Asuntolainan kilpailutus -vanha asuntolaina kannattaa kilpailuttaa

|

Asuntolainan kilpailutus voi säästää paljon rahaa. Asuntolaina on suuri sijoitus ja pienikin muutos asuntolainan marginaalissa voi tuoda säästöjä.

Vanha asuntolaina kannattaa kilpailuttaa säännöllisin väliajoin. Näin toimimalla voi varmistaa, että asuntolainan ehdot ovat edelleen kilpailukykyiset.

Näillä asuntolainan kilpailutus vinkeillä säästät rahaa

1. Asuntolainan kilpailuttamisessa kannattaa tarkastella kokonaiskustannuksia, ei pelkkää marginaalia.

2. Asuntolainan lyhentäminenkin maksaa, tarkastele siis myös toistuvien maksujen suuruutta.

3. Lainan marginaalia voi alentaa ottamalla lainaturvan tai muun vastaavan lisäturvan lainalle. Etukäteen on kuitenkin vaikea tietää, miten paljon lainaturvasta on mahdollisesti hyötyä suhteessa aiheutuneisiin kuluihin.

4. Asuntolainan kilpailutus voi auttaa laskemaan nykyisen asuntolainan hintaa. Aina pankkia ei välttämättä tarvitse edes vaihtaa, mutta kannattaa kuitenkin pyytää lainatarjoukset myös muilta kuin omalta pankilta. Näin sinulla on parempi mahdollisuus saada alhaisempi tarjous nykyiseltä pankiltasi.

Mahdollista pankin vaihtoa ei kannata pelätä, vaikka se voi kuulostaa hankalalta. Asuntolainan kilpailutus tai pankin vaihtaminen ei ole käytännössä vaikeaa ja prosessit ovat pankeissa pitkälle automatisoituja. 

5. Lainan viitekorko vaikuttaa pankin tarjoamaan lainamarginaaliin. Vertaile aina lainan kokonaiskorkoa, ei pelkkää marginaalia.

6. Lyhennysvapaat saattavat tulla joskus tarpeeseen. Tarkastele eri pankkien hintoja mahdollisen lyhennysvapaan tai muun maksuohjelman muutoksen kustannusten varalta.

7. Lainan lyhennystapa vaikuttaa kokonaiskustannuksiin. Tasalyhenteinen laina on edullisempi, mutta sen kuukausierä on alussa suurempi, ja muuhun käyttöön jää vähemmän rahaa.

Asuntolaina kannattaa kilpailuttaa muutaman vuoden välein. Erityisesti asuntolainan kilpailutus kannattaa, kun markkinat tai oma elämäntilanne muuttuu.

Pienikin muutos marginaalissa ja lainan muissa kuluissa voi tuoda jopa tuhansien eurojen säästöt laina-aikana.

Miten vanhan asuntolainan kilpailutus käytännössä tapahtuu? 

Aluksi on hyvä selvittää oman talouden tulot ja menot, jäljellä olevan asuntolainan määrä ja vakuudet. Näin lainahakemuksen täyttäminen on nopeampaa. Myös asiointi pankin kanssa helpottuu, kun kaikki asuntolainaan vaikuttavat asiat ovat selvillä.

Kotimaisen Etua.fi:n lainapalvelun avulla voit kilpailuttaa asuntolainasi maksutta ja vaivattomasti. Voit joko hakea uutta asuntolainaa tai kilpailuttaa nykyisen lainasi marginaalin. Täytät vain lainahakemuksen verkossa, ja Etua välittää sen eteenpäin useille pankeille. Aikaa hakemuksen tekemiseen menee viisi minuuttia.

Saat muutaman arkipäivän kuluessa yhteydenoton pankeilta. Sitten valitset vain tarjouksista itsellesi sopivimman.

Siirry kilpailuttamaan asuntolaina.

Lue myös: Asuntolainan kilpailutus – näin Timo löysi halvimman asuntolainan

Asuntolainojen marginaalit

Nämä asiat vaikuttavat asuntolainan marginaaliin

Lähde: Taloussanomat