Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Etsitkö asuntolainaa? Näin valitset oikean pankin

24.1.2017

Olet viimeinkin löytänyt unelmakotisi pitkän etsinnän tuloksena, ja asunto jopa sopii kukkarollesi. Seuraava askel on etsiä pankki tai lainanantaja, jolta voit hankkia asuntolainan kauppojen viimeistelyä varten. Suurin haaste on löytää oikea pankki tai rahoittaja, jolta saat edullisimman ratkaisun. Tämä saattaa tuntua ylivoimaiselta tehtävältä, koska on tarkistettava niin monta asiaa korosta ja lainan ehdoista käsittelymaksuihin sekä muihin lainakuluihin. Mutta totuus on se, että pankit rahoittavat nykyään suurimman osan asuntokaupoista, ja seuraavien asioiden tarkka selvittäminen voi auttaa sinua valmistautumaan paremmin ja hankkimaan oikean lainan.

Tarkista lainasumma ja vaatimukset lainan saamiseksi
Asuntolainan saaminen pankista riippuu tietyistä asioista: hakijan työpaikasta (eli siitä, oletko kuukausipalkallinen työntekijä vai esimerkiksi yrittäjä), takaisinmaksukyvystä, muista lainoista ja niiden kuluista. Pankit arvioivat hakemuksesi tiedot tarkkaan päättäessään, myönnetäänkö sinulle lainaa, ja ne saattavat myös pyytää lisätietoja kuten palkkakuitteja.

Vertaile korkoja
Oli kyseessä millainen laina hyvänsä, fiksu asiakas ei tietenkään halua maksaa liikaa korkoa! On siis järkevää arvioida maksettavaksi tuleva kuukausierä, jotta et myöhemmin joutuisi epämukavaan tilanteeseen. Eri pankkien tarjoamissa koroissa on eroja. Etsi siis edullisin korko äläkä automaattisesti valitse halvimmalta vaikuttavaa lainaa, sillä halpoihin hintoihin saattaa liittyä enemmän lisämaksuja.

Lainasopimuksen ehdot
Kun olet valinnut pankin, lue huolellisesti lainasopimuksen ehdot ennen kuin allekirjoitat mitään. Tutki ehtoja tarkasti, jotta välttyisit yllätyksiltä ja myöhemmiltä riitatilanteilta. Tutustu hyvin sopimuksen purkamiseen tai muuttamiseen liittyviin maksuihin ja lainan perumisen ehtoihin.

Älä myöskään anna muihin pankkituotteisiin liittyvien kokemusten vaikuttaa päätökseesi äläkä laske sen varaan, mitä työtoverisi ja ystäväsi sanovat lainatarjouksista. Asuntolaina kannattaa valita omien tarpeiden pohjalta ja kannattaa vertailla eri lainatarjousten kustannuksia huolellisesti.

Etua.fi on Suomen ainoa palvelu, joka kilpailuttaa myös asuntolainan puolestasi. Kilpailuta nykyinen tai uusi asuntolainasi tästä.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Lue seuraavaksi


Tarvitseeko kulutusluottoon vakuuksia

Tarvitseeko kulutusluottoon vakuuksia?

26.9.2023

Mietitkö, tarvitaanko kulutusluottoa varten vakuuksia ja millaisia lainan vakuuksia pankit edellyttävät? Lue tästä. Kulutusluottoa on mahdollista saada vakuuksien kanssa tai ilman. Luoton hinta riippuu käytetyistä vakuuksista, joten on tärkeää ymmärtää lainan vakuuden merkitys […]


Lainan kuukausierän pienentäminen

Voiko lainan kuukausierää pienentää?

22.9.2023

Lue tästä, miten voit saada pienemmän kuukausierän nykyisiin lainoihisi ja saada enemmän rahaa käyttöösi joka kuukausi. Lainan noston yhteydessä pankin kanssa sovitaan lainan korosta, laina-ajasta ja kuukausittaisen lyhennyksen määrästä. Yllättävät tilanteet elämässä saattavat […]


miten nopeasti lainan voi saada tilille?

Miten nopeasti saan lainan tililleni? – Vinkit hakemuksen nopeuttamiseen

8.9.2023

Lainaa hakiessa voi tilanne vaatia nopeaa lainahakemuksen käsittelyä, jos rahoille on tarve heti. Et varmasti ole ainoa lainanhakija, joka on pohtinut hakemuksen käsittelyaikaa sekä sitä, kuinka nopeasti rahat todellisuudessa siirtyvät tilille. Käydään tässä […]


Sopimusehdot päivittyvät: Uudet sopimusehdot 1.10.2023 alkaen »
Copyright © 2023 Etua.fi