Suomalaiset hakevat vaivattomuutta mökkeilyssä

|

Danske Bankin julkaisemasta tiedotteesta selviää millaisia kesämökkejä suomalaiset ovat viime vuosina hankkineet. Suurin kysyntä on alle 100 000€ maksavista mökeistä, jotka sijaisevat korkeintaan tunnin matkan päässä omasta kodista. Mökinostajat arvostavat myös mökin hyvää kuntoa eivätkö ole kiinnostuneita suuria remontteja vaativista kohteista.

Alla 100 000€ mökkien varustelu ei ole vielä kovin täydellinen, sähköt ovat kuitenkin useimpien ostajien vaatimuslistalla. Muista mukavuuksista ollaan valmiit tinkimään, jos mökin sijainti ja hinta täyttää odotukset. Täysin varustellut mökit kohtuullisen matkan päästä isoista kaupungeista maksaa reilusti yli 200 000€.

Lähes puolet Danske bankin mökkilainoista on myönnetty 40-60 vuotiaille ja vain 8% laina-asiakkaista on alle 35-vuotiaita. Tämä on varsin luonnollista, sillä monet alle 35-vuotiaat ovat vasta perustaneet perheen ja ostaneet vähän isomman asunnon.

Mökkien hinnat ovat nousseet maltillisesti viime vuosina ja jollain alueille hinnat ovat jopa laskeneet. Itä-Suomessa vänäläisten asiakkaiden väheneminen on alentanut osaltaan mökeistä maksattavia hintoja.

Mökkien ostoajankohta on perinteisesti ollut kevät ja alkukesä. Viime vuosina mökkilainoja on haettu Danske Bankista myös loppukesästä ja jopa hieman yllättäen syyskuu oli vuonna 2016 suosituin kuukausi mökkilainojen osalta. Vuonna 2017 syyskuussa haettiin toiseksi eniten mökkilainoja, mökkejä ei enää osteta vain kesäkäyttöön.

Mökkejä varten haetaan lainaa samaan tapaan kuin vakituiseenkin asuntoon. Suurimmat mökkilainat ovat pääkaupunkiseudulla ja Pirkanmaalla, jossa uusien mökkilainojen koko on noussut yli 100 000 euron tänä vuonna.

Etuan kautta on mahdollista hakea myös mökkilainaa. Pyydämme lainatarjoukset useilta pankeilta, jotta asiakkaamme voivat vertailla ja valita itselleen edullisimman vaihtoehdon.

Mökkilainaa haetaan samalla hakemuksella kuin asuntolainaa. Siirry täyttämään lainahakemus.

Lähde: Danske Bank lehdistötiedote 15.6.2018 – Välittäjät uskovat pirteään mökkikesään – viime vuosina mökkien osto siirtynyt loppukesään