Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Moottoripyörät käyvät jälleen kaupaksi

1.2.2019

Sähkökäyttöisten moottoripyörien suosio kasvaaMoottoripyörien myynti on kääntynyt vuonna 2019 kasvuun ensimmäistä kertaa 10 vuoteen. Kasvun odotetaan jatkuvan, ja ylimääräistä boostia myyntiin tuovat sähkökäyttöiset moottoripyörät.

Suomessa rekisteröitiin viime vuonna uusia moottoripyöriä 3 284 kappaletta mikä on 12,2 prosenttia enemmän kuin vuonna 2017. Ennen tätä käännettä alalla kärsittiin pitkään laskevista myyntiluvuista, sillä vuoden 2009 jälkeen myynti on laskenut joka vuosi. Parhaimmillaan uusia moottoripyöriä rekisteröitiin Suomeen noin 11 000 kappaletta.

Moottoripyörien määrään Suomessa vaikuttavat myös käytettyinä maahantuodut pyörät. Vuonna 2018 käytettyjä moottoripyöriä tuotiin Suomeen 1600 kappaletta.

– Alalla on oikein positiivinen fiilis nyt, kun myynti on pitkästä aikaa kasvanut. Odotamme alkavaa kautta innolla, kertoo Teknisen Kaupan Liiton moottoripyöräjaoston puheenjohtaja Mikko Summa tyytyväisenä MP 2019 -messujen tiedotteessa.

Kohentunut taloustilanne sekä Suomessa että maailmalla on vauhdittanut moottoripyörien myyntiä. Lisäksi Summa arvelee yhdeksi kasvun syyksi sitä, että kaksipyöräisiä pidetään entistä helpompana kulkupelinä.

– Moottoripyörät ja muut kaksipyöräiset nähdään ympäristöystävällisempänä ja ruuhkattomana vaihtoehtona. Etenkin kaupunkialueilla ihmisiä kiinnostavat autoille vaihtoehtoiset liikkumistavat, eikä julkinen liikenne aina pysty vastaamaan huutoon, arvelee Summa.

Suosituimmat moottoripyörämerkit

Edellisvuotisten tulosten perusteella isot, perinteiset pyörät kiinnostavat. Sähkökäyttöisten moottoripyörien suosion odotetaan Suomessa kasvavan sitä mukaa, kun isot merkit tuovat omia mallejaan markkinoille.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Uusien pyörien suosituin merkki on KTM. Honda nousi Yamahan ohi kakkoseksi, pitkälti uuden 125-kuutioisen Monkeyn menestyksen ansiosta. Kymmenen suosituimman merkin joukosta markkinaosuuttaan pystyivät kasvattamaan Hondan lisäksi Harley-Davidson, Kawasaki, Husqvarna ja Suzuki.

Sijoitus/Merkki/Markkinaosuus % (Markkinaosuus 2017)

  1. KTM 18,5 % (23,0 %)
  2. Honda 14,1 % (7,3)
  3. Yamaha 13,0 % (18,7)
  4. BMW 9,9 % (11,2)
  5. Harley-Davidson 8,3 (6,8)
  6. Kawasaki 7,1 % (6,4)
  7. Husqvarna 3,7 % (3,2)
  8. Suzuki 3,4 % (3,2)
  9. Triumph 3,2 % (3,6)
  10. Piaggio 2,8 % (3,3)

Käytettyinä maahantuotujen pyörien suosituin merkki on Harley-Davidson 24 prosentin osuudellaan. Seuraavina tulevat KTM ja BMW, joiden molempien osuus oli noin 12 prosenttia.

Hintavertailu on järkevää

Moottoripyörien hintojen vertailun lisäksi on järkevää kilpailuttaa moottoripyörän rahoitus. Moottoripyöräliikkeestä hankittu osamaksurahoitus ei välttämättä ole edullisin vaihtoehto. Laina onkin viisasta kilpailuttaa ja vertailla eri rahoitusvaihtoehtojen kustannuksia ja ehtoja.

Etua.fi -lainapalvelun avulla kilpailutat lainasi maksutta ja nopeasti netissä. Täytä lainahakemus tästä


Lähteet:
MP 2019 -messut, Moottori, MP Maailma

Lue seuraavaksi


Lainavertailu näyttää, mistä löytyy kulutusluotto tai yhdistelylaina

Kasaantuvatko laskut? Lainavertailu näyttää, mistä löytyy laina edullisella korolla.

24.1.2023

Loppuvuoden menot ovat nakertaneet monen rahapussiin ison loven, ja vuoden alussa kerääntyy paljon laskuja. Yhdistelylainasta tai kulutusluotosta on hyötyä, kun tarvitset apua välttämättömien menojen kanssa. Lainavertailun avulla löydät lainan nopeasti. Monen huolenaiheena on […]


Asuntolainojen marginaalit ovat nousemaan päin, mutta pankki tekee aina asiakaskohtaisen tarjouksen.

Asuntolainat kallistumassa – tällaisia asuntolainojen marginaaleja pankit tarjoavat pääkaupunkiseudulla

13.1.2023

Asuntolainojen marginaalit ovat vielä matalalla, jos vertaa nykyistä tilannetta vaikkapa viisi vuotta sitten vallinneeseen. Rahoitusmarkkinat ovat kuitenkin kiristymässä, mikä tarkoittaa hintapainetta myös asuntolainoihin. Kauppalehden (2.1.23) mukaan asuntolainojen marginaaleissa on tänä vuonna nousupainetta. Asuntoluototukseen […]


Lainan kilpailutus kannattaa

Lainan kilpailutus säästää selvää rahaa

5.3.2021

Lainan kilpailutus kannattaa. Pienikin ero lainakuluissa voi säästää pitkän pennin. Auton korjaus, kodin remontti, kodinkone tai muu isompi hankinta tulee usein rahoitettua luottokortilla, osamaksulla tai muulla kaupan tarjoamalla rahoituksella. Lainarahoitus voi kuitenkin tulla […]


Copyright © 2023 Etua.fi