Tuntuuko oikean lainan valitseminen vaikealta?

|

Haluaisitko yhdistää velkojasi, tarvitsetko nopeasti rahaa yllättävään tilanteeseen, oletko tekemässä lomasuunnitelmia tai onko sinulla remontti mielessä? Jos tarvitset nopealla aikataululla enemmän rahaa kuin sinulla tällä hetkellä on, kulutusluotto voi olla oikea ratkaisu tilanteeseesi. Kulutusluottoa voi ottaa monista eri syistä, ja lainasumma riippuu tuloistasi, luottotiedoistasi sekä pankista. Kulutusluotot ovat vakuudettomia lainoja, joita varten sinulla ei tarvitse olla mitään arvokasta vakuutta, eikä lainalle tarvita takaajia. Pankki lainaa sinulle rahaa hakemustietojen ja luottohistoriasi perusteella.

Kun ryhdyt valitsemaan kulutusluottoa, on erittäin suositeltavaa varmistua siitä, että laina sopii tarpeisiisi. Seuraavia asioita kannattaa ottaa huomioon fiksussa päätöksenteossa:

Korot
On aina viisas päätös valita pankki, joka tarjoaa parhaan koron kulutusluotolle. Harkitseva asiakas ei tietenkään halua maksaa tarpeettoman korkeaa korkoa! Voit hankkia tietoa eri pankkien koroista käymällä pankkien verkkosivuilla tai käyttämällä netin lainanvertailupalveluita.

Käsittelymaksut ja muut kulut
Käsittelymaksut ja muut kulutusluottoon liittyvät kulut voivat olla merkittävä tekijä kokonaiskustannuksissa. Parhaan lainan ja edullisimman tuotteen löytäminen edellyttää, että lainanottaja vertailee huolellisesti eri pankkien käsittelymaksuja ja muita kuluja.

Asiakaspalvelu
Vaikka tuotteet olisivat miten edullisia tahansa, myös asiakaspalvelun laatu saattaa vaikuttaa päätöksentekoon. Muista siis aina tarkistaa, onko pankilla hyvät verkkopalvelut, asianmukainen ja osaava puhelinneuvonta ja muutenkin tehokas asiakaspalvelu, ja arvioi, vastataanko kysymyksiisi täsmällisesti ja nopeasti.

Lainasumma
Kaikki yllä mainitut tekijät ovat tärkeitä kulutusluotoista päätettäessä, mutta vähintään yhtä tärkeää on oikean lainasumman määrittäminen. Arvioi lainantarpeesi äläkä ylitä sitä, vaikka voisitkin periaatteessa saada enemmän lainaa. Muista aina, että mitä suurempi lainasumma, sitä enemmän kuukausieriä sinulle tulee maksettavaksi ja sitä kauemmin joudut lainaa lyhentämään.

On tärkeää valita oikea kulutusluotto ja lainata vain sen verran, minkä pystyt helposti maksamaan takaisin. Vertaile ja valitse siis aina huolellisesti ennen kuin teet lopullisen päätöksen.

Tutustu Etuan lainapalveluun.