Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Tuntuuko oikean lainan valitseminen vaikealta?

9.1.2017

Haluaisitko yhdistää velkojasi, tarvitsetko nopeasti rahaa yllättävään tilanteeseen, oletko tekemässä lomasuunnitelmia tai onko sinulla remontti mielessä? Jos tarvitset nopealla aikataululla enemmän rahaa kuin sinulla tällä hetkellä on, kulutusluotto voi olla oikea ratkaisu tilanteeseesi. Kulutusluottoa voi ottaa monista eri syistä, ja lainasumma riippuu tuloistasi, luottotiedoistasi sekä pankista. Kulutusluotot ovat vakuudettomia lainoja, joita varten sinulla ei tarvitse olla mitään arvokasta vakuutta, eikä lainalle tarvita takaajia. Pankki lainaa sinulle rahaa hakemustietojen ja luottohistoriasi perusteella.

Kun ryhdyt valitsemaan kulutusluottoa, on erittäin suositeltavaa varmistua siitä, että laina sopii tarpeisiisi. Seuraavia asioita kannattaa ottaa huomioon fiksussa päätöksenteossa:

Korot
On aina viisas päätös valita pankki, joka tarjoaa parhaan koron kulutusluotolle. Harkitseva asiakas ei tietenkään halua maksaa tarpeettoman korkeaa korkoa! Voit hankkia tietoa eri pankkien koroista käymällä pankkien verkkosivuilla tai käyttämällä netin lainanvertailupalveluita.

Käsittelymaksut ja muut kulut
Käsittelymaksut ja muut kulutusluottoon liittyvät kulut voivat olla merkittävä tekijä kokonaiskustannuksissa. Parhaan lainan ja edullisimman tuotteen löytäminen edellyttää, että lainanottaja vertailee huolellisesti eri pankkien käsittelymaksuja ja muita kuluja.

Asiakaspalvelu
Vaikka tuotteet olisivat miten edullisia tahansa, myös asiakaspalvelun laatu saattaa vaikuttaa päätöksentekoon. Muista siis aina tarkistaa, onko pankilla hyvät verkkopalvelut, asianmukainen ja osaava puhelinneuvonta ja muutenkin tehokas asiakaspalvelu, ja arvioi, vastataanko kysymyksiisi täsmällisesti ja nopeasti.

Lainasumma
Kaikki yllä mainitut tekijät ovat tärkeitä kulutusluotoista päätettäessä, mutta vähintään yhtä tärkeää on oikean lainasumman määrittäminen. Arvioi lainantarpeesi äläkä ylitä sitä, vaikka voisitkin periaatteessa saada enemmän lainaa. Muista aina, että mitä suurempi lainasumma, sitä enemmän kuukausieriä sinulle tulee maksettavaksi ja sitä kauemmin joudut lainaa lyhentämään.

On tärkeää valita oikea kulutusluotto ja lainata vain sen verran, minkä pystyt helposti maksamaan takaisin. Vertaile ja valitse siis aina huolellisesti ennen kuin teet lopullisen päätöksen.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Tutustu Etuan lainapalveluun.

Lue seuraavaksi


Edullinen muutto- ja sisustuslaina oli helppo ja nopea ratkaisu Hannun tarpeisiin. Lue lisää kokemuksista Etua.fi:stä tästä.

Hannu tarvitsi lainaa muuttoon ja sisustukseen – sai heti lainaa, jonka takaisinmaksu on helppoa

30.1.2023

Helsinkiläinen Hannu tarvitsi nopeasti muutto- ja sisustuslainaa. Hannu löysi Etuan kautta parhaan lainatarjouksen vertaillessaan kulutusluottoja. Edullinen kulutusluotto oli helppo ja nopea ratkaisu rahan tarpeeseen. Arki on täynnä tilanteita, joissa tarvitaan yhtäkkiä ylimääräistä rahaa […]


Lainavertailu näyttää, mistä löytyy kulutusluotto tai yhdistelylaina

Kasaantuvatko laskut? Lainavertailu näyttää, mistä löytyy laina edullisella korolla.

24.1.2023

Loppuvuoden menot ovat nakertaneet monen rahapussiin ison loven, ja vuoden alussa kerääntyy paljon laskuja. Yhdistelylainasta tai kulutusluotosta on hyötyä, kun tarvitset apua välttämättömien menojen kanssa. Lainavertailun avulla löydät lainan nopeasti. Monen huolenaiheena on […]


Asuntolainojen marginaalit ovat nousemaan päin, mutta pankki tekee aina asiakaskohtaisen tarjouksen.

Asuntolainat kallistumassa – tällaisia asuntolainojen marginaaleja pankit tarjoavat pääkaupunkiseudulla

13.1.2023

Asuntolainojen marginaalit ovat vielä matalalla, jos vertaa nykyistä tilannetta vaikkapa viisi vuotta sitten vallinneeseen. Rahoitusmarkkinat ovat kuitenkin kiristymässä, mikä tarkoittaa hintapainetta myös asuntolainoihin. Kauppalehden (2.1.23) mukaan asuntolainojen marginaaleissa on tänä vuonna nousupainetta. Asuntoluototukseen […]


Copyright © 2023 Etua.fi