Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 010 665 5800 | arkisin klo 10–15 | asiakaspalvelu@etua.fi

Etätyöläinen: huomioi nämä etätyön verovähennykset kevään 2021 veroilmoituksessa

23.2.2021
Etätyö verovähennykset vuosi 2020

Etätyöläinen voi vähentää etätyöstä aiheutuneita kustannuksia verotuksessa. Monilta jää pois matkakulujen vähentäminen.

Etätöiden takia monet eivät voi vähentää verotuksessaan kodin ja työpaikan välisiä matkoja vuodelta 2020. Vuoden 2020 matkakulujen omavastuu on 750 euroa. Jos kuluja on kertynyt tätä omavastuuosuutta enemmän, kodin ja työpaikan välisten matkojen kuluja voi ilmoittaa verotuksessa ja saada niistä verovähennystä. Matkakuluja voi vähentää verotuksessa aina 7000 euroon asti.

Nämä etätyöstä aiheutuneet kulut voit vähentää verotuksessa tulonhankkimismenoina

Etätyöstä palkansaajalle aiheutuvia menoja, joita työnantaja ei korvaa, voi verotuksessa vähentää tulonhankkimismenoina. Tulonhankkimismenoja voivat olla esimerkiksi palkansaajalle maksettavaksi jäävät tietoliikennekulut ja tietokoneen oheislaitteiden kulut sekä työhuonevähennys.

Jokainen palkansaaja saa automaattisesti 750 euron tulonhankkimisvähennyksen. Jos kuluja kertyy tätä summaa enemmän, menot voi ilmoittaa veroilmoituksessa tulonhankkimis-menoina. Tulonhankkimismenojen ylittäessä 750 euroa, on kaikki kulut ilmoitettava verottajalle.

Jos palkansaaja on ostanut kotiin tänä vuonna uuden näytön, hiiren tai muita työvälineitä, kulut voi vähentää verotuksessa tulonhankkimismenoina.

Myös tietoliikennekuluja voi vähentää tulonhankkimismenoina. Palkansaaja voi vähentää puolet tietoliikennekulujen kokonaiskustannuksista, jos yhteyttä käyttää osittain työkäytössä. Tietoliikenneyhteyden kustannukset voi vähentää kokonaan, jos käyttää yhteyttä pääasiassa työkäytössä.

Työhuonevähennys määräytyy etätyöpäivien mukaan

Jos työskentelee kotona, verotuksesta voi vähentää työhuonevähennyksen. Työhuonevähennys kattaa vuokran, kalusteet, valon, sähkön, lämmön ja siivouksen. Työhuonevähennys on henkilökohtainen: molemmat puolisot voivat saada kaavamaisen etätyövähennyksen, jos he tekevät etätöitä.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Työhuonevähennys määräytyy etätyöpäivien mukaan seuraavasti:

  • Työhuonevähennys on 900 euroa, jos on etätöissä yli puolet vuoden työpäivistä.
  • Työhuonevähennys on 450 euroa, jos on etätöissä enintään puolet kaikista työpäivistä vuodessa.
  • Työhuonevähennys on 225 euroa, jos tekee etätöitä satunnaisesti.

Verotuksen kannalta ei ole tärkeää, onko työnantaja määrännyt työntekijän etätöihin vai onko kyseessä suositus.  Työhuonevähennys ei myöskään edellytä, että käytössä olisi erillinen työhuone.

Verottaja huomauttaa, että kun tekee kotona etätyötä, voi vähentää joko kaavamaisen työhuonevähennyksen tai työtilasta aiheutuneet todelliset kulut esimerkiksi kalusteista. Molempia ei voi veroilmoituksessa vähentää.

Työvälineiden vähennys verotuksessa

Jos hankkii työvälineitä itse, voi niiden hankinta-, huolto- ja korjausmenot vähentää tulonhankkimiskuluina, jos välineet ovat pääasiassa työkäytössä:

  • Jos hankintahinta on enintään 1 000 euroa / työväline, voit vähentää kulut kerralla hankintavuonna.
  • Jos hankintahinta ylittää 1 000 euroa, vähennä se vuosittaisina 25 % suuruisina poistoina. 

Jo lainaa työnantajalta työvälineitä työkäyttöön eli niiden omistus säilyy työnantajalla, niistä ei synny työntekijälle veronalaista etua.

Sen sijaan, jos työnantaja hankkii työvälineitä työntekijän omistukseen, työvälineiden käypä arvo on palkkaa, jonka työnantaja ilmoittaa tulorekisteriin.

Maskikulujakin saa vähentää verotuksessa

Työntekijä saa vähentää maskien ostokulut verotuksessa, jos maski on välttämätön työtä tehdessä ja työntekijä on ne itse ostanut. Kuluja ei tarvitse ilmoittaa, jos erilaisista työhön liittyvistä kuluista kertyy vähemmän kuin 750 euroa vuodessa.

Myös työmatkoilla käytettävien maskien kustannuksia voi vähentää verotuksessa. Maskikuluja saa vähentää kodin ja työpaikan välisiltä matkoilta, jotka on tehty THL:n suosituksen 13.8.2020 jälkeen. Kuluja voi vähentää kaksi euroa jokaiselta päivältä, joina on kulkenut julkisella kulkuvälineellä kodin ja työpaikan välisen matkan itse ostamaansa maskia käyttäen.

Vuoden 2020 kuluja voi ilmoittaa OmaVeroon

Voit ilmoittaa vuoden 2020 kuluja verotukseen OmaVerossa. Vero.fistä löytyy ohjeita, miten tulonhankkimismenot, työhuone- ja muut mahdolliset vähennykset ilmoitetaan.

Jos toimit alkuvuodesta 2021, tiedot ovat jo valmiina myöhemmin keväällä saamallasi esitäytetyllä veroilmoituksella. Viimeistään vähennysten tiedot pitää ilmoittaa loppukeväästä omana veroilmoituksen täydentämisen määräpäivänä.

Tulonhankkimismenoja kannattaa ilmoittaa vain, jos menot ylittävät 750 euroa. Esimerkiksi jos ainoa tulonhankkimismeno on se, että on tehnyt enintään puolet vuoden työpäivistä etänä ja on oikeutettu kaavamaiseen 450 euron työhuonevähennykseen, kuluja ei tarvitse ilmoittaa. Ja jos tulonhankkimismenoja kertyy enemmän kuin 750 euroa vuodessa, menot pitää ilmoittaa kokonaan.

Samoin kodin ja työpaikan välisiä matkakuluja pitää kertyä vuodessa vähintään 750 euroa, jotta ne kannattaa ilmoittaa verottajalle. Jos 750 euron omavastuu ylittyy, verotuksessa täytyy ilmoittaa kaikki kustannukset.

Vertaile lainoja ja säästä kuluissa

Etua.fi asiakkaana voit säästää jopa tuhansia euroja kilpailuttamalla asuntolainan tai kulutusluoton. Tee maksuton hakemus, et sitoudu mihinkään.

Etua.fi -lainapalvelun tavoitteena on helpottaa kuluttajan arkipäivää kodin raha-asioissa. Palvelussa voit kilpailuttaa kulutusluotot, remonttilainat, matkalainat, lainat ilman vakuuksia ja asuntolainat ilmaiseksi.

Lisää etätyövähennyksistä Vero.fi:n sivuilla

Lue seuraavaksi


Löydä osinkokalenterista kaikki Helsingin pörssissä listattujen osakkeiden osingot vuodelle 2024.

Osinkokalenteri

20.5.2024

Katso osinkokalenterista Helsingin pörssissä listattujen osakkeiden osingot vuodelle 2024. Näet mm. osingonmaksupäivät ja tuottoprosentit.


Verovähennykset kannattaa tarkistaa veroilmoituksesta ja hyödyntää ainakin yleisimmät verovähennykset.

Verovähennykset vuodelta 2023 – näitä kuluja voit vähentää verotuksessa

26.4.2024

Nyt on aika tarkistaa viime vuoden veroilmoituksen tiedot ja verovähennykset. Lue tästä, mitä kuluja voit vähentää verotuksessa. Viime vuoden esitäytetyistä veroilmoituksista kannattaa tarkistaa tulo- ja vähennystiedot. Esitäytetyssä veroilmoituksessa on laskettu verotuksen lopputulos niillä […]


Selvitys: Näissä kaupungeissa saat auton nopeiten huoltoon

15.4.2024

Etua Oy selvitti yhteistyössä AutoJerryn kanssa, kuinka nopeasti autolle saa huoltoaikoja vuoden eri kuukausina ja kuinka kauan huoltoaikojen saaminen kestää Suomen suurimmissa kaupungeissa.


Copyright © 2024 Etua.fi