Kilpailuta lainat 60 000 € asti. Yksi hakemus, monta tarjousta.
  • Ilmainen
  • Et sitoudu mihinkään
  • Saat lainapäätöksen heti
Lainan määrä 25 000 €
Vähennä Lisää
Laina-aika 10 vuotta
Vähennä Lisää
Arvioitu kuukausierä -

Esimerkki: nimelliskorko 6,99 % ja todellinen vuosikorko 7,9 %, kun lainan määrä on 15 000 euroa, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5 €/kk). Laina-aika 1-18 vuotta. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,68% - 20% ja vuosittaiset muut kustannukset välillä 0 - 150€. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Vanha asuntolaina kannattaa kilpailuttaa

|

Kesälomalla on oiva hetki tarkistaa omien lainojen tilanne ja varmistaa, että lainojen ehdot ovat edelleen kilpailukykyiset. Taloussanomat (26.6.2017) listaa 7 vinkkiä, joilla säästät rahaa:

1. Lainan kilpailuttamisessa kannattaa tarkastella kokonaiskustannuksia, ei pelkkää marginaalia.
2. Lainan lyhentäminenkin maksaa, tarkastele siis myös toistuvien maksujen suuruutta.
3. Marginaalia voi alentaa ottamalla lainaturvan tai muun vastaavan lisäturvan lainalle. Etukäteen on kuitenkin vaikea tietää, miten paljon lainaturvasta on mahdollisesti hyötyä suhteessa aiheutuneisiin kuluihin.
4. Lainan kilpailutus voi auttaa laskemaan nykyisen asuntolainan hintaa. Aina pankkia ei välttämättä tarvitse edes vaihtaa, mutta kannattaa kuitenkin pyytää lainatarjoukset myös muilta kuin omalta pankilta. Näin sinulla on parempi mahdollisuus saada alhaisempi tarjous nykyiseltä pankiltasi.
5. Lainan viitekorko vaikuttaa pankin tarjoamaan lainamarginaaliin. Vertaile aina lainan kokonaiskorkoa, ei pelkkää marginaalia.
6. Lyhennysvapaat saattavat tulla joskus tarpeeseen. Tarkastele eri pankkien hintoja mahdollisen lyhennysvapaan tai muun maksuohjelman muutoksen kustannusten varalta.
7. Lainan lyhennystapa vaikuttaa kokonaiskustannuksiin. Tasalyhenteinen laina on edullisempi, mutta sen kuukausierä on alussa suurempi, ja muuhun käyttöön jää vähemmän rahaa.

Asuntolaina kannattaa kilpailuttaa muutaman vuoden välein. Pienikin muutos marginaalissa ja lainan muissa kuluissa voi tuoda jopa tuhansien eurojen säästöt laina-aikana.

Siirry kilpailuttamaan asuntolaina.