Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Black Friday -vertaile hintoja ja etsi alin mahdollinen hinta

29.11.2019
Black Friday -päivänä ei kannata katsoa vain alennusprosenttia.

Moni suomalainen ostaa tuotteita Black Fridayna. Kuluttaja voi kuitenkin pettyä, sillä alennukset jäävät usein toivottua pienemmiksi ja osalla tuotteista hinnat jopa nousevat.

Black Friday -ostoksilla kannattaa vertailla hintoja ja etsiä alin mahdollinen hinta, eikä keskittyä vain alennusprosenttiin. Tuotteiden hintoja voidaan nimittäin vaihdella nopeasti tavoitteena saada alennusprosentit näyttämään mahdollisimman suurilta.

Hintaopas selvitti mustan perjantain vaikutusta palvelussa oleviin hintoihin. Hintaopas kerää kuluttajille 830 verkkokaupan Black Friday -tarjoukset ja tutkimuksessa mukana oli tuotteen hinta viikkoa ennen Black Fridayta ja hinta kampanjan aikana.

Hintaoppaan mukaan viime vuonna 8 prosenttia tuotteista oli alennuksessa. Keskimääräinen alennusprosentti oli 16 %. Hinta nousi 15 prosentilla suosituimmista tuotteista.

Matkapuhelimien tuotekategoriassa 20 prosentissa tuotteista hinnat nousivat viime vuoden Black Fridayna ja 42 prosentissa tuotteista hinnat laskivat, kun hintoja verrattiin tavalliseen perjantaihin.

Elektroniikkaa ostetaan eniten

Viime vuonna 45 prosenttia suomalaisista teki ostoksia Black Fridayna, ja yleisin kulutettu rahamäärä oli 50–100 euroa. Elektroniikkaa ostettiin eniten, mutta myös vaatteita sekä urheilu- ja ulkoilutuotteita.

Tänä vuonna suurin osa suomalaisista, aikoo ostaa tuotteita Black Fridayna. Tutkimukseen vastanneiden joukosta läytyy myös ostosjuhlaan kriittisesti suhtautuvia. 26 prosenttia vastaajista harkitsee jättävänsä Black Friday -ostokset väliin kestävyys- ja ympäristösyiden takia. Monet vastaajista pitävät myös tärkeänä sitä, että ostetulla tuotteella on ympäristömerkki tai se on valmistettu vastuullisesti.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Etua.fi-lainapalvelun tavoitteena on helpottaa kuluttajan arkipäivää kodin raha-asioissa. Palvelussa voit kilpailuttaa kulutusluotot, remonttilainat, matkalainat, lainat ilman vakuuksia ja asuntolainat ilmaiseksi.

Lähteet: Hintaopas.fi, Talouselämä

Lue seuraavaksi


Lainan siirto toiseen pankkiin tarkoittaa nykyisen lainan vaihtamista vanhasta pankista uuteen.

Lainan siirto toiseen pankkiin

1.3.2023

Lainan siirto toiseen pankkiin voi kuulostaa vaivalloiselta, mutta se on yksinkertaisempaa kuin luuletkaan, onpa kyse sitten kulutusluottojen tai asuntolainan siirrosta.  Lue tästä lisää, mistä lainan siirrosta on oikein kyse. Lainan siirto tulee kyseeseen, […]


Järjestelylaina voi helpottaa arkea ja tuoda säästöä joka kuukausi.

Tuula haki järjestelylainaa ja yllättyi palvelun vaivattomuudesta – “Pääsin eroon hillittömistä koroista”

6.2.2023

Järjestelylaina voi helpottaa arkea ja tuoda säästöä joka kuukausi. Tuula haki järjestelylainaa Etuan kautta ja pääsi eroon korkeista koroista ja lainanhoitokuluista. Kotimaisen lainavertailuvertailupalvelun Etuan kautta monet suomalaiset ovat löytäneet keinon alentaa omia lainakulujaan. […]


Edullinen muutto- ja sisustuslaina oli helppo ja nopea ratkaisu Hannun tarpeisiin. Lue lisää kokemuksista Etua.fi:stä tästä.

Hannu tarvitsi lainaa muuttoon ja sisustukseen – sai heti lainaa, jonka takaisinmaksu on helppoa

30.1.2023

Helsinkiläinen Hannu tarvitsi nopeasti muutto- ja sisustuslainaa. Hannu löysi Etuan kautta parhaan lainatarjouksen vertaillessaan kulutusluottoja. Edullinen kulutusluotto oli helppo ja nopea ratkaisu rahan tarpeeseen. Arki on täynnä tilanteita, joissa tarvitaan yhtäkkiä ylimääräistä rahaa […]


Copyright © 2023 Etua.fi