Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 010 665 5800 | arkisin klo 10–15 | asiakaspalvelu@etua.fi

Sähköpotkulautojen hintavertailu 2024 

28.5.2024
Nainen istumassa sähköpotkulaudan päällä.

Sähköpotkulaudat ovat kätevä ja suosittu tapa liikkua kaupungissa etenkin kesäisin. Ne ovat vakiintuneet osaksi suomalaisten kaupunkien katukuvaa. Sähköpotkulaudan vuokraaminen tapahtuu puhelimessa toimivan sovelluksen avulla. 

Tässä artikkelissa vertailemme vuokrattavien sähköpotkulautojen kustannuksia Helsingissä kesällä 2024. Mukana vertailussa ovat viisi merkittävää sähköpotkulautoja vuokraavaa toimijaa: Bird, Bolt, Ryde, Tier ja Voi. Hintavertailun tiedot on tarkistettu 27.5.2024.   

Vuokrattavien sähköpotkulautojen minuuttihinnat kesällä 2024 

Taulukossa ilmoitetut hinnat on tarkistettu Helsingin alueella, mutta heijastelevat myös kyseisten yritysten hintatasoa muissakin kaupungeissa, joissa sähköpotkulautoja on vuokrattavana. Taulukon hinnasto kuvastaa minuuttikohtaisia hintoja. 

Tarjoaja Avausmaksu Minuuttihinta 
Bird 1 € 0,25 € 
Bolt 0 € 0,20 € 
Ryde 0 € 0,25 € 
Tier 1 € 0,25 € 
Voi 1 € 0,22 € 

Minuuttikohtaisen hinnoittelun perusteella edullisin tarjoaja on Bolt. Sen vuokrattavissa sähköpotkulaudoissa ei ole avausmaksua ja sen minuuttihinta on (0,20 €) vertailun edullisin.

Vuokrattavien sähköpotkulautojen kuukausipakettien hinnat kesällä 2024 

Jos sähköpotkulautaa käyttää usein, ei jatkuva minuuttihinnan maksaminen ole kannattavaa. Tästä syystä vuokralautojen tarjoajilla on päivä-, viikko- ja kuukausitason paketteja aktiivisemmille käyttäjille. Sähköpotkulautojen kuukausipakettihinnat löydät alla olevasta taulukosta: 

Tarjoaja Kuukausipaketin hinta Minuuttimäärä Käyttökerrat 
Bird 29,90 € 600 min 20 
Bolt 22,92 €* 300 min Ei rajoituksia 
Ryde 24,99 € 300 min Ei rajoituksia 
Tier 34,99 € 250 min Ei rajoituksia 
Voi 24,99 € 300 min Ei rajoituksia 

*Boltin hinta 300 min kuukausipaketille oli vertailuhetkellä 14,90 euroa, mutta sisälsi 35 % alennuksen. Taulukossa ilmoitettu hinta laskettu ilman alennusta.  

Bolt oli vertailun voittaja kuukausipaketin hinnan perusteella. Minuuttimääräisesti Birdin kuukausipaketti on sähköpotkulautailijalle paras, mutta käyttökertoja on vain 20. Taulukon kuukausipaketit on valittu vertailukelpoisuuden perusteella. Todella aktiivisesti sähköpotkulautoja käyttäville on tarjolla muutama suurempikin kuukausipaketti: 

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 6%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Tarjoaja Kuukausipaketin hinta Minuuttimäärä 
Ryde 54,99 € 750 min 
Voi 54,99 € 750 min 

Kuukausiveloitus vai minuuttiveloitus – kumpi tulee edullisemmaksi? 

Yllä olevista hintatiedoista voimme päätellä, että paljon sähköpotkulaudalla ajavan on edullisempaa ostaa itselleen kuukausipaketti sähköpotkulaudan käyttöä varten. Mutta kuinka paljon sähköpotkulautaa vuokraavan täytyy tarkalleen käyttää kuukaudessa sähköpotkulautaa, jotta kuukausipaketti tulee minuuttiveloitusta edullisemmaksi? 

Käytetään laskelmissa Boltia, joka on vertailun edullisin palvelu. Ilman kampanjahintaa Boltin kuukausipaketti maksaa 22,92 €/300 minuuttia. Boltin minuuttihinta on 0,20, eikä avausmaksua ole. Jakamalla kuukausipaketin hinnan minuuttihinnalla (22,92/0,20) saamme tulokseksi 114,6 minuuttia. Hieman kärjistäen voimme todeta, että yli 2 tuntia sähköpotkulautaa kuukaudessa käyttävän kannattaa hyödyntää kuukausipakettia. 

Boltin kuukausipaketin kampanjahintaan (14,90 €) saavan käyttäjän kuukausipaketti maksaa itsensä takaisin jo tunnin ja 15 minuutin kohdalla. 

Laskelmat perustuvat oletukseen, että kaikki käyttökerrat ovat yhtä pitkiä ja että käyttäjä käyttää sähköpotkulautaa tasaisesti koko kuukauden ajan.  

Harkinnassa oma sähköpotkulauta? Kilpailuta kulutusluotto sitä varten Etuan palvelussa 

Vuokrattava sähköpotkulauta on kätevä liikkumistapa nopeaan tarpeeseen. Niiden saatavuus on kuitenkin arpapeliä, etenkin jos käyttäjä asuu pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Tämän takia aktiiviselle sähköpotkulautailijalle oman laudan hankkiminen saattaa olla houkutteleva vaihtoehto. 

Sähköpotkulautojen valikoima on laaja, kuten niiden hintaskaalakin. Hinnat liikkuvat suunnilleen 260 – 3 000 euron välillä. Useimmat laudat ovat asettuvat kuitenkin alle 1 000 euron hintakategoriaan. Sähköpotkulaudan eliniäksi voisi karkeasti arvioida neljä ajokautta, joista yksi kestää Suomen sääolosuhteissa noin seitsemän kuukautta vuodesta. 

Mikäli harkitset oman sähköpotkulaudan hankintaa, sen voi rahoittaa esimerkiksi kulutusluotolla. Kulutusluotot kannattaa kuitenkin aina kilpailuttaa – oli kyse sitten isommasta tai pienemmästä hankinnasta kuten sähköpotkulauta. Kalleimman ja edullisimman lainatarjouksen korolla saattaa olla eroa jopa satoja euroja kuukaudessa. 

Kilpailuta kulutusluotot sähköpotkulautaa varten Suomen vanhimmassa lainavertailussa. Lainojen kilpailutus on ilmaista ja nopeaa, eikä velvoita nostamaan lainaa. 

Aarne Helenius
Aarne Helenius
Aarne Helenius on Etuan sisältöpäällikkö. Hän on toiminut sisältöasiantuntijana sekä luovalla että kaupallisella alalla. Aarne on erikoistunut datapohjaisten selvitysten ja talousalan tekstien tuottamiseen. Hänen tekemiään sisältöjä on ollut esillä mediassa satoja kertoja viime vuosien aikana.

Lue seuraavaksi


Näistä postinumeroista haetaan eniten kulutusluottoja – Helsinki, Tampere ja Turku

17.6.2024

Lainavertailupalvelu Etua Oy selvitti mistä postinumeroista kulutusluottoja haetaan eniten Suomen isoissa kaupungeissa


Nainen istumassa sähköpotkulaudan päällä.

Sähköpotkulautojen hintavertailu 2024 

28.5.2024

Tässä artikkelissa vertailemme vuokrattavien sähköpotkulautojen minuutti- ja kuukausihintoja Helsingissä kesällä 2024.


Lainan kilpailutus Etuan avulla auttoi Sannaa saamaan 20 000 euron lainan, kun tavallinen pankki ei myöntänyt.

Sanna sai 20 000 euron lainan ulkomaan asuntoon Etuan avulla: ”Tavallinen pankki ei myöntänyt lainaa”

15.5.2024

Uudellamaalla asuva 29-vuotias Sanna päätti puolisonsa kanssa hankkia vapaa-ajan asunnon ulkomailta. Kun täydellinen kohde löytyi, he hakivat pankista 20 000 euron lainaa asunnon panttia varten. Tavallinen pankki ei kuitenkaan myöntänyt lainaa, joten Sanna […]


Copyright © 2024 Etua.fi