Etua.fi-lainapalvelu auttaa sinua saamaan parhaan mahdollisen asuntolainan. Palvelu on sinulle maksutonetkä sitoudu mihinkään. Saat yhdellä hakemuksella mahdollisimman hyvät asuntolainatarjoukset. Ennen asuntolainan nostoa kannattaa kilpailuttaa laina. Pankkien lainamarginaalien muuttuessa asuntolainan kilpailutus kannattaa tehdä myös nykyiselle asuntolainalle. Näin voit varmistaa, että asuntolainallasi on aina paras mahdollinen marginaali. Mielestämme on tehotonta täyttää samoja hakemustietoja usean lainantarjoajan lomakkeisiin erikseen ja lähettää niitä yksitellen eri pankkeihin. Yksi hakemus, monta tarjousta – se on tehokasta ajankäyttöä!

Näin käytät Etua.fi-lainapalvelua:

1. HAE

Aloita suoraan hakemuslomakkeesta tai käytä laskinta sopivan lainan valitsemiseksi. Mikäli haet lainaa yhdessä yhteisvastuullisen lainanhakijan kanssa, hänen tietonsa täytetään Rinnakkaishakija-kohtaan. Kun kaikki tiedot on täytetty, lähetä hakemus. Saat sähköpostiisi vastauksen niistä pankeista, joille hakemus välitetty. Joissain sähköpostiohjelmissa viestit saattavat jäädä roskapostien kanssa samaan kansioon, joten tarkista myös tämä kansio.

2. VERTAA

Pankit ottavat sinuun yhteyttä ja ehdottavat aikaa jatkokeskusteluille pankkikonttorissa. Usein saat jo tässä vaiheessa alustavan lainalupauksen tai ainakin alustavan tiedon lainamarginaalista. Lainasta sopiessasi pitää päättää myös, mikä olisi lainan kuukausittaiseen takaisinmaksuun sopiva eräpäivä, otatko mahdollisesti lainaturvavakuutuksen, tarvitsetko lyhennyksettömiä vuosia laina-ajan alkuun, miten laina-aikaa ja viitekorkoa on mahdollista muuttaa jne.

3. VALITSE

Kun olet vertaillut eri pankkien tarjouksia, valitse niistä sinulle sopivin. Varsinainen lainasopimus allekirjoitetaan pankkikonttorissa. Ennen sitä pankki on tehnyt lopullisen luottopäätöksen saatuaan kohteen ja muut luottopäätöksentekoon tarvitsemansa tiedot.

Etua toivottaa menestystä matkaan!

Käyttöehdot päivittyvät: Uudet käyttöehdot 1.5.2022 alkaen »