Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Lainaa voit hakea kätevästi myös etänä – näin teet lainahakemuksen netissä

23.11.2020

Lainahakemus helposti netissä

Koronapandemian aiheuttama poikkeusaika on vähentänyt pankissa asiointia, mutta lainaa pystyy hakemaan helposti myös netistä.

Netistä voit hakea kulutusluottoa tai asuntolainaa nopeasti

Pandemian ei tarvitse estää haaveitasi uudesta asunnosta tai kodin remontista, sillä vakuudettoman lainan tai asuntolainan hakeminen onnistuu helposti ja nopeasti myös netissä.

Koska hakuprosessi on yksinkertainen, voi lainaa hakea missä ja milloin tahansa. Lue alta, millainen on lainanhakuprosessi netissä ja hoida jatkossa laina-asiasi kätevästi ja turvallisesti etänä!

1. Täytä ja lähetä lainahakemus

Lainan tai luoton hakeminen netissä onnistuu nopeasti, sillä muutamat tiedot täyttämällä saat hakemuksen matkaan jo minuuteissa.

Kulutusluottoa haettaessa hakemukseen tulee täyttää omat yhteystiedot, työsuhdetiedot sekä tiedot omista tuloista ja mahdollisista aiemmista lainoista. Myös tämänhetkisten lainojen lyhennyseriä kysytään hakemuksessa. Tämän lisäksi hakijaa pyydetään kertomaan myös esimerkiksi hänen asumismuotonsa ja vuokran tai yhtiövastikkeen määrä.

Asuntolainahakemuksessa kysytään näiden tietojen lisäksi esimerkiksi myös lainaan käytettävää vakuutta, nykyistä pankkia ja tämänhetkisiä säännöllisiä menoja.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Ennen kuin aloitat tekemään lainahakemusta netissä, on tarvittavat tiedot hyvä olla saatavilla, jotta hakemuksen täyttäminen sujuu mahdollisimman helposti.

2. Vertaile lainatarjoukset

Hakemuksen lähettämisen jälkeen seuraava vaihe kulutusluotoissa on lainatarjouksien vertailu. Jos haluat saada yhden lainatarjouksen sijaan useampia tarjouksia helposti, kannattaa hyödyntää Etuan vertailupalvelua.

Kilpailutus kannattaa, sillä eri toimijat tarjoavat lainaa erilaisilla ehdoilla ja tarjouksissa on myös asiakaskohtaisia eroja. Pyytämällä useamman lainatarjouksen pystyt helposti valitsemaan parhaan mahdollisen saatavilla olevan lainan.

Kulutusluottojen lainatarjouksesta näkyvät lainasumma, korko, todellinen vuosikorko, takaisinmaksuaika sekä kuukausierä, jolla lainaa tulee maksaa takaisin. Vertaile huolellisesti tarjouksia eri tekijöiden osalta, jotta valitset varmasti parhaan mahdollisen vaihtoehdon.

3. Käy lainaneuvottelut ja allekirjoita sopimukset

Vakuudettomissa kulutusluotoissa lainatarjouksen voi hyväksyä netissä ja toimittaa sähköisesti myös sopimukseen tarvittavat liitteet. Työsuhteessa olevilta pyydetään liitteeksi usein tuoreinta palkkalaskelmaa, kun taas eläkeläisten tulee toimittaa eläkepäätös. Lainasopimuksen solmimisen jälkeen laina maksetaan tilille yleensä viimeistään seuraavan pankkipäivän aikana.

Jos haet asuntolainaa netissä, ovat pankit sinuun suoraan yhteydessä hakemuksen jälkeen sopiakseen lainaneuvotteluista tai voit itse varata ajan neuvotteluun. Neuvottelut voi hoitaa nykyisin helposti puhelintapaamisella eli konttorikäyntiä ei vaadita.

Perinteisesti esimerkiksi asuntokauppaan liittyvät sopimukset on käyty allekirjoittamassa pankin konttorilla, mutta nykyään monet pankit tarjoavat mahdollisuuden tehdä ja allekirjoittaa sopimuksia netissä. Sopimusten hyväksyminen ja asuntokauppojen teko on turvallista myös sähköisesti, sillä niihin vaaditaan tunnistautuminen verkkopankkitunnuksilla.

Hae jo tänään kulutusluottoa tai asuntolainaa Etuan kautta!

Lue seuraavaksi


remonttien hinnat remontin rahoitus

Mitä remontti maksaa? Katso tästä suosituimpien remonttien hinnat

2.6.2023

Mitä Suomessa remontoidaan eniten ja paljonko remonttiin tulisi varata rahaa? Katso tästä yleisempien remonttien hinnat. Suosituimpia remontteja ovat erilaiset asuntojen sisäremontit, joista kylpyhuoneremontti on yleisin. Myös keittiöremontteja tehdään paljon. Kesällä tehdään enemmän ulkotöitä, […]


Veronpalautuspäivät 2021

Veronpalautuspäivät 2023

20.3.2023

Veronpalautukset maksetaan vuonna 2023 heinä-joulukuussa riippuen siitä, milloin oma verotus päättyy. Voit selvittää oman veronpalautuksen maksupäivän ja määrän verotuspäätöksestä tai OmaVero-palvelusta. Valtaosa henkilöasiakkaista saa veronpalautuksensa elo- tai syyskuussa. Verotuksen päättymiskuukausi Veronpalautuksen maksupäivä tilille […]


Edullinen muutto- ja sisustuslaina oli helppo ja nopea ratkaisu Hannun tarpeisiin. Lue lisää kokemuksista Etua.fi:stä tästä.

Hannu tarvitsi lainaa muuttoon ja sisustukseen – sai heti lainaa, jonka takaisinmaksu on helppoa

30.1.2023

Helsinkiläinen Hannu tarvitsi nopeasti muutto- ja sisustuslainaa. Hannu löysi Etuan kautta parhaan lainatarjouksen vertaillessaan kulutusluottoja. Edullinen kulutusluotto oli helppo ja nopea ratkaisu rahan tarpeeseen. Arki on täynnä tilanteita, joissa tarvitaan yhtäkkiä ylimääräistä rahaa […]


Copyright © 2023 Etua.fi