Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Mönkijän ostaminen – Muista nämä asiat kun ostat mönkijän

27.5.2021

Suunnitelmissa mönkijän ostaminen? Lue vinkit mönkijän ostamiseen ja rahoitukseen.

Mönkijän ostamisessa kannattaa pitää käyttötarkoitus mielessä.

Mönkijöitä ostetaan erityisesti kesällä ja tarjolla on paljon erilaisia mönkijämalleja. Ennen mönkijän ostamista on hyvä miettiä, mihin tarkoitukseen mönkijää on hankkimassa.

Mönkijän ostamisessa käyttötarkoitus määrää mallin

Maastokäyttöön tarkoitettuja mönkijöitä voi käyttää sekä vapaa-ajalla että hyötykäyttöön töissä. Mönkijä on kätevä ajoneuvo tavarankuljetukseen, metsä- ja lumitöihin, harrastuksiin ja vapaa-ajan ajeluun.

Mönkijöiden monikäyttöisyys on yksi syy niiden suosioon, mutta on eri asia hankkia mönkijä huviajeluun mökille, kuin apuvälineeksi raskaisiin töihin metsässä. Ennen mönkijän ostamista kannattaakin selvittää mikä mönkijätyyppi on omaan tilanteeseen ja käyttötarkoitukseen sopiva.

Mönkijät jaetaan kahteen luokkaan: maastomönkijöihin ja tieliikenteeseen hyväksyttyihin mönkijöihin. Maastomönkijöitä saa käyttää tiellä vain poikkeustapauksissa, esimerkiksi tien ylitykseen. Tieliikenteeseen tarkoitettuja mönkijöitä on saatavilla joko keveinä tai raskaina nelipyörämalleina. Liikenteessä saa ajaa myös traktoriksi merkityllä mönkijällä.

Kauppoja hieroessa on hyvä selvittää, mitkä säännöt ja ominaispiirteet liittyvät kyseiseen mönkijämalliin, mm. tiellä ajamisen, vaadittavan ajokorttityypin ja peräkärryn painon suhteen. Liikenneturvan sivuilla on tarkat kuvaukset kuhunkin mönkijämalliin kuuluvista säädöksistä.

Mitä mönkijä maksaa?

Mönkijöiden hinnat vaihtelevat noin 5 000–15 000 euron välillä. Hinnat vaihtelevat mallin ja käyttötarkoituksen mukaan. Mönkijän ostamisen yhteydessä kannattaa myös hankkia asianmukaiset suojavarusteet.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Kaikkiin mönkijöihin on hankittava liikennevakuutus, myös rekisteröimättömiin. Liikennevakuutus on hankittava mönkijään, vaikka sitä käyttäisi vain omassa pihassa.

Mönkijäliikennevakuutus kattaa kuljettajan ja matkustajan henkilövahingot sekä syyttömälle vastapuolelle aiheutetut vahingot. Liikennevakuutus ei siis kata omalle mönkijälle aiheutuneita vaurioita, vaan tätä varten täytyy hankkia lisävakuutus.

Edullisin mönkijälaina löytyy kilpailuttamalla

Etukäteen kilpailutettu vakuudeton kulutusluotto on usein edullisempi vaihtoehto rahoittaa mönkijä, kuin liikkeen tarjoama osamaksu. Kulutusluotoissa korko on asiakaskohtainen, kun taas osamaksusopimuksissa ja luottokorteissa korko on yleensä kiinteä.

Osamaksu on kulutusluotto, josta maksetaan korkoa ja muita lainanhoitokuluja. Kun huomioi osamaksun kokonaiskulut, mönkijän rahoitus osamaksulla voi olla yllättävän kallista.

Liikkeen tarjoaman rahoituksen lisäksi mönkijän voi rahoittaa myös vakuudettomalla kulutusluotolla. Vakuudetonta mönkijälainaa voi hakea netistä ja lainapäätöksen saa heti. Mönkijän ostoon tarvittavan lainan saa tilille 1–2 pankkipäivässä.

Vakuudeton kulutusluotto helpottaa myös käytetyn mönkijän ostoa yksityiseltä. Hakemalla lainatarjouksen vakuudettomasta lainasta jo etukäteen, voi käytetyn mönkijän ostaa suoraan edelliseltä omistajalta ilman välikäsiä. Näin on mahdollista säästää myös mönkijän ostohinnassa.

Laina kannattaa aina kilpailuttaa usean rahoitusyhtiön kesken ja verrata lainan kokonaiskustannuksia todellisen vuosikoron avulla. Vain vertailemalla tarjouksia saa tietää, mikä on edullisin tapa rahoittaa mönkijä.

Hae mönkijälainaa vaivattomasti

Etua.fi-lainapalvelun avulla kilpailutat mönkijälainan ilmaiseksi ja ilman sitoumuksia. Täyttämällä yhden maksuttoman hakemuksen saat nopeasti useiden pankkien lainatarjouksia. Hakemuksen täyttäminen tapahtuu netissä muutamassa minuutissa ja lainanhaku on vaivatonta.

Etuan lainatarjousnäkymässä lainatarjousten vertailu on helppoa. Lainatarjoukset on järjestetty todellisen vuosikoron mukaiseen järjestykseen niin, että edullisin laina on ensimmäisenä.

Kulutusluotto, erityisesti isommissa lainasummissa ja pidemmällä maksuajalla, on yleensä edullisempi vaihtoehto kuin mönkijän rahoittaminen muulla tavoin, esimerkiksi osamaksulla.

Kilpailuta mönkijälaina tästä

Mönkijän ostoa harkitessasi muista ainakin nämä asiat:

-Selvitä, mikä mönkijämalli on sinun tilanteesi ja käyttötarkoitukseesi sopiva
-Selvitä myös malliin liittyvät perusasiat (mm. minkä ikäinen saa ajaa ja missä, tarvitaanko ajokortti)
-Kaikkiin mönkijöihin on hankittava liikennevakuutus
-Kilpailuta mönkijärahoitus etukäteen ja säästä!

Lue myös miten pienikin ero lainakuluissa tuo merkittäviä säästöjä: Lainan kilpailutus säästää selvää rahaa


Lähde: Liikenneturva

Lue seuraavaksi


Selvitys: Näistä syistä eri palkkaluokat hakevat kulutusluottoja

10.11.2023

Lainavertailupalvelu Etua analysoi vuoden 2023 lainahakemukset ja selvitti lainahakemusten määrät ja syyt palkkaluokittain.


Kulutusluottojen korkokatto 2023

Kulutusluottojen korkokatto laski – näin se vaikuttaa lainanottajiin

18.10.2023

Lue tästä, mitä lokakuun 2023 alussa voimaanastunut kulutusluottojen korkokatto tarkoittaa. Jatkossa lainoista saa periä aikaisempaa pienempää korkoa. Uudet säännökset eivät tosin aiheuta suuria muutoksia nykyisiin lainojen korkotasoihin. Pääasialliset muutokset koskevat luottojen markkinointia, verkkokaupan […]


Tarvitseeko kulutusluottoon vakuuksia

Tarvitseeko kulutusluottoon vakuuksia?

26.9.2023

Mietitkö, tarvitaanko kulutusluottoa varten vakuuksia ja millaisia lainan vakuuksia pankit edellyttävät? Lue tästä. Kulutusluottoa on mahdollista saada vakuuksien kanssa tai ilman. Luoton hinta riippuu käytetyistä vakuuksista, joten on tärkeää ymmärtää lainan vakuuden merkitys […]


Copyright © 2023 Etua.fi