Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Kilpailuta asuntolainasi nyt – säästä jopa tonni vuodessa

6.6.2017

Asuntokauppa käy kuumana ja lainojen marginaalit ovat jatkaneet laskemistaan. Tämän olivat huomanneet myös kolmekymppiset tamperelaiset Milla ja Pekka, jotka olivat ostaneet ensimmäisen yhteisen omistusasuntonsa – tilavan kerrostalokolmion – kolme vuotta sitten. Asunnon ostoa varten pariskunta otti myös yhteisen asuntolainan sillä hetkellä edullisimmasta pankista.

Asuntolainan kilpailutus netissä
Pariskunta päätti ottaa hyödyn irti marginaalien laskusta ja kilpailuttaa nykyisen asuntolainansa uudelleen. Pankkien kilpailuttaminen yksitellen tuntui kuitenkin työläältä, sillä jokainen pankki kysyi lainahakemuksessa samoja tietoja tuloista, menoista ja nykyisistä lainoista. Etsiessään lisätietoja asuntolainojen kilpailutuksesta netistä he törmäsivät kotimaiseen etua.fi:n lainapalveluun, joka auttaa asiakkaita löytämään juuri heille sopivimman ja edullisimman asuntolainan. Millalla ja Pekalla oli maksettavaa jäljellä 150 000 euroa. He syöttivät lainasumman ja -ajan Etuan asuntolainalaskuriin. Erityisesti heitä ilahdutti palvelun helppokäyttöisyys ja maksuttomuus – ja se, ettei tietojen täyttäminen velvoita mihinkään.

Yksi hakemus, monta tarjousta
Lainahakemuksen täyttämisen jälkeen Etua välitti tamperelaisparin hakemuksen useille pankeille. Tämä jos mikä on tehokasta ajankäyttöä, sillä Etuan asiakas saa yhdellä hakemuksella pankeilta uuden lainatarjouksen tai kutsun henkilökohtaiseen lainaneuvotteluun muutamassa arkipäivässä. Myös Milla ja Pekka saivat useita tarjouksia. He vertasivat marginaalin lisäksi myös muita kuluja– kuten järjestelypalkkioita– ja valitsivat parhaan lainantarjoajan.

Pariskunta säästää kilpailutuksen ansiosta nyt 1 000 euroa vuodessa. Sillä he voivat vaikkapa uusia kotinsa sisustusta tai tehdä rentouttavan viikonloppumatkan Eurooppaan.

Asuntolainan kilpailutus uutta asuntoa ostettaessa on monelle jo itsestäänselvyys. Kannattaa kuitenkin muistaa, että asuntolainaa voi kilpailuttaa myös myöhemmin. Pankkien lainatarjoukset muuttuvat kilpailutilanteen mukaan ja uusi kilpailutus kannattaa tehdä muutaman vuoden välein.

Lue lisää asuntolainasi kilpailuttamisesta.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Lue seuraavaksi


Lainavertailu näyttää, mistä löytyy kulutusluotto tai yhdistelylaina

Kasaantuvatko laskut? Lainavertailu näyttää, mistä löytyy laina edullisella korolla.

24.1.2023

Loppuvuoden menot ovat nakertaneet monen rahapussiin ison loven, ja vuoden alussa kerääntyy paljon laskuja. Yhdistelylainasta tai kulutusluotosta on hyötyä, kun tarvitset apua välttämättömien menojen kanssa. Lainavertailun avulla löydät lainan nopeasti. Monen huolenaiheena on […]


Asuntolainojen marginaalit ovat nousemaan päin, mutta pankki tekee aina asiakaskohtaisen tarjouksen.

Asuntolainat kallistumassa – tällaisia asuntolainojen marginaaleja pankit tarjoavat pääkaupunkiseudulla

13.1.2023

Asuntolainojen marginaalit ovat vielä matalalla, jos vertaa nykyistä tilannetta vaikkapa viisi vuotta sitten vallinneeseen. Rahoitusmarkkinat ovat kuitenkin kiristymässä, mikä tarkoittaa hintapainetta myös asuntolainoihin. Kauppalehden (2.1.23) mukaan asuntolainojen marginaaleissa on tänä vuonna nousupainetta. Asuntoluototukseen […]


Lainan kilpailutus kannattaa

Lainan kilpailutus säästää selvää rahaa

5.3.2021

Lainan kilpailutus kannattaa. Pienikin ero lainakuluissa voi säästää pitkän pennin. Auton korjaus, kodin remontti, kodinkone tai muu isompi hankinta tulee usein rahoitettua luottokortilla, osamaksulla tai muulla kaupan tarjoamalla rahoituksella. Lainarahoitus voi kuitenkin tulla […]


Copyright © 2023 Etua.fi