Asuntolainan marginaalit - Löydä edullisin asuntolaina

  • Ilmainen
  • Et sitoudu mihinkään
  • Tarjouksia useilta pankeilta
  • Vertaa asuntolainatarjoukset
Lainan määrä 155 000 €
Vähennä Lisää
Laina-aika 20 vuotta
Vähennä Lisää
Arvioitu kuukausierä (annuiteetti) -

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Miten marginaalien vertailu toimii?

Haluatko tietää ajankohtaisimman asuntolainan marginaalin vuonna 2021? Etuan kuukausittainen asuntolainojen marginaalivertailu kerää yhteen tuoreimman tiedon eri pankkien marginaaleista pääkaupunkiseudulla.

Asuntolainan marginaalivertailua varten kymmeneltä pääkaupunkiseudulla toimivalta pankilta pyydetään joka kuukausi lainatarjous 150 000 euron esimerkkilainalle 20 vuoden laina-ajalla. Vertailun Etualle tuottaa Suomen Rahatieto, joka kokoaa ajankohtaisia raha-asioihin liittyviä aineistoja.

Vertailussa näkyvät myös pankkien lainatarjousten todellinen vuosikorko, lainan muut kulut sekä käytetty viitekorko.

Pankin marginaalit yhdessä paikassa

Marginaalivertailun avulla löydät kaikkien suurimpien pankkien marginaalitiedot helposti koottuna yhteen paikkaan. Vertailussa ovat mukana Nordea, OP, Aktia, S-Pankki, Danske Bank, Handelsbanken, Hypo, Ålandsbanken ja Nooa Säästöpankki.

Marginaalit esitetään selkeänä taulukkona, josta näet helposti jokaisen pankin marginaalin.

Vaikka jokainen pankki määrittelee marginaalin aina asiakaskohtaisesti, tarjoaa vertailu mahdollisuuden tutustua pankkien välisiin marginaalieroihin yleisellä tasolla. Voit siis katsoa vertailusta esimerkiksi, millainen oman pankkisi marginaalitarjous on suhteessa muihin pankkeihin.

Reaaliaikaiset asuntolainan marginaalit

Etuan asuntolainojen marginaalivertailu tarjoaa kuluttajille aina reaaliaikaisen tiedon marginaalien kehityksestä, jotta sinulla on mahdollisuus tutustua ajankohtaisimpaan marginaalitilanteeseen ja tehdä päätöksiä asuntolainaasi liittyen tiedon pohjalta.

Joulukuussa 2021 edullisimman marginaalin uuteen asuntolainaan sai Hypolta, joka tarjosi lainaa vain 0,45 prosentin marginaalilla. Kallein marginaalitarjous oli Ålandsbankenilla, jolta lainaa sai 0,95 prosentin marginaalilla. Syyskuun keskimarginaali uusissa asuntolainoissa pääkaupunkiseudulla oli 0,72 prosenttia. 

Katso alta joulukuun 2021 marginaalivertailu

Pankki Marginaali % Tod. korko % Muut kulut, € Viitekorko
Hypo 0,45 0,53 1164,00 eur 12 kk
Nooa Säästöpankki 0,50 0,58 1150,00 eur 12 kk
Aktia Pankki Oyj 0,60 0,68 1252,00 eur 12 kk
S-Pankki Oyj** 0,75 0,81 950,00 eur 12 kk
Handelsbanken 0,80 0,87 1065,00 eur 12 kk
Nordea 0,80 0,88 1152,00 eur 12 kk
OP Helsinki* 0,80 0,88 1200,00 eur 12 kk
Danske Bank 0,80 0,88 1248,00 eur 12 kk
Ålandsbanken 0,95 1,03 1276,00 eur 12 kk
POP Pankki Suupohja Ei tarjousta

* bonuskertymä 375 €/v, ** Suositus 50 % euribor ja 50 % kiinteä korko

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa marginaalikorko?

Asuntolainan marginaali on pankin perimä palkkio lainasta. Marginaali on aina asiakaskohtainen ja siihen vaikuttavat esimerkiksi asiakkaan taloudellinen tilanne sekä lainan vakuudet.

Mikä on hyvä asuntolainan marginaali?

Joulukuussa 2021 marginaalivertailun perusteella edullisin marginaali oli pääkaupunkiseudulla 0,45 prosenttia.  Parhaimman marginaalitarjouksen löytää kilpailuttamalla eri pankit, jolloin lainaa voi saada jopa alle 0,5 prosentin marginaalilla.

Onko sijoitusasunnon tai mökkilainan marginaalilla eroa?

Asuntolainan tavoin sijoitusasuntoon tai kesämökkiin nostettava laina on vakuudellista lainaa, jonka vakuutena voi käyttää hankittavaa kohdetta. Sijoitusasunnon tai mökin lainan marginaaliin vaikuttavat esimerkiksi asiakkaan taloudellinen tilanne ja mahdolliset muut lainat. Kilpailuttamalla sijoitusasuntoa tai mökkiä varten nostettavan lainan voi lainaan saada lähes saman marginaalin kuin asuntolainaan.

Kilpailuta asuntolainat Etuan avulla

Asuntolainan kilpailutus kannattaa aina, sillä vertailemalla eri pankkien lainatarjouksia, löydät varmasti itsellesi sopivimman lainan parhaalla mahdollisella marginaalilla ja lainaehdoilla.

Etuan kautta kilpailutat asuntolainat helposti ja luotettavasti, sillä Etua on Finanssivalvonnan hyväksymä asuntoluottovälittäjä. Lainahakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin ja saat yhdellä hakemuksella useita lainatarjouksia.

Kilpailuta asuntolainasi jo tänään!

Katso myös:

Hypo on asuntolainapankeista edullisin – erot asuntolainojen marginaaleissa kasvoivat hieman marraskuussa

Asuntolainojen marginaaleissa isot erot pankkien välillä