Yhdistelylainalla satoja euroja säästöä

|

Useat eräpäivät ja isot kuukausierät tuottivat Tanjalle stressiä – yhdistelylainalla Tanja säästi satoja euroja

Omakotitalossa Pohjanmaalla miehensä ja kahden lapsensa kanssa asuva Tanja on 38-vuotias lähihoitaja. Lähihoitajan vuorotyö läheisessä vanhusten hoivakodissa on välillä raskasta ja aikataulujen yhteensovittaminen perheen, kodinhoidon sekä omien ja lasten harrastusten kanssa on toisinaan uuvuttavaa ja haastavaa.

Arjen pyörteissä ylimääräistä stressiä Tanjalle on aiheuttaneet myös vuosien varrella kertyneet, eri yrityksiltä otetut pikkulainat, joiden useat muistettavat eräpäivät ja ylimääräiset maksettavat kulut ovat venyttäneet lompakonnyörien lisäksi hetkittäin myös Tanjan pitkää pinnaa.

Lainaa on otettu lapsiperheessä tarpeellisiin kodinkoneisiin, kuten tiskikoneeseen ja kiertoilmauuniin sekä paljon urheilua harrastavalle perheelle välttämättömään pyykinpesutorniin. Myös vanhan talon keittiö on kaivannut matkan varrella kunnostusta ja mm. keittiön kaapistot uusittiin pari vuotta sitten.

Kaikesta tästä lainoja on kertynyt noin 16 000 euroa ja kuukausilyhennykset yhteensä nousevat noin 560 euroon. Ja jokaisella erillisellä lainalla on luonnollisesti oma eräpäivänsä, jonka muistaminen on stressaavaa.

Parissa minuutissa kahdeksan tarjousta yhdistelylainasta

Tanja muisti kuulleensa mahdollisuudesta yhdistellä lainoja, pohdiskeli tilannettaan ja päätyi siihen, että ei se mitään ota, jos ei annakaan – olisihan se kuitenkin mahdollisuus säästää lainanhoitokuluissa!

Tanja löysi netistä Etua.fi:n ja täytti siellä yhdistelylainahakemuksen. Jo parissa minuutissa Tanja sai kahdeksan yhdistelylainatarjousta, jotka kaikki olivat hänelle edullisempia kuin olemassa olevat lainat kustannuksineen. Lainatarjoukset hän sai selkeästi eriteltynä omalla Etua.fi -asiakassivullaan ja lainatarjousten vertailu oli erittäin helppoa ja yksinkertaista. 

Yllätys Tanjalle oli se, että hänen saamiensa lainatarjousten välillä oli varsin suuria eroja. Edullisimman ja kalleimman lainatarjouksen välillä oli vuositasolla 700 euron hintaero. Lainan todellinen vuosikorko jäi alle kymmenen prosentin, kun nykyisissä lainoissa korko oli yli 20 prosenttia. Kilpailutus siis hänen tapauksessaan kannatti!

Uudella lainalla säästöä kertyy 340 euroa kuukaudessa

Vertailtuaan saamiaan lainatarjouksia Tanja päätyi itselleen edullisimpaan lainaan. Tanjan yllätti se, miten helposti kaikki hoitui: kännykkäkameralla napattu kuva palkkakuitista lainahakemuksen liitteeksi ja jo muutamassa tunnissa lainahakemus kuitattiin käsitellyksi.

Uudella yhdistelylainalla maksettiin pois nykyiset pienemmät lainat. Jäljelle jäi vain yksi isompi laina ja yksi muistettava eräpäivä. Uuden lainan kuukausierä on 220 euroa, joten joka kuukausi Tanjan perheelle jää 340 euroa enemmän käytettäväksi esim. harrastuksiin tai yhteiseen vapaa-aikaan. Tanjan suunnitelmissa on kerätä myös säästöjä pahan päivän varalle. Vuodessa talouteen tuli siis pelivaraa peräti 4080 euroa. Se, että olisi tarvittu paljon erilaisia hakemuksia liitteineen, osoittautui vääräksi luuloksi. Paperiviidakon sijaan kaikki hoitui näppärästi yhdellä hakemuksella ja Etua.fi hoiti lopun. Tanja on tyytyväinen.

Onko sinulla monta lainaa? Yhdistä lainat järkeväksi kokonaisuudeksi ja säästä rahaa. Tutustu ja hae yhdistelylainaa!