Veronpalautuspäivät 2022

|
Veronpalautuspäivät 2021

Veronpalautukset maksetaan vuonna 2022 heinä-joulukuussa riippuen siitä, milloin oma verotus päättyy. Voit selvittää oman veronpalautuksen maksupäivän ja määrän verotuspäätöksestä tai OmaVero-palvelusta. Valtaosa henkilöasiakkaista saa veronpalautuksensa elo- tai syyskuussa.

Verotuksen päättymiskuukausiVeronpalautuksen maksupäivä tilille
Toukokuu4.7.2022
Kesäkuu3.8.2022
Heinäkuu5.9.2022
Elokuu3.10.2022
Syyskuu3.11.2022
Lokakuu5.12.2022

Veronpalautuspäivään vaikuttavat asiat

Ennen veronpalautus maksettiin kaikille samana päivänä, mutta vuoden 2019 kansallisen tulorekisterin käyttöönoton jälkeen veronpalautukset maksetaan eri päivinä.

Veronpalautuspäivään vaikuttaa paitsi oman verotuksen päättymispäivä, myös esitäytettyyn veroilmoitukseen tehdyt muutokset ja puolison tekemät muutoksen veroilmoitukseensa. Jos veronpalautuksen maksupäivä on siirtynyt, ilmenee se OmaVerossa.

Verotuksen päättymispäivää tai veronpalautuksen maksupäivää ei voi aikaistaa.

Veronpalautus ei tullut – mikä syynä?

Jos veronpalautustasi ei tullut tilille, tilanteesi ilmenee OmaVerosta.  Syynä voi olla jokin seuraavista:

  • Esitäytettyyn veroilmoitukseen tekemäsi täydennykset tai korjaukset
  • puolisosi tekemät muutokset omaan veroilmoitukseen
  • Verohallinto on saanut verotusta koskevaa tietoa muualta, esimerkiksi työnantajaltasi
  • veronpalautuksiasi on käytetty verojesi maksuun
  • oikea tilinumerosi ei ole Verohallinnon tiedossa (pankkitilitietoja voi muuttaa OmaVerossa)
  • veronpalautus on alle 10 euroa, jolloin sitä ei makseta
  • ulosotossa olevat velat
  • antamatta jääneet tai puutteelliset veroilmoitukset
  • jos sinulla on tili ulkomaisessa pankissa, niin veronpalautus voi näkyä tilillä 1-2 päivän viiveellä.

Vähennykset ja muuttuneet tulot

Verovähennykset kannattaa tarkistaa huolella. Etätöiden takia monet eivät voi esimerkiksi vähentää kodin ja työpaikan välisiä matkoja verotuksessaan. Toisaalta muita etätyöstä aiheutuneita kuluja voi vähentää verotuksessa, jos ne ylittävät 750 euron tulonhankkimisvähennyksen.

Lisäksi kannattaa hyödyntää kotitalousvähennys, mikä on verotuksessa huomioitava vähennys kotona tai mökillä teetetyistä töistä. Edun saa esimerkiksi siivouksesta, remonteista, lastenhoidosta, hoivatyöstä, sekä tietokoneen asennuksista.

Kotitalousvähennystä parannetaan vuonna 2022, kun kotitalous-, hoito- ja hoivatyön maksimäärä nousee 3 500 euroon. Lisäksi korvausprosentti nousee 40:stä 60:een. Remontointi ei kuulu tämän korotetun kotitalousvähennyksen piiriin, Remonteissa kotitalousvähennyksen maksimi pysyy 2 250 eurossa henkilöltä ja korvausprosentti on 40. Omavastuu pysyy kotitalous-, hoito- ja remonttitöissä 100 eurossa.

Tulojen muutokset, vähennykset ja muut korjaukset voi ilmoittaa OmaVero-palvelussa, Muutosverokortilla voi ilmoittaa vähennykset ja tulojen muutokset. Vähennykset voi ilmoittaa myös OmaVerossa tekemättä verokorttimuutosta, jolloin muutokset näkyvät kevään esitäytetyssä veroilmoituksessa.

Vertaile lainoja ja säästä kuluissa

Etua.fi asiakkaana voit säästää jopa tuhansia euroja kilpailuttamalla asuntolainan tai kulutusluoton. Tee maksuton hakemus, et sitoudu mihinkään.

Jos tarvitset rahoitusta

Jos tarvitset rahoitusta ennen veronpalautuksia, voit kilpailuttaa lainan Etua.fi-palvelussa. Lainakulut ovat vähäiset, jos maksat lainan takaisin heti kun saat veronpalautuksen. Korkoa maksat vain lainan käyttöajalta. 

Lainavertailupalvelumme avulla voit yhdellä hakemuksella saada useita lainatarjouksia, joista voit valita sinulle sopivimman. Lainankilpailutus on ilmaista eikä sido mihinkään. Lainapäätöksen saat heti ja lainan tilille 1-2 arkipäivän sisällä.

Kilpailuta laina tästä!

Lue myös:
Verotuksen muutokset vuonna 2022 – kotitalousvähennys nousee

Veronpalautus ennakkoon – Miten se onnistuu?