Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Valitsisinko pankkilainan vai lainalimiitin?

16.3.2017

Oletko tilanteessa, jossa joudut puntaroimaan erilaisia lainavaihtoehtoja ja valitsemaan pankkilainan ja lainalimiitin välillä? Molemmat vaihtoehdot auttavat sinua saamaan tarvitsemasi rahat oikealla hetkellä, mutta jos haluat tehdä taatusti viisaan päätöksen ja ehkä myös säästää rahaa, kannattaa miettiä kunnolla näiden lainojen tärkeimpiä ominaisuuksia.

Tarkastellaan ensin pankkilainan ja lainalimiitin tärkeimpiä eroja. Pankkilaina tarkoittaa rahan lainaamista pankista tietyksi ajaksi. Saat koko lainasumman kerralla käteen ja maksat lainaa takaisin säännöllisesti ennaltamäärätyissä erissä. Takaisinmaksuun liittyen voit valita joko kiinteän tai muuttuvan koron. Pankkilaina on pohjimmiltaan henkilökohtainen laina, jota voi käyttää vaikkapa remonttiin, auton korjaamiseen tai muihin yllättäviin kulueriin. Pankkilaina kannattaa valita silloin, jos etukäteen on tiedossa tarvittava lainasumma.

Lainaliimittiä kutsutaan myös tililuotoksi – kuluttaja voi saada tietyn suuruisen lainan luottorajansa perusteella, maksaa sen takaisin ja lainata myöhemmin uudelleen. Lainalimiitti on tavallaan kuin luottokortti, ja se on erittäin joustava lainaratkaisu. Jos sinulla on esimerkiksi 50 000 euron luottoraja ja olet ottanut 20 000 euroa lainaa, tilillesi jää vielä 30 000 euroa. Voit alkaa maksaa 20 000 euron lainaa takaisin, ja kun se on maksettu, koko luottosumma on taas käytettävissäsi ja voit ottaa lainaa tarpeen mukaan milloin vain ja mihin tahansa tarkoitukseen. Lainalimiittiä kannattaa hakea, jos ei ole varma siitä, minkä suuruiseksi rahantarve lopulta osoittautuu ja kuinka paljon rahaa on lainattava. Lainalimiittiä käytetään yleensä täydennyksenä kattamaan tarvitusta rahoituksesta puuttuva osa.

Nyt olet varmaankin selvillä näiden lainavaihtoehtojen ominaispiirteistä. Lopullisen päätöksen tekemiseksi sinun täytyy lisäksi olla perillä luottokelpoisuudestasi sekä lainan ottamiseen liittyvistä maksuista ja koroista. Pankkilainan korko on usein matalampi kuin lainalimiitin, mutta pankkilainan tapauksessa kuluttaja joutuu maksamaan käsittelymaksun ja muita kuluja.

Kun olet ensin miettinyt tarkkaan lainantarpeesi, voit sen jälkeen arvioida, kumpi vaihtoehto sopii sinulle parhaiten. Eikä myöskään kannata unohtaa lainalyhennyksistä huolehtimista, sillä hyvin hoidetusta taloudesta on aina apua lainan hankinnassa.

Lue seuraavaksi


Lainan siirto toiseen pankkiin tarkoittaa nykyisen lainan vaihtamista vanhasta pankista uuteen.

Lainan siirto toiseen pankkiin

1.3.2023

Lainan siirto toiseen pankkiin voi kuulostaa vaivalloiselta, mutta se on yksinkertaisempaa kuin luuletkaan, onpa kyse sitten kulutusluottojen tai asuntolainan siirrosta.  Lue tästä lisää, mistä lainan siirrosta on oikein kyse. Lainan siirto tulee kyseeseen, […]


Järjestelylaina voi helpottaa arkea ja tuoda säästöä joka kuukausi.

Tuula haki järjestelylainaa ja yllättyi palvelun vaivattomuudesta – “Pääsin eroon hillittömistä koroista”

6.2.2023

Järjestelylaina voi helpottaa arkea ja tuoda säästöä joka kuukausi. Tuula haki järjestelylainaa Etuan kautta ja pääsi eroon korkeista koroista ja lainanhoitokuluista. Kotimaisen lainavertailuvertailupalvelun Etuan kautta monet suomalaiset ovat löytäneet keinon alentaa omia lainakulujaan. […]


Edullinen muutto- ja sisustuslaina oli helppo ja nopea ratkaisu Hannun tarpeisiin. Lue lisää kokemuksista Etua.fi:stä tästä.

Hannu tarvitsi lainaa muuttoon ja sisustukseen – sai heti lainaa, jonka takaisinmaksu on helppoa

30.1.2023

Helsinkiläinen Hannu tarvitsi nopeasti muutto- ja sisustuslainaa. Hannu löysi Etuan kautta parhaan lainatarjouksen vertaillessaan kulutusluottoja. Edullinen kulutusluotto oli helppo ja nopea ratkaisu rahan tarpeeseen. Arki on täynnä tilanteita, joissa tarvitaan yhtäkkiä ylimääräistä rahaa […]


Copyright © 2023 Etua.fi