Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Tuntuuko oikean lainan valitseminen vaikealta?

9.1.2017

Haluaisitko yhdistää velkojasi, tarvitsetko nopeasti rahaa yllättävään tilanteeseen, oletko tekemässä lomasuunnitelmia tai onko sinulla remontti mielessä? Jos tarvitset nopealla aikataululla enemmän rahaa kuin sinulla tällä hetkellä on, kulutusluotto voi olla oikea ratkaisu tilanteeseesi. Kulutusluottoa voi ottaa monista eri syistä, ja lainasumma riippuu tuloistasi, luottotiedoistasi sekä pankista. Kulutusluotot ovat vakuudettomia lainoja, joita varten sinulla ei tarvitse olla mitään arvokasta vakuutta, eikä lainalle tarvita takaajia. Pankki lainaa sinulle rahaa hakemustietojen ja luottohistoriasi perusteella.

Kun ryhdyt valitsemaan kulutusluottoa, on erittäin suositeltavaa varmistua siitä, että laina sopii tarpeisiisi. Seuraavia asioita kannattaa ottaa huomioon fiksussa päätöksenteossa:

Korot
On aina viisas päätös valita pankki, joka tarjoaa parhaan koron kulutusluotolle. Harkitseva asiakas ei tietenkään halua maksaa tarpeettoman korkeaa korkoa! Voit hankkia tietoa eri pankkien koroista käymällä pankkien verkkosivuilla tai käyttämällä netin lainanvertailupalveluita.

Käsittelymaksut ja muut kulut
Käsittelymaksut ja muut kulutusluottoon liittyvät kulut voivat olla merkittävä tekijä kokonaiskustannuksissa. Parhaan lainan ja edullisimman tuotteen löytäminen edellyttää, että lainanottaja vertailee huolellisesti eri pankkien käsittelymaksuja ja muita kuluja.

Asiakaspalvelu
Vaikka tuotteet olisivat miten edullisia tahansa, myös asiakaspalvelun laatu saattaa vaikuttaa päätöksentekoon. Muista siis aina tarkistaa, onko pankilla hyvät verkkopalvelut, asianmukainen ja osaava puhelinneuvonta ja muutenkin tehokas asiakaspalvelu, ja arvioi, vastataanko kysymyksiisi täsmällisesti ja nopeasti.

Lainasumma
Kaikki yllä mainitut tekijät ovat tärkeitä kulutusluotoista päätettäessä, mutta vähintään yhtä tärkeää on oikean lainasumman määrittäminen. Arvioi lainantarpeesi äläkä ylitä sitä, vaikka voisitkin periaatteessa saada enemmän lainaa. Muista aina, että mitä suurempi lainasumma, sitä enemmän kuukausieriä sinulle tulee maksettavaksi ja sitä kauemmin joudut lainaa lyhentämään.

On tärkeää valita oikea kulutusluotto ja lainata vain sen verran, minkä pystyt helposti maksamaan takaisin. Vertaile ja valitse siis aina huolellisesti ennen kuin teet lopullisen päätöksen.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Tutustu Etuan lainapalveluun.

Lue seuraavaksi


Tarvitseeko kulutusluottoon vakuuksia

Tarvitseeko kulutusluottoon vakuuksia?

26.9.2023

Mietitkö, tarvitaanko kulutusluottoa varten vakuuksia ja millaisia lainan vakuuksia pankit edellyttävät? Lue tästä. Kulutusluottoa on mahdollista saada vakuuksien kanssa tai ilman. Luoton hinta riippuu käytetyistä vakuuksista, joten on tärkeää ymmärtää lainan vakuuden merkitys […]


Lainan kuukausierän pienentäminen

Voiko lainan kuukausierää pienentää?

22.9.2023

Lue tästä, miten voit saada pienemmän kuukausierän nykyisiin lainoihisi ja saada enemmän rahaa käyttöösi joka kuukausi. Lainan noston yhteydessä pankin kanssa sovitaan lainan korosta, laina-ajasta ja kuukausittaisen lyhennyksen määrästä. Yllättävät tilanteet elämässä saattavat […]


miten nopeasti lainan voi saada tilille?

Miten nopeasti saan lainan tililleni? – Vinkit hakemuksen nopeuttamiseen

8.9.2023

Lainaa hakiessa voi tilanne vaatia nopeaa lainahakemuksen käsittelyä, jos rahoille on tarve heti. Et varmasti ole ainoa lainanhakija, joka on pohtinut hakemuksen käsittelyaikaa sekä sitä, kuinka nopeasti rahat todellisuudessa siirtyvät tilille. Käydään tässä […]


Sopimusehdot päivittyvät: Uudet sopimusehdot 1.10.2023 alkaen »
Copyright © 2023 Etua.fi