Yrityslainaa uudelle yritykselle – näin haet lisärahoitusta helposti

|
Yrityslainaa uudelle yritykselle

Myös uudet yritykset voivat saada lainaa toimintansa tueksi – lue lisää yrityslainasta ja miten voit sitä hakea!

Lainaa myös uusille yrityksille

Oletko aloittanut uuden yritystoiminnan, jonka kasvattamiseen ja kehittämiseen tarvitset hieman lisäbudjettia? Yrityslainoja myönnetään myös uusille yrityksille, joten laina on nopea ja kätevä vaihtoehto, jos yrityksesi kaipaa alkutaipaleella taloudellista apua.

Yrityslainan hakemiselle ei ole määritelty kriteerejä toimintahistorian suhteen eli juuri toimintansa aloittaneet yritykset voivat samaan tapaan saada lainarahoitusta kuin pidempään toimineet yritykset. Lainaa hakevan yrityksen tulee olla suomalainen ja rekisteröitynyt kaupparekisteriin.

Myöskään yrityksen koolla ei ole väliä lainaa hakiessa ja yrityslainoja myönnetään kaikille yritysmuodoille, kuten toiminimille ja osakeyhtiöille. Saadakseen yrityslainaa yrityksellä tulee kuitenkin olla tarjota lainantakaajaksi vähintään yksi yrityksen vastuuhenkilö.

Paljonko yrityslainaa voi saada?

Yrityslainaa voi hakea valitsemalleen summalle 2 000 eurosta 100 000 euroon saakka. Yrityslainaa hakevalla henkilöllä tulee olla nimenkirjoitusoikeus lainaa hakevassa yrityksessä.

Alle 20 000 euron suuruisille lainoille yritys tarvitsee yhden takaajan, joka on yrityksen vastuuhenkilö, kuten toimitusjohtaja, osakkeenomistaja tai hallituksen jäsen. Jos haettava lainasumma ylittää 20 000 euron rajan, tulee yrityksellä olla kaksi takaajaa lainalle. Vakuuksia ei yrityslainaa varten tarvita.

Takaisinmaksuaika yrityslainoissa on 12–24 kuukautta eli kyseessä on melko lyhytaikainen laina, jonka tarkoitus on auttaa yrityksiä väliaikaisesti tasapainottamaan talouttaan ja rahoittamaan erilaisia projekteja, kuten laajentumissuunnitelmia tai laitehankintoja.

Hae yrityslaina helposti netistä

Yrityslainan hakeminen on helpointa ja nopeinta netissä eikä lainaa varten tarvita konttorivierailuja tai edes soittelua pankkiin.

Kaikki alkaa hakemuksen täyttämisestä, johon aikaa menee yleensä vain muutama minuutti. Voitkin saada lisärahoitusta yrityksellesi jo parissa tunnissa, sillä pankit käsittelevät lainahakemuksen niin pian kuin mahdollista.

Lainahakemuksessa kysytään sekä yrityksen että sen puolesta lainaa hakevan henkilön tiedot. Henkilöltä kysyttävät tiedot ovat lähinnä yhteystietoja, mutta yrityksestä hakemukseen tulee täyttää esimerkiksi liikevaihto. Selvitä siis valmiiksi tarvittavat tiedot, jotta hakemuksen täyttäminen sujuu nopeammin.

Näiden tietojen lisäksi hakemukseen tulee täyttää valittu lainasumma ja -aika sekä lainan käyttötarkoitus.

Kun hakemuksesi on lähetetty, saat pankilta lainatarjouksen, josta näet lainasta kaikki tarvittavat tiedot, kuten lainan koron, takaisinmaksuerän suuruuden ja muut ehdot. Tutustu näihin ehtoihin huolella ennen lainasopimuksen tekemistä, jotta tiedät mihin yrityksesi sitoutuu.

Sopivan lainatarjouksen löydyttyä onnistuu myös sopimuksen tekeminen ja allekirjoittaminen helposti netin kautta, jonka jälkeen pankki siirtää lainan yrityksen tilille.

Etuan avulla löydät parhaan lainan yrityksellesi

Yrityslainat kuuluvat useiden pankkien ja rahoitusyhtiöiden tuotevalikoimaan, ja eri pankkien lainatarjouksissa voi olla huomattaviakin eroja esimerkiksi lainan korossa ja ehdoissa.

Siksi yrityslainaa hakiessasi kannattaa laina aina kilpailuttaa eli pyytää lainatarjouksia useammalta eri pankilta ennen lopullisen päätöksen tekemistä. Tämä saattaa kuulostaa työläältä, mutta Etuan lainavertailupalvelun avulla kilpailutat pankit hetkessä vain yhdellä lainahakemuksella.

Etuan palvelu on turvallinen ja yrityksille ilmainen eikä sido ottamaan lainaa. Hakemuksen täyttäminen vie vain pari minuuttia, ja lainapäätökset tulevat nopeimmillaan parissa tunnissa. Mikäli et löydä tarjouksista sinulle sopivaa vaihtoehtoa, ei sinulla ole velvoitetta valita mitään tarjouksista.

Hae rahoitusta yrityksellesi jo tänään ja löydä paras yrityslaina Etuan kautta! Muista myös kokeilla yrityslainalaskuria!

Käyttöehdot päivittyvät: Uudet käyttöehdot 1.5.2022 alkaen »