Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Black Friday -vertaile hintoja ja etsi alin mahdollinen hinta

29.11.2019
Black Friday -päivänä ei kannata katsoa vain alennusprosenttia.

Moni suomalainen ostaa tuotteita Black Fridayna. Kuluttaja voi kuitenkin pettyä, sillä alennukset jäävät usein toivottua pienemmiksi ja osalla tuotteista hinnat jopa nousevat.

Black Friday -ostoksilla kannattaa vertailla hintoja ja etsiä alin mahdollinen hinta, eikä keskittyä vain alennusprosenttiin. Tuotteiden hintoja voidaan nimittäin vaihdella nopeasti tavoitteena saada alennusprosentit näyttämään mahdollisimman suurilta.

Hintaopas selvitti mustan perjantain vaikutusta palvelussa oleviin hintoihin. Hintaopas kerää kuluttajille 830 verkkokaupan Black Friday -tarjoukset ja tutkimuksessa mukana oli tuotteen hinta viikkoa ennen Black Fridayta ja hinta kampanjan aikana.

Hintaoppaan mukaan viime vuonna 8 prosenttia tuotteista oli alennuksessa. Keskimääräinen alennusprosentti oli 16 %. Hinta nousi 15 prosentilla suosituimmista tuotteista.

Matkapuhelimien tuotekategoriassa 20 prosentissa tuotteista hinnat nousivat viime vuoden Black Fridayna ja 42 prosentissa tuotteista hinnat laskivat, kun hintoja verrattiin tavalliseen perjantaihin.

Elektroniikkaa ostetaan eniten

Viime vuonna 45 prosenttia suomalaisista teki ostoksia Black Fridayna, ja yleisin kulutettu rahamäärä oli 50–100 euroa. Elektroniikkaa ostettiin eniten, mutta myös vaatteita sekä urheilu- ja ulkoilutuotteita.

Tänä vuonna suurin osa suomalaisista, aikoo ostaa tuotteita Black Fridayna. Tutkimukseen vastanneiden joukosta läytyy myös ostosjuhlaan kriittisesti suhtautuvia. 26 prosenttia vastaajista harkitsee jättävänsä Black Friday -ostokset väliin kestävyys- ja ympäristösyiden takia. Monet vastaajista pitävät myös tärkeänä sitä, että ostetulla tuotteella on ympäristömerkki tai se on valmistettu vastuullisesti.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Etua.fi-lainapalvelun tavoitteena on helpottaa kuluttajan arkipäivää kodin raha-asioissa. Palvelussa voit kilpailuttaa kulutusluotot, remonttilainat, matkalainat, lainat ilman vakuuksia ja asuntolainat ilmaiseksi.

Lähteet: Hintaopas.fi, Talouselämä

Lue seuraavaksi


Lainavertailu näyttää, mistä löytyy kulutusluotto tai yhdistelylaina

Kasaantuvatko laskut? Lainavertailu näyttää, mistä löytyy laina edullisella korolla.

24.1.2023

Loppuvuoden menot ovat nakertaneet monen rahapussiin ison loven, ja vuoden alussa kerääntyy paljon laskuja. Yhdistelylainasta tai kulutusluotosta on hyötyä, kun tarvitset apua välttämättömien menojen kanssa. Lainavertailun avulla löydät lainan nopeasti. Monen huolenaiheena on […]


Asuntolainojen marginaalit ovat nousemaan päin, mutta pankki tekee aina asiakaskohtaisen tarjouksen.

Asuntolainat kallistumassa – tällaisia asuntolainojen marginaaleja pankit tarjoavat pääkaupunkiseudulla

13.1.2023

Asuntolainojen marginaalit ovat vielä matalalla, jos vertaa nykyistä tilannetta vaikkapa viisi vuotta sitten vallinneeseen. Rahoitusmarkkinat ovat kuitenkin kiristymässä, mikä tarkoittaa hintapainetta myös asuntolainoihin. Kauppalehden (2.1.23) mukaan asuntolainojen marginaaleissa on tänä vuonna nousupainetta. Asuntoluototukseen […]


Lainan kilpailutus kannattaa

Lainan kilpailutus säästää selvää rahaa

5.3.2021

Lainan kilpailutus kannattaa. Pienikin ero lainakuluissa voi säästää pitkän pennin. Auton korjaus, kodin remontti, kodinkone tai muu isompi hankinta tulee usein rahoitettua luottokortilla, osamaksulla tai muulla kaupan tarjoamalla rahoituksella. Lainarahoitus voi kuitenkin tulla […]


Copyright © 2023 Etua.fi