Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Unelmakoti kiikarissa? Näin säästät rahaa!

23.1.2017
Lainaa vuokravakuuteen

Asuntolainojen korot ovat olleet Suomessa tasaisessa laskussa, ja tämä on avannut asiakkaille uusia mahdollisuuksia hankkia unelmakodin ostamiseen tarvittavaa rahaa eri lainanantajilta ja pankeilta. Tällä hetkellä asuntolainojen korot Suomessa  ovat historiallisessa matalasuhdanteessa, ja suunta on ollut laskeva jo vuodesta 2008! Vaikka tämänhetkinen taloustilanne on epävakaa, asuntolainojen matalat korot ovat pitäneet asuntomarkkinat liikkeessä. Matalat korot ovat johtaneet pankkien korkotulojen supistumiseen, mutta tässä ei ole mitään huolestuttavaa, sillä markkinoilla ei ole merkkejä asuntokuplasta.

Kun olet saanut asunnonmetsästyksen onnellisesti päätökseen ja päättänyt hakea asuntolainaa, kannattaa varmistaa, että olet miettinyt ainakin seuraavia asioita:

  • Kuinka suuren osan tarvittavasta summasta pystyt itse rahoittamaan?
  • Kuinka paljon rahaa tarvitset yhteensä ja mikä on takaisinmaksukykysi?
  • Mikä on lainan korko ja millaisilta riskeiltä haluat suojautua?
  • Mitkä takaisinmaksutavat sopivat sinulle parhaiten ja mikä tulee kuukausierän suuruudeksi?
  • Millaiset ehdot lainalla on?

Kun olet käynyt läpi nämä peruskysymykset, alkaa oikean lainanantajan etsintä toden teolla – haussa on tietysti pankki tai muu lainanantaja, jolta saat parhaan ratkaisun ja tarjouksen. Tässä vaiheessa kannattaa vertailla ajatuksen kanssa tarjouksia eri pankeilta ja etsiä pankki, jonka tarjonta sopii sinun tilanteeseesi ja on tarpeeksi edullinen. Asuntolainoja otetaan yleensä pitkällä maksuajalla, ja siksi kannattaakin laskea, että kuukausierien ohella on riittävästi rahaa myös muihin menoihin.

Olemme koonneet joitakin neuvoja lopullista päätöksentekoa helpottamaan:

  • Tarkista, tarvitaanko lainaa varten vakuuksia, takauksia tai kiinnityksiä. Jos tarvitaan, niin minkä arvoisia?
  • Arvioi huolellisesti, minkä suuruinen käsittelymaksu ja mitä muita kuluja lainaan liittyy.
  • Tarkista, voitko saada valtion tukeman ASP-lainan. ASP-laina on tarkoitettu ensiasunnon hankintaan 15–39-vuotiaille asunnonostajille.
  • Käytä netin lainanvertailupalveluita ja tee lainahakemus kätevästi verkossa. Netissä hakeminen on helppoa ja nopeaa.
  • Mieti maksettavaksi tulevaa varainsiirtoveroa. Jos aiot käyttää asuntoa vakituiseen asumiseen ja olet 18–40-vuotias ensiasunnon ostaja, varainsiirtoveroa ei tarvitse maksaa.

Nyt kun olet tietoinen tärkeimmistä asuntolainan ottamiseen liittyvistä asioista, voit vaikka kokeilla lainanvertailupalveluamme (Etua.fi). Autamme sinua vertailemaan tarjouksia parhailta pankeilta ja rahoitusalan verkostoilta ja teemme lainanetsinnästä nopeaa, suoraviivaista ja mahdollisimman vaivatonta.

Lue seuraavaksi


Lainan siirto toiseen pankkiin tarkoittaa nykyisen lainan vaihtamista vanhasta pankista uuteen.

Lainan siirto toiseen pankkiin

1.3.2023

Lainan siirto toiseen pankkiin voi kuulostaa vaivalloiselta, mutta se on yksinkertaisempaa kuin luuletkaan, onpa kyse sitten kulutusluottojen tai asuntolainan siirrosta.  Lue tästä lisää, mistä lainan siirrosta on oikein kyse. Lainan siirto tulee kyseeseen, […]


Järjestelylaina voi helpottaa arkea ja tuoda säästöä joka kuukausi.

Tuula haki järjestelylainaa ja yllättyi palvelun vaivattomuudesta – “Pääsin eroon hillittömistä koroista”

6.2.2023

Järjestelylaina voi helpottaa arkea ja tuoda säästöä joka kuukausi. Tuula haki järjestelylainaa Etuan kautta ja pääsi eroon korkeista koroista ja lainanhoitokuluista. Kotimaisen lainavertailuvertailupalvelun Etuan kautta monet suomalaiset ovat löytäneet keinon alentaa omia lainakulujaan. […]


Edullinen muutto- ja sisustuslaina oli helppo ja nopea ratkaisu Hannun tarpeisiin. Lue lisää kokemuksista Etua.fi:stä tästä.

Hannu tarvitsi lainaa muuttoon ja sisustukseen – sai heti lainaa, jonka takaisinmaksu on helppoa

30.1.2023

Helsinkiläinen Hannu tarvitsi nopeasti muutto- ja sisustuslainaa. Hannu löysi Etuan kautta parhaan lainatarjouksen vertaillessaan kulutusluottoja. Edullinen kulutusluotto oli helppo ja nopea ratkaisu rahan tarpeeseen. Arki on täynnä tilanteita, joissa tarvitaan yhtäkkiä ylimääräistä rahaa […]


Copyright © 2023 Etua.fi