Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Löydä edullinen autorahoitus käytetylle autolle – lue vinkit

12.5.2021
Autorahoitus käytetylle autolle

Suunnitteletko hankkivasi pian käytetyn auton? Katso tästä, miten auton rahoitus kannattaa hoitaa.

Auton ostaminen on suuri hankinta, johon moni tarvitsee lisärahoitusta. Käytettynä auton saa uutta edullisemmin, mutta esimerkiksi automerkistä, auton iästä ja ajokilometreistä riippuen jää autolle kuitenkin usein hintaa ainakin tuhansia euroja. Kalleimmista malleista voi käytettynäkin joutua maksamaan kymmeniä tuhansia. Sopiva autorahoitus kannattaakin valita huolella, sillä monesti autoa maksetaan usein vuosien ajan.

Näin valitset sopivan autorahoituksen

Käytetyn auton rahoitukseen on monia eri vaihtoehtoja, joista sopivin kannattaa valita oman tilanteen mukaan. Autorahoitus voi olla esimerkiksi autoliikkeen kanssa tehty osamaksusopimus tai pankista haettu autolaina.

Sopivan rahoituksen valintaan vaikuttaa esimerkiksi, mistä ja keneltä auton aikoo hankkia. Mikäli käytetyn auton ostaa suoraan autoliikkeestä saattavat liikkeet tarjota autoon rahoitusta ja heidän kanssaan voi neuvotella omaan budjettiin sopivan osamaksusuunnitelman. Yksityiseltä autoa ostettaessa helpoin vaihtoehto on monesti vakuudeton tai vakuudellinen laina pankista, jolla auton hinnan saa kerralla maksettua edelliselle omistajalle.

Myös auton hinta vaikuttaa rahoituksen valintaan. Mitä kalliimman käytetyn auton ostat, sitä todennäköisemmin tarvitset auton hankintaan lisärahoitusta. Pari tuhatta euroa maksavaa autoa varten voi olla mahdollista säästämällä kerätä kasaan tarvittava rahasumma, mutta esimerkiksi 10–20 000 euron hintaiseen autoon moni ottaa autolainan tai osamaksurahoituksen. Vakuudetonta autolainaa voi saada jopa 60 000 euroa ja vakuudellisissa lainoissa voi lainasumma olla jopa suurempi esimerkiksi vakuuksista riippuen. 

Vakuudeton autolaina on kätevä tapa rahoittaa auton hankinta, mikäli tarvitset rahoitusta nopeasti eikä sinulla ole tarjota vakuuksia lainaan. Vakuudettoman lainan voi saada tilille jopa samana tai seuraavana päivänä, joten auton saa pian käyttöön. Jos sinulla on mahdollisuus antaa vakuuksia pankille, saattaa vakuudellinen laina olla parempi valinta, sillä korko on usein matalampi. Kannattaa kuitenkin myös huomioida, että vakuudellisissa autolainoissa minimilainasumma voi olla korkeampi kuin vakuudettomissa autorahoituksissa.

Vertaile aina autorahoitukset

 Vaikka olisit ostamassa autoa autoliikkeestä ja sinulle tarjotaan osamaksusopimusta, kannattaa silti pyytää vertailun vuoksi myös lainatarjouksia autolainoista. Vertailemalla tasapuolisesti eri vaihtoehdot, et varmasti päädy maksamaan autorahoituksesta liikaa.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Niin osamaksurahoituksissa kuin pankkien tarjoamissa lainoissa kannattaa vertailla koron lisäksi erilaiset avaus- ja käsittelymaksut sekä todellinen vuosikorko, joka antaa nimelliskorkoa todellisemman kuvan lainan hinnasta. Vaikka erot eivät ehkä vaikuta suurilta, voi edullisin vaihtoehto tuoda satojen tai tuhansien erojen säästön laina-aikana erityisesti suurempien lainojen osalta.

Etuan kautta pystyt helposti vertailemaan eri pankkien autolainat eikä lainahakemuksen lähettäminen sido sinua nostamaan lainaa. Yhdellä hakemuksella saat jopa alle 10 minuutissa useita tarjouksia, joista voit valita parhaimman. Kilpailuta autolainat heti!

Lue myös:

Käytetyn auton osto yksityiseltä – vinkit auton ostoon

Käytetyn auton tuonti ulkomailta – toimi näin

Lue seuraavaksi


Edullinen venelaina nopeasti ja luotettavasti

15.2.2024

Veneen ostoon liittyy monia kysymyksiä, joista yksi keskeinen on veneen rahoitus. Venelainavertailu kannattaa aina tehdä, sillä lainakuluissa on eroja. Vain vertailemalla lainan kokonaiskustannuksia selviää, mikä on halvin venelaina. Haaveiletko omasta veneestä, mutta rahoitus […]


Moottoripyörälaina auttaa rahoittamaan uuden tai käytetyn pyörän joustavilla maksuehdoilla.

Moottoripyörälaina – kilpailuta edullinen moottoripyörärahoitus Etuan avulla

1.2.2024

Moottoripyörälainalla rahoitat uuden tai käytetyn pyörän joustavilla maksuehdoilla. Lue lisää tästä. Moottoripyörälainalla voit hankkia uuden tai käytetyn moottoripyörän ja sen varusteet. Voit hakea moottoripyörärahoitusta myös pyörän ylläpitoon liittyviin kustannuksiin. Etuan kautta löydät nopeasti […]


Veronpalautuspäivät 2024 ovat heinä-joulukuussa riippuen siitä, miloin oma verotus päättyy.

Veronpalautuspäivät 2024

5.1.2024

Veronpalautukset maksetaan vuonna 2024 heinä-joulukuussa riippuen siitä, milloin oma verotus päättyy. Voit selvittää oman veronpalautuksen maksupäivän ja määrän verotuspäätöksestä tai OmaVero-palvelusta. Valtaosa henkilöasiakkaista saa veronpalautuksensa elo- tai syyskuussa. Verotuksen päättymiskuukausi Veronpalautuksen maksupäivä tilille […]


Copyright © 2024 Etua.fi