Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Asuntolainan marginaalit laskussa

22.5.2017
Asuntolainojen marginaalit helmikuu 2022

Asuntokaupassa alkoi nousukausi, raportoi Helsingin Sanomat 21.5.2017. Asuntokaupan vilkastuminen tarkoittaa myös asuntolainojen kysynnän kasvua. Pankit kilpailevat jälleen laina-asiakkaista erityisesti pääkaupunkiseudulla, jossa lainamarginaalit ovat laskeneet jo alle puolen prosentin. Pankkien välillä on eroja lainatarjouksissa, ja lainan lopulliset ehdot ovat asiakaskohtaisia. Asuntolainatarjous kannattaakin aina pyytää useilta pankeilta ja vertailla eri pankkien marginaaleja.

Pankkien välinen kilpailutilanne vaihtelee eri ajankohtina ja paikkakuntakohtaiset erot ovat suuria. Tämän takia on mahdotonta etukäteen tietää itselle edullisinta asuntolainapankkia. Seuraamalla esimerkiksi Suomen Pankin julkaisemia tilastoja saa yleiskäsityksen lainakorkojen kehityksestä, mutta tarkemman tiedon lainakoroista saa pyytämällä lainatarjoukset pankeilta.

Asuntokaupan vilkastuminen helpottaa asunnon vaihtoa. Lisääntynyt aktiivisuus asuntomarkkinoilla lyhentää yleensä asuntojen myyntiaikoja ja vähentää siten riskiä jäädä pitkäksi aikaa kahden asunnon loukkoon. Tämän johdosta pankit ovat valmiimpia tarjoamaan välirahoitusta asiakkaille, jotka eivät ole vielä nykyistä asuntoa ehtineet myydä pois. Välirahoitus on aina tapauskohtaista ja sitä kannattaa tiedustella suoraan asuntolainatarjouksia antavilta pankeilta. Yleisohje asunnon vaihtajalle on kuitenkin edelleen sama: myy nykyinen asunto ennen kuin teet sitovaa tarjousta uudesta asunnosta.

Nykyinen asuntolaina kannattaa kilpailuttaa uudelleen ja varmistaa, että lainamarginaali on kilpailukykyinen. Esimerkiksi 150 000 €:n lainassa jo muutaman kymmenyksen pudotus lainamarginaalissa tarkoittaa satojen eurojen säästöä vuodessa.

Etua.fi-asuntolainapalvelun avulla kilpailutat helposti uuden asuntolainan tai vertailet nykyisen lainasi marginaalia uusiin lainatarjouksiin. Palvelumme on maksuton, ja voit tehdä hakemuksen kätevästi netissä. Lue lisää pankinvaihdosta tai kysy neuvoa asiakaspalvelustamme.

Lue seuraavaksi


Lainan siirto toiseen pankkiin tarkoittaa nykyisen lainan vaihtamista vanhasta pankista uuteen.

Lainan siirto toiseen pankkiin

1.3.2023

Lainan siirto toiseen pankkiin voi kuulostaa vaivalloiselta, mutta se on yksinkertaisempaa kuin luuletkaan, onpa kyse sitten kulutusluottojen tai asuntolainan siirrosta.  Lue tästä lisää, mistä lainan siirrosta on oikein kyse. Lainan siirto tulee kyseeseen, […]


Järjestelylaina voi helpottaa arkea ja tuoda säästöä joka kuukausi.

Tuula haki järjestelylainaa ja yllättyi palvelun vaivattomuudesta – “Pääsin eroon hillittömistä koroista”

6.2.2023

Järjestelylaina voi helpottaa arkea ja tuoda säästöä joka kuukausi. Tuula haki järjestelylainaa Etuan kautta ja pääsi eroon korkeista koroista ja lainanhoitokuluista. Kotimaisen lainavertailuvertailupalvelun Etuan kautta monet suomalaiset ovat löytäneet keinon alentaa omia lainakulujaan. […]


Edullinen muutto- ja sisustuslaina oli helppo ja nopea ratkaisu Hannun tarpeisiin. Lue lisää kokemuksista Etua.fi:stä tästä.

Hannu tarvitsi lainaa muuttoon ja sisustukseen – sai heti lainaa, jonka takaisinmaksu on helppoa

30.1.2023

Helsinkiläinen Hannu tarvitsi nopeasti muutto- ja sisustuslainaa. Hannu löysi Etuan kautta parhaan lainatarjouksen vertaillessaan kulutusluottoja. Edullinen kulutusluotto oli helppo ja nopea ratkaisu rahan tarpeeseen. Arki on täynnä tilanteita, joissa tarvitaan yhtäkkiä ylimääräistä rahaa […]


Copyright © 2023 Etua.fi