Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Veronpalautuspäivät 2023

20.3.2023
Veronpalautuspäivät 2021

Veronpalautukset maksetaan vuonna 2023 heinä-joulukuussa riippuen siitä, milloin oma verotus päättyy. Voit selvittää oman veronpalautuksen maksupäivän ja määrän verotuspäätöksestä tai OmaVero-palvelusta. Valtaosa henkilöasiakkaista saa veronpalautuksensa elo- tai syyskuussa.

Verotuksen päättymiskuukausiVeronpalautuksen maksupäivä tilille
Toukokuu3.7.2023
Kesäkuu3.8.2023
Heinäkuu4.9.2023
Elokuu3.10.2023
Syyskuu3.11.2023
Lokakuu4.12.2023

Veronpalautuspäivään vaikuttavat asiat

Ennen veronpalautus maksettiin kaikille samana päivänä, mutta vuoden 2019 kansallisen tulorekisterin käyttöönoton jälkeen veronpalautukset maksetaan eri päivinä.

Veronpalautuspäivään vaikuttaa paitsi oman verotuksen päättymispäivä, myös esitäytettyyn veroilmoitukseen tehdyt muutokset ja puolison tekemät muutoksen veroilmoitukseensa. Jos veronpalautuksen maksupäivä on siirtynyt, ilmenee se OmaVerossa.

Verotuksen päättymispäivää tai veronpalautuksen maksupäivää ei voi aikaistaa.

Miksi veronpalautus ei näy tilillä?

Jos veronpalautustasi ei tullut tilille, tilanteesi ilmenee OmaVerosta. Syynä voi olla jokin seuraavista:

– Esitäytettyyn veroilmoitukseen tekemäsi täydennykset tai korjaukset
– puolisosi tekemät muutokset omaan veroilmoitukseen
– oikea tilinumerosi ei ole Verohallinnon tiedossa (pankkitilitietoja voi muuttaa OmaVerossa)
– muuttunutta tilinumeroa ei ole ilmoitettu ajoissa verottajalle
– verohallinto on saanut verotusta koskevaa tietoa muualta, esimerkiksi työnantajaltasi
– veronpalautuksiasi on käytetty verojesi maksuun
– veronpalautus on alle 10 euroa, jolloin sitä ei makseta
– ulosotossa olevat velat
– antamatta jääneet tai puutteelliset veroilmoitukset
– jos sinulla on tili ulkomaisessa pankissa, niin veronpalautus voi näkyä tilillä 1-2 päivän viiveellä.

Vähennykset ja muuttuneet tulot

Verovähennykset kannattaa tarkistaa huolella. Jos tekee etätöitä osan viikosta, niin matkakulut voi vähentää vain niiltä päiviltä, kun käy työpaikalla. Toisaalta muita etätyöstä aiheutuneita kuluja voi vähentää verotuksessa, jos ne ylittävät 750 euron tulonhankkimisvähennyksen.

Lisäksi kannattaa hyödyntää kotitalousvähennys, mikä on verotuksessa huomioitava vähennys kotona tai mökillä teetetyistä töistä. Edun saa esimerkiksi siivouksesta, remonteista, lastenhoidosta, hoivatyöstä, sekä tietokoneen asennuksista.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Kotitalousvähennystä parannettiin vuonna 2022, kun kotitalous-, hoito- ja hoivatyön maksimäärä nousi 3 500 euroon henkilöltä. Lisäksi korvausprosentti nousi 40:stä 60:een. Remontointi ei kuulu tämän korotetun kotitalousvähennyksen piiriin, Remonteissa kotitalousvähennyksen maksimi pysyy 2 250 eurossa henkilöltä ja korvausprosentti on 40. Omavastuu pysyy kotitalous-, hoito- ja remonttitöissä 100 eurossa henkilöltä.

Tulojen muutokset, vähennykset ja muut korjaukset voi ilmoittaa OmaVero-palvelussa, Muutosverokortilla voi ilmoittaa vähennykset ja tulojen muutokset. Vähennykset voi ilmoittaa myös OmaVerossa tekemättä verokorttimuutosta, jolloin muutokset näkyvät kevään esitäytetyssä veroilmoituksessa.

Veronpalautukselle saa korkoa

Veronpalautukselle maksetaan hyvityskorkoa. Korko ei näy verotuspäätöksellä näkyvässä summassa, vaan se lisätään palautettavaan määrään palautuksen yhteydessä. Vuonna 2023 korko on 0,5 %.

Vertaile lainoja ja säästä kuluissa

Etua.fi asiakkaana voit säästää jopa tuhansia euroja kilpailuttamalla asuntolainan tai kulutusluoton. Tee maksuton hakemus, et sitoudu mihinkään.

Jos tarvitset rahoitusta

Jos tarvitset rahoitusta ennen veronpalautuksia, voit kilpailuttaa lainan Etua.fi-palvelussa. Lainakulut ovat vähäiset, jos maksat lainan takaisin heti kun saat veronpalautuksen. Korkoa maksat vain lainan käyttöajalta. 

Lainavertailupalvelumme avulla voit yhdellä hakemuksella saada useita lainatarjouksia, joista voit valita sinulle sopivimman. Lainankilpailutus on ilmaista eikä sido mihinkään. Lainapäätöksen saat heti ja lainan tilille 1-2 arkipäivän sisällä.

Kilpailuta laina tästä!

Lue myös:
Veronpalautus ennakkoon – Miten se onnistuu?

Lue seuraavaksi


Miten säästää rahaa

Miten säästää rahaa? 6 helppoa tapaa tehdä arjen säästöä

20.9.2023

Haluaisitko, että sinulle jäisi enemmän rahaa käteen joka kuukausi? Näillä helpoilla vinkeillä voit kerryttää säästöä joka kuukausi – kokeile heti! 1. Ole tarkkana ruokaostoksilla ja vältä hävikkiä Kotitalouksissa syntyy paljon ruokahävikkiä, mikä tarkoittaa, […]


Lainojen yhdistäminen

Kannattaako lainojen yhdistäminen? Katso, kuinka voit hyötyä yhdistämällä vanhat lainasi

19.9.2023

Onko sinulla kertynyt useampia lainoja maksettavaksi takaisin? Yhdistämällä lainasi voit säästää rahaa joka kuukausi – lue tästä jutusta, kuinka se onnistuu! Miksi lainat kannattaa yhdistää? Onko sinulla useita lainoja, joiden lyhentäminen vie ison […]


remonttien hinnat remontin rahoitus

Mitä remontti maksaa? Katso tästä suosituimpien remonttien hinnat

2.6.2023

Mitä Suomessa remontoidaan eniten ja paljonko remonttiin tulisi varata rahaa? Katso tästä yleisempien remonttien hinnat. Suosituimpia remontteja ovat erilaiset asuntojen sisäremontit, joista kylpyhuoneremontti on yleisin. Myös keittiöremontteja tehdään paljon. Kesällä tehdään enemmän ulkotöitä, […]


Sopimusehdot päivittyvät: Uudet sopimusehdot 1.10.2023 alkaen »
Copyright © 2023 Etua.fi