Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Lainaa voit hakea kätevästi myös etänä – näin teet lainahakemuksen netissä

23.11.2020

Lainahakemus helposti netissä

Koronapandemian aiheuttama poikkeusaika on vähentänyt pankissa asiointia, mutta lainaa pystyy hakemaan helposti myös netistä.

Netistä voit hakea kulutusluottoa tai asuntolainaa nopeasti

Pandemian ei tarvitse estää haaveitasi uudesta asunnosta tai kodin remontista, sillä vakuudettoman lainan tai asuntolainan hakeminen onnistuu helposti ja nopeasti myös netissä.

Koska hakuprosessi on yksinkertainen, voi lainaa hakea missä ja milloin tahansa. Lue alta, millainen on lainanhakuprosessi netissä ja hoida jatkossa laina-asiasi kätevästi ja turvallisesti etänä!

1. Täytä ja lähetä lainahakemus

Lainan tai luoton hakeminen netissä onnistuu nopeasti, sillä muutamat tiedot täyttämällä saat hakemuksen matkaan jo minuuteissa.

Kulutusluottoa haettaessa hakemukseen tulee täyttää omat yhteystiedot, työsuhdetiedot sekä tiedot omista tuloista ja mahdollisista aiemmista lainoista. Myös tämänhetkisten lainojen lyhennyseriä kysytään hakemuksessa. Tämän lisäksi hakijaa pyydetään kertomaan myös esimerkiksi hänen asumismuotonsa ja vuokran tai yhtiövastikkeen määrä.

Asuntolainahakemuksessa kysytään näiden tietojen lisäksi esimerkiksi myös lainaan käytettävää vakuutta, nykyistä pankkia ja tämänhetkisiä säännöllisiä menoja.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Ennen kuin aloitat tekemään lainahakemusta netissä, on tarvittavat tiedot hyvä olla saatavilla, jotta hakemuksen täyttäminen sujuu mahdollisimman helposti.

2. Vertaile lainatarjoukset

Hakemuksen lähettämisen jälkeen seuraava vaihe kulutusluotoissa on lainatarjouksien vertailu. Jos haluat saada yhden lainatarjouksen sijaan useampia tarjouksia helposti, kannattaa hyödyntää Etuan vertailupalvelua.

Kilpailutus kannattaa, sillä eri toimijat tarjoavat lainaa erilaisilla ehdoilla ja tarjouksissa on myös asiakaskohtaisia eroja. Pyytämällä useamman lainatarjouksen pystyt helposti valitsemaan parhaan mahdollisen saatavilla olevan lainan.

Kulutusluottojen lainatarjouksesta näkyvät lainasumma, korko, todellinen vuosikorko, takaisinmaksuaika sekä kuukausierä, jolla lainaa tulee maksaa takaisin. Vertaile huolellisesti tarjouksia eri tekijöiden osalta, jotta valitset varmasti parhaan mahdollisen vaihtoehdon.

3. Käy lainaneuvottelut ja allekirjoita sopimukset

Vakuudettomissa kulutusluotoissa lainatarjouksen voi hyväksyä netissä ja toimittaa sähköisesti myös sopimukseen tarvittavat liitteet. Työsuhteessa olevilta pyydetään liitteeksi usein tuoreinta palkkalaskelmaa, kun taas eläkeläisten tulee toimittaa eläkepäätös. Lainasopimuksen solmimisen jälkeen laina maksetaan tilille yleensä viimeistään seuraavan pankkipäivän aikana.

Jos haet asuntolainaa netissä, ovat pankit sinuun suoraan yhteydessä hakemuksen jälkeen sopiakseen lainaneuvotteluista tai voit itse varata ajan neuvotteluun. Neuvottelut voi hoitaa nykyisin helposti puhelintapaamisella eli konttorikäyntiä ei vaadita.

Perinteisesti esimerkiksi asuntokauppaan liittyvät sopimukset on käyty allekirjoittamassa pankin konttorilla, mutta nykyään monet pankit tarjoavat mahdollisuuden tehdä ja allekirjoittaa sopimuksia netissä. Sopimusten hyväksyminen ja asuntokauppojen teko on turvallista myös sähköisesti, sillä niihin vaaditaan tunnistautuminen verkkopankkitunnuksilla.

Hae jo tänään kulutusluottoa tai asuntolainaa Etuan kautta!

Lue seuraavaksi


Selvitys: Näistä syistä eri palkkaluokat hakevat kulutusluottoja

10.11.2023

Lainavertailupalvelu Etua analysoi vuoden 2023 lainahakemukset ja selvitti lainahakemusten määrät ja syyt palkkaluokittain.


Kulutusluottojen korkokatto 2023

Kulutusluottojen korkokatto laski – näin se vaikuttaa lainanottajiin

18.10.2023

Lue tästä, mitä lokakuun 2023 alussa voimaanastunut kulutusluottojen korkokatto tarkoittaa. Jatkossa lainoista saa periä aikaisempaa pienempää korkoa. Uudet säännökset eivät tosin aiheuta suuria muutoksia nykyisiin lainojen korkotasoihin. Pääasialliset muutokset koskevat luottojen markkinointia, verkkokaupan […]


Tarvitseeko kulutusluottoon vakuuksia

Tarvitseeko kulutusluottoon vakuuksia?

26.9.2023

Mietitkö, tarvitaanko kulutusluottoa varten vakuuksia ja millaisia lainan vakuuksia pankit edellyttävät? Lue tästä. Kulutusluottoa on mahdollista saada vakuuksien kanssa tai ilman. Luoton hinta riippuu käytetyistä vakuuksista, joten on tärkeää ymmärtää lainan vakuuden merkitys […]


Copyright © 2023 Etua.fi