Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Onko lainojen yhdistämisestä mitään hyötyä?

22.12.2016

Onko sinulla ylimääräistä stressiä ja paineita kasvavien luottokorttilaskujen ja lainaerien vuoksi? Velkojen hoitaminen voi tuntua rasittavalta kenestä tahansa, ja mahdollisuus muuttaa hankala rahatilanne nopeasti ja vaivattomasti on monelle varsin tervetullut helpotus.

Yhdistelylaina otetaan yleensä siksi, että sen avulla voi yhdistää monta eri lainaa yhdeksi lainatiliksi, lainan korko on matala ja maksuerä on selkeästi määritelty. Yhdistelylaina voi tuoda säästöjä, vaikka nykyisiä lainoja on vain muutama ja niiden kuukausimaksut eivät ole muodostuneet ongelmaksi.

On kuitenkin aina parasta valita oikea yhdistelylaina, joka sopii juuri sinun tarpeisiisi ja tarjoaa oikeat ehdot sekä parhaan koron. Mikäli harkitset yhdistelylainaa, on hyvä ottaa huomioon ainakin alla olevat asiat.

Yhdistelylaina voi auttaa sinua saamaan rahatilanteesi hallintaan kolmella tärkeällä tavalla:

Korot – Mikäli sinulla on paljon velkaa korkealla korolla (esim. pikavippejä), yhdistelylaina voi olla parempi vaihtoehto. Yhdistelylainan avulla voit saada matalamman koron, minkä ansiosta säästät pitkällä aikavälillä merkittävän summan.

Kuukausierät – Mikäli sinulla on monta eri lainaa, joskus jopa kuukausittaisten vähimmäismaksujen maksaminen saattaa aiheuttaa hankaluuksia. Summa on yksinkertaisesti enemmän kuin mihin kykenet venymään. Kaiken kukkuraksi korko nousee huomattavasti, mikäli maksu jää suorittamatta. Yhdellä yhdistelylainalla voit sen sijaan pienentää kuukausierääsi ja saat sopivasti aikaa rahatilanteesi vakauttamiseen.

 Ei sekaannuksia, helppo seurata – Eri lainojen ja niiden eräpäivien seuraaminen saattaa osoittautua haastavaksi. Yhdistelylainan avulla maksut eivät jää suorittamatta, sillä eri laskut on yhdistetty yhteen maksuun. Lainojen ja luottojen yhdistäminen on helppoa ilman huolta eräpäivien unohtamisesta.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Yhdistelylainoilla on monta hyvää puolta, mutta niihin liittyy myös omat riskinsä. Osa yhdistelylainojen tarjoajista lainaavat korkealla korolla, ja näihin lainoihin liittyy usein myös merkittäviä lisäkuluja. Joissain tapauksissa asiakas saattaa lopulta joutua maksamaan enemmän kuin alkuperäisistä lainoista. Lainaehtoihin ja kuluihin kannattaa aina tutustua huolella ennen lainan nostamista.

Yhdistelylainan saaminen ei välttämättä muuta kuluttajien rahankäyttötottumuksia, ja näin ollen onkin oltava tarkkana, ettei velkatilanne uusiudu. Pidä siis huolellisesti silmällä laskujasi ja menojasi. Mikäli huomaat tästä huolimatta olevasi taloudellisissa vaikeuksissa, suosittelemme ottamaan yhteyttä velkaneuvontapalveluun.

Yhdistä lainasi Etua.fi:n avulla. Siirry yhdistelylainoihin.

Lue seuraavaksi


Lainan siirto toiseen pankkiin tarkoittaa nykyisen lainan vaihtamista vanhasta pankista uuteen.

Lainan siirto toiseen pankkiin

1.3.2023

Lainan siirto toiseen pankkiin voi kuulostaa vaivalloiselta, mutta se on yksinkertaisempaa kuin luuletkaan, onpa kyse sitten kulutusluottojen tai asuntolainan siirrosta.  Lue tästä lisää, mistä lainan siirrosta on oikein kyse. Lainan siirto tulee kyseeseen, […]


Järjestelylaina voi helpottaa arkea ja tuoda säästöä joka kuukausi.

Tuula haki järjestelylainaa ja yllättyi palvelun vaivattomuudesta – “Pääsin eroon hillittömistä koroista”

6.2.2023

Järjestelylaina voi helpottaa arkea ja tuoda säästöä joka kuukausi. Tuula haki järjestelylainaa Etuan kautta ja pääsi eroon korkeista koroista ja lainanhoitokuluista. Kotimaisen lainavertailuvertailupalvelun Etuan kautta monet suomalaiset ovat löytäneet keinon alentaa omia lainakulujaan. […]


Edullinen muutto- ja sisustuslaina oli helppo ja nopea ratkaisu Hannun tarpeisiin. Lue lisää kokemuksista Etua.fi:stä tästä.

Hannu tarvitsi lainaa muuttoon ja sisustukseen – sai heti lainaa, jonka takaisinmaksu on helppoa

30.1.2023

Helsinkiläinen Hannu tarvitsi nopeasti muutto- ja sisustuslainaa. Hannu löysi Etuan kautta parhaan lainatarjouksen vertaillessaan kulutusluottoja. Edullinen kulutusluotto oli helppo ja nopea ratkaisu rahan tarpeeseen. Arki on täynnä tilanteita, joissa tarvitaan yhtäkkiä ylimääräistä rahaa […]


Copyright © 2023 Etua.fi