kannattaa miettiä käyttötarkoituksen lisäksi myös esimerkiksi, kuka kelkkaa pääasiassa käyttää ja käyttääkö sitä samanaikaisesti useampi henkilö. Yleensä moottorikelkkoihin mahtuu kuljettajan lisäksi yksi tai kaksi muuta henkilöä. Markkinoilla on myös lapsille ja nuorille suunnattuja pienempiä moottorikelkkoja.

Moottorikelkkoja on saatavilla sekä uusina että käytettyinä, joissa molemmissa on hyviä puolia. Ennen ostopäätöksen tekemistä kannattaakin miettiä realistisesti esimerkiksi omaa budjettia ja sitä, kuinka paljon kelkkaa tulee tulevaisuudessa käyttämään.

Kuinka paljon moottorikelkka maksaa?

Moottorikelkan hinta riippuu monista tekijöistä, kuten valmistajasta, mallista, iästä ja lisävarusteista. Käytetyn moottorikelkan voi saada edullisimmillaan alle tuhannella eurolla, kun taas uutena ostettuna hinnat alkavat usein noin 5 000 eurosta.

Uusien moottorikelkkojen hinnat voivat kuitenkin nousta jopa yli 15 000 euroon, mikäli kyseessä on esimerkiksi erityisen haastaviin olosuhteisiin tai työkäyttöön soveltuva ajoneuvo.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Muista huolehtia vakuutukset kuntoon

Jos moottorikelkkaa käyttää liikenteessä, tulee sitä varten ottaa oma vakuutus. Vaikka kelkkaa käyttäisi vain yksityisalueella, saattaa sitä silti koskea vakuutusvelvoitus.

Vakuutuksen sisällön ja kattavuuden voi valita omien tarpeiden mukaiseksi. Pakollinen liikennevakuutus kattaa esimerkiksi henkilövahingot, mutta halutessaan moottorikelkalle voi ottaa myös vapaaehtoisen kaskon, jolloin vakuutus tuo vielä laajempaa turvaa. Kattavalla kaskolla saat korvauksia myös esimerkiksi törmäyksistä aiheutuneista vahingoista sekä varkaudesta tai ilkivallasta.

Moottorikelkka on käytössä vain rajatun ajan vuodessa, mikä on huomioitu myös vakuutusten hinnoittelussa. Moottorikelkkavakuutuksiin sovelletaan usein vuodenaikahinnoittelua eli vakuutus on kesäkuukausina edullisempi verrattuna talvikuukausiin. Moottorikelkkaa ei näin tarvitse poistaa liikenteestä kesäksi tai hankkia seisontavakuutusta.

Moottorikelkkavakuutuksia tarjoavat useat vakuutusyhtiöt ja pankit, ja vakuutuksen saa otettua helposti netissä. Yleensä vakuutuksen piiriin kuuluvat moottorikelkan lisäksi myös varusteet, kuten kypärä.

Näin rahoitat moottorikelkan

Moottorikelkka on isompi kertahankinta, jonka rahoitukseen on eri vaihtoehtoja. Jos olet miettinyt moottorikelkkaa pidempään, saattaa säästössä olla jo ostamiseen riittävä summa omaa rahaa. Voit myös aloittaa kuukausittaisen säästämisen, mikäli haaveilet omasta moottorikelkasta, mutta hankinta ei vielä ole ajankohtainen.

Jos omat säästöt eivät riitä kattamaan moottorikelkan hintaa, voi moottorikelkan ostamiseen hakea myös vakuudetonta lainaa. Lainaa on mahdollista hakea 500 eurosta ylös päin aina 60 000 euroon saakka valitsemalleen summalle eli sillä onnistuu niin edullisemman kuin kalliimmankin moottorikelkan rahoitus.

Moottorikelkkalainat voit kilpailuttaa kätevästi Etuan kautta vaikka heti. Lainahakemuksen täyttäminen onnistuu helposti netissä ja saat nähtäville eri pankkien tarjouksia, joista voit valita sinulle parhaan lainan. Saat rahat tilillesi jopa samana päivänä, joten pääset tekemään kauppoja moottorikelkasta tarvittaessa nopeastikin.

Kilpailuta moottorikelkkalainat Etuan kautta ja löydä edullisin laina moottorikelkan hankintaan!

Lue seuraavaksi


Näistä postinumeroista haetaan eniten kulutusluottoja – Helsinki, Tampere ja Turku

17.6.2024

Lainavertailupalvelu Etua Oy selvitti mistä postinumeroista kulutusluottoja haetaan eniten Suomen isoissa kaupungeissa


Löydä osinkokalenterista kaikki Helsingin pörssissä listattujen osakkeiden osingot vuodelle 2024.

Osinkokalenteri

20.5.2024

Katso osinkokalenterista Helsingin pörssissä listattujen osakkeiden osingot vuodelle 2024. Näet mm. osingonmaksupäivät ja tuottoprosentit.


Verovähennykset kannattaa tarkistaa veroilmoituksesta ja hyödyntää ainakin yleisimmät verovähennykset.

Verovähennykset vuodelta 2023 – näitä kuluja voit vähentää verotuksessa

26.4.2024

Nyt on aika tarkistaa viime vuoden veroilmoituksen tiedot ja verovähennykset. Lue tästä, mitä kuluja voit vähentää verotuksessa. Viime vuoden esitäytetyistä veroilmoituksista kannattaa tarkistaa tulo- ja vähennystiedot. Esitäytetyssä veroilmoituksessa on laskettu verotuksen lopputulos niillä […]


Copyright © 2024 Etua.fi