Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 010 665 5800 | arkisin klo 10–15 | asiakaspalvelu@etua.fi

Tee lainahakemus helposti ja nopeasti netissä

Vakuudetonta kulutusluottoa haet kätevästi Etuan kautta, sillä pystyt yhdellä hakemuksella kilpailuttamaan eri pankit ja rahoitusyhtiöt. Lainahakemuksen täyttäminen on helppoa ja nopeaa, sillä se vie vain muutaman minuutin. Katso alta, kuinka hakemuksen täyttäminen etenee!

 1. Löydä sopiva lainasumma lainalaskurilla

Lainanhakuprosessi kannattaa aloittaa testaamalla lainalaskurilla, mikä on taloudelliseen tilanteeseesi parhaiten sopiva lainasumma. Syöttämällä laskuriin lainasumman ja -ajan näyttää laskuri sinulle arvion lyhennyserästä, joka tulee kuukausittain maksettavaksi.

Muuttamalla lainan määrää ja takaisinmaksuaikaa voit vertailla, millä yhdistelmällä on sopivin kuukausierä. Arvioi aina rehellisesti tulosi ja menosi ja mieti, kuinka paljon pystyt kuussa käyttämään rahaa lainan lyhentämiseen.

2. Etsi tarvittavat tiedot valmiiksi

Lainahakemuksen täyttäminen sujuu nopeimmin, jos sinulla on kaikki tarvittavat tiedot etsittynä valmiiksi ennen kuin aloitat hakemuksen tekemisen. Hakemusta varten kannattaa tarkistaa oman brutto- ja nettopalkan tarkat summat sekä mahdolliset nykyiset lainat ja niiden kuukausittaiset kulut.

3. Täytä lainahakemus

Kun sinulla on valmiiksi selvitettynä hakulomakkeeseen tarvittavat luvut, on itse hakemuksen täyttäminen helppoa. Ensin hakemukseen täytetään tiedot haettavasta lainasta eli lainan määrä ja takaisinmaksuaika.

Hakemuslomakkeessa sinulta kysytään yhteystietojen lisäksi tietoja asumiseen, työsuhteeseen sekä tuloihin ja velkoihin liittyen. Pakolliset kentät on merkitty punaisella tähdellä.

4. Lähetä hakemus

Ennen kuin lähetät hakemuksen, tarkista vielä kerran, että olet varmasti täyttänyt jokaiseen kohtaan tiedot oikein. Puutteelliset tai epätarkat tiedot voivat viivästyttää hakemuksen käsittelyä.

Jotta voit lähettää hakemuksen, sinun tulee vielä hyväksyä hakemuslomakkeen alareunasta löytyvät palvelun sopimusehdot ja antaa lupa henkilötietojesi käsittelyyn.

5. Odota lainatarjouksia ja valitse paras

Kun olet lähettänyt lainahakemuksen, seuraava vaihe on odottaa lainatarjouksia ja vertailla niitä parhaan vaihtoehdon löytämiseksi. Lainatarjouksia kannattaa vertailla esimerkiksi koron ja muiden kulujen osalta.

Usein kysyttyä

Mikä on lainahakemuksen käsittelyaika?

Lainahakemukset käsitellään yleensä lähes heti, sillä ensimmäiset lainatarjoukset saat nähtävillä parhaillaan jopa alle kymmenessä minuutissa. Jos pystyt toimittamaan mahdolliset liitteet nopeasti, saat saada lainan tilillesi jo samana päivänä riippuen päivästä ja kellonajasta. Useimmiten lainan voi nostaa viimeistään seuraavan pankkipäivän aikana.

Mitä jos lainahakemus on aiemmin hylätty?

Vaikka olisit aiemmin saanut joltain pankilta tai rahoitusyhtiöltä kielteisen lainapäätöksen, ei hätää, sillä voit silti täyttää lainahakemuksen Etuan kautta. Eri pankeilla ja rahoitusyhtiöillä on eri ehtoja ja käytäntöjä lainan myöntämisessä, joten vaikka yksi toimija hylkäisi lainahakemuksesi, voit silti saada muualta lainaa. Etuan lainahakemuksella tavoitat useita toimijoita, joten mahdollisuutesi löytää laina ovat paremmat.

Copyright © 2024 Etua.fi