Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Etsitkö asuntolainaa? Näin valitset oikean pankin

24.1.2017

Olet viimeinkin löytänyt unelmakotisi pitkän etsinnän tuloksena, ja asunto jopa sopii kukkarollesi. Seuraava askel on etsiä pankki tai lainanantaja, jolta voit hankkia asuntolainan kauppojen viimeistelyä varten. Suurin haaste on löytää oikea pankki tai rahoittaja, jolta saat edullisimman ratkaisun. Tämä saattaa tuntua ylivoimaiselta tehtävältä, koska on tarkistettava niin monta asiaa korosta ja lainan ehdoista käsittelymaksuihin sekä muihin lainakuluihin. Mutta totuus on se, että pankit rahoittavat nykyään suurimman osan asuntokaupoista, ja seuraavien asioiden tarkka selvittäminen voi auttaa sinua valmistautumaan paremmin ja hankkimaan oikean lainan.

Tarkista lainasumma ja vaatimukset lainan saamiseksi
Asuntolainan saaminen pankista riippuu tietyistä asioista: hakijan työpaikasta (eli siitä, oletko kuukausipalkallinen työntekijä vai esimerkiksi yrittäjä), takaisinmaksukyvystä, muista lainoista ja niiden kuluista. Pankit arvioivat hakemuksesi tiedot tarkkaan päättäessään, myönnetäänkö sinulle lainaa, ja ne saattavat myös pyytää lisätietoja kuten palkkakuitteja.

Vertaile korkoja
Oli kyseessä millainen laina hyvänsä, fiksu asiakas ei tietenkään halua maksaa liikaa korkoa! On siis järkevää arvioida maksettavaksi tuleva kuukausierä, jotta et myöhemmin joutuisi epämukavaan tilanteeseen. Eri pankkien tarjoamissa koroissa on eroja. Etsi siis edullisin korko äläkä automaattisesti valitse halvimmalta vaikuttavaa lainaa, sillä halpoihin hintoihin saattaa liittyä enemmän lisämaksuja.

Lainasopimuksen ehdot
Kun olet valinnut pankin, lue huolellisesti lainasopimuksen ehdot ennen kuin allekirjoitat mitään. Tutki ehtoja tarkasti, jotta välttyisit yllätyksiltä ja myöhemmiltä riitatilanteilta. Tutustu hyvin sopimuksen purkamiseen tai muuttamiseen liittyviin maksuihin ja lainan perumisen ehtoihin.

Älä myöskään anna muihin pankkituotteisiin liittyvien kokemusten vaikuttaa päätökseesi äläkä laske sen varaan, mitä työtoverisi ja ystäväsi sanovat lainatarjouksista. Asuntolaina kannattaa valita omien tarpeiden pohjalta ja kannattaa vertailla eri lainatarjousten kustannuksia huolellisesti.

Etua.fi on Suomen ainoa palvelu, joka kilpailuttaa myös asuntolainan puolestasi. Kilpailuta nykyinen tai uusi asuntolainasi tästä.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Lue seuraavaksi


Lainan siirto toiseen pankkiin tarkoittaa nykyisen lainan vaihtamista vanhasta pankista uuteen.

Lainan siirto toiseen pankkiin

1.3.2023

Lainan siirto toiseen pankkiin voi kuulostaa vaivalloiselta, mutta se on yksinkertaisempaa kuin luuletkaan, onpa kyse sitten kulutusluottojen tai asuntolainan siirrosta.  Lue tästä lisää, mistä lainan siirrosta on oikein kyse. Lainan siirto tulee kyseeseen, […]


Järjestelylaina voi helpottaa arkea ja tuoda säästöä joka kuukausi.

Tuula haki järjestelylainaa ja yllättyi palvelun vaivattomuudesta – “Pääsin eroon hillittömistä koroista”

6.2.2023

Järjestelylaina voi helpottaa arkea ja tuoda säästöä joka kuukausi. Tuula haki järjestelylainaa Etuan kautta ja pääsi eroon korkeista koroista ja lainanhoitokuluista. Kotimaisen lainavertailuvertailupalvelun Etuan kautta monet suomalaiset ovat löytäneet keinon alentaa omia lainakulujaan. […]


Edullinen muutto- ja sisustuslaina oli helppo ja nopea ratkaisu Hannun tarpeisiin. Lue lisää kokemuksista Etua.fi:stä tästä.

Hannu tarvitsi lainaa muuttoon ja sisustukseen – sai heti lainaa, jonka takaisinmaksu on helppoa

30.1.2023

Helsinkiläinen Hannu tarvitsi nopeasti muutto- ja sisustuslainaa. Hannu löysi Etuan kautta parhaan lainatarjouksen vertaillessaan kulutusluottoja. Edullinen kulutusluotto oli helppo ja nopea ratkaisu rahan tarpeeseen. Arki on täynnä tilanteita, joissa tarvitaan yhtäkkiä ylimääräistä rahaa […]


Copyright © 2023 Etua.fi