Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Unelmakoti kiikarissa? Näin säästät rahaa!

23.1.2017
Lainaa vuokravakuuteen

Asuntolainojen korot ovat olleet Suomessa tasaisessa laskussa, ja tämä on avannut asiakkaille uusia mahdollisuuksia hankkia unelmakodin ostamiseen tarvittavaa rahaa eri lainanantajilta ja pankeilta. Tällä hetkellä asuntolainojen korot Suomessa  ovat historiallisessa matalasuhdanteessa, ja suunta on ollut laskeva jo vuodesta 2008! Vaikka tämänhetkinen taloustilanne on epävakaa, asuntolainojen matalat korot ovat pitäneet asuntomarkkinat liikkeessä. Matalat korot ovat johtaneet pankkien korkotulojen supistumiseen, mutta tässä ei ole mitään huolestuttavaa, sillä markkinoilla ei ole merkkejä asuntokuplasta.

Kun olet saanut asunnonmetsästyksen onnellisesti päätökseen ja päättänyt hakea asuntolainaa, kannattaa varmistaa, että olet miettinyt ainakin seuraavia asioita:

  • Kuinka suuren osan tarvittavasta summasta pystyt itse rahoittamaan?
  • Kuinka paljon rahaa tarvitset yhteensä ja mikä on takaisinmaksukykysi?
  • Mikä on lainan korko ja millaisilta riskeiltä haluat suojautua?
  • Mitkä takaisinmaksutavat sopivat sinulle parhaiten ja mikä tulee kuukausierän suuruudeksi?
  • Millaiset ehdot lainalla on?

Kun olet käynyt läpi nämä peruskysymykset, alkaa oikean lainanantajan etsintä toden teolla – haussa on tietysti pankki tai muu lainanantaja, jolta saat parhaan ratkaisun ja tarjouksen. Tässä vaiheessa kannattaa vertailla ajatuksen kanssa tarjouksia eri pankeilta ja etsiä pankki, jonka tarjonta sopii sinun tilanteeseesi ja on tarpeeksi edullinen. Asuntolainoja otetaan yleensä pitkällä maksuajalla, ja siksi kannattaakin laskea, että kuukausierien ohella on riittävästi rahaa myös muihin menoihin.

Olemme koonneet joitakin neuvoja lopullista päätöksentekoa helpottamaan:

  • Tarkista, tarvitaanko lainaa varten vakuuksia, takauksia tai kiinnityksiä. Jos tarvitaan, niin minkä arvoisia?
  • Arvioi huolellisesti, minkä suuruinen käsittelymaksu ja mitä muita kuluja lainaan liittyy.
  • Tarkista, voitko saada valtion tukeman ASP-lainan. ASP-laina on tarkoitettu ensiasunnon hankintaan 15–39-vuotiaille asunnonostajille.
  • Käytä netin lainanvertailupalveluita ja tee lainahakemus kätevästi verkossa. Netissä hakeminen on helppoa ja nopeaa.
  • Mieti maksettavaksi tulevaa varainsiirtoveroa. Jos aiot käyttää asuntoa vakituiseen asumiseen ja olet 18–40-vuotias ensiasunnon ostaja, varainsiirtoveroa ei tarvitse maksaa.

Nyt kun olet tietoinen tärkeimmistä asuntolainan ottamiseen liittyvistä asioista, voit vaikka kokeilla lainanvertailupalveluamme (Etua.fi). Autamme sinua vertailemaan tarjouksia parhailta pankeilta ja rahoitusalan verkostoilta ja teemme lainanetsinnästä nopeaa, suoraviivaista ja mahdollisimman vaivatonta.

Lue seuraavaksi


Lainavertailu näyttää, mistä löytyy kulutusluotto tai yhdistelylaina

Kasaantuvatko laskut? Lainavertailu näyttää, mistä löytyy laina edullisella korolla.

24.1.2023

Loppuvuoden menot ovat nakertaneet monen rahapussiin ison loven, ja vuoden alussa kerääntyy paljon laskuja. Yhdistelylainasta tai kulutusluotosta on hyötyä, kun tarvitset apua välttämättömien menojen kanssa. Lainavertailun avulla löydät lainan nopeasti. Monen huolenaiheena on […]


Asuntolainojen marginaalit ovat nousemaan päin, mutta pankki tekee aina asiakaskohtaisen tarjouksen.

Asuntolainat kallistumassa – tällaisia asuntolainojen marginaaleja pankit tarjoavat pääkaupunkiseudulla

13.1.2023

Asuntolainojen marginaalit ovat vielä matalalla, jos vertaa nykyistä tilannetta vaikkapa viisi vuotta sitten vallinneeseen. Rahoitusmarkkinat ovat kuitenkin kiristymässä, mikä tarkoittaa hintapainetta myös asuntolainoihin. Kauppalehden (2.1.23) mukaan asuntolainojen marginaaleissa on tänä vuonna nousupainetta. Asuntoluototukseen […]


Lainan kilpailutus kannattaa

Lainan kilpailutus säästää selvää rahaa

5.3.2021

Lainan kilpailutus kannattaa. Pienikin ero lainakuluissa voi säästää pitkän pennin. Auton korjaus, kodin remontti, kodinkone tai muu isompi hankinta tulee usein rahoitettua luottokortilla, osamaksulla tai muulla kaupan tarjoamalla rahoituksella. Lainarahoitus voi kuitenkin tulla […]


Copyright © 2023 Etua.fi