Suomalaisen asumisen unelma: koti kaupungissa ja lisää komeroita

|

Vaikka suomalaiset ovat lottokansana taitavia haaveilemaan, niin kotiin ja asumiseen liittyvät unelmat ovat realistisia: eniten toivotaan lisätilaa ja pientä remonttia. 

Suomalaiset unelmoivat kodeissaan lSuomalaisten unelmakoti on kaupungissaisätilasta, pienestä remontista ja kaupunkikodista. Jos suomalainen saisi valita täysin vapaasti, hän asuisi omassa talossaan veden äärellä, kaupungin läheisyydessä ja kahdestaan kumppaninsa kanssa.

Suomalaisten unelmakoti -tutkimuksesta ilmeni, että suurin osa suomalaisista näkee nykyisissä asuinolosuhteissaan parantamisen varaa: vain noin neljäsosa (23 %) kyselyyn vastanneista pitää nykyistä kotiaan unelmiensa kotina. Loput kaipaavat kotiinsa jotain muutoksia.

Suomalaiset haaveilevat lisätilasta ja remontoinnista

Tutkimukseen vastaajat parantaisivat nykyistä asuntoaan lisäämällä asuin- ja säilytystilaa sekä remontoimalla pintoja, keittiötä ja kylpyhuonetta. Kerrostalossa asuvat toivovat erityisesti lisätilaa, kun taas omakotitalon asukkailla olisi tarvetta remontointiin.

Sukupuolten välillä on eroja asumistoiveissa. Naiset unelmoivat miehiä enemmän sisustamisesta, remontoinnista ja paremmista liikenneyhteyksistä. Miehet puolestaan haaveilevat naisia enemmän nikkarointi- tai harrastustilasta ja pihasta.

Toiveena on oma asunto kaupungissa

Tutkimuksen perusteella suomalaisilla ei ole suurta kaipuuta kaupungista maaseudulle tai päinvastoin. Tällä hetkellä kaupungissa tai sen lähettyvillä asuvat sijoittaisivat myös unelmakotinsa kaupunkimaiseen ympäristöön ja maaseudulla asuvat maaseudun rauhaan.

Oman kodin omistaminen kiinnostaa suomalaisia edelleen: 83 prosenttia vastaajista haluaisi asua omistusasunnossa. Myös nykyisin vuokralla asuvista kaksi kolmesta (67 %) haluaisi omistaa asuntonsa ainakin osittain.

Remonttilainan hakeminen käy kätevästi Etua.fi -lainapalvelun avulla! Voit saada yhdellä lainahakemuksella monta tarjousta. Hakeminen ei sido mihinkään, vaan voit vertailla rauhassa lainatarjouksia ja valita sinulle sopivin laina.

Myös asuntolainojen kilpailuttaminen käy vaivattomasti ja maksutta Etuan lainapalvelussa!

Lue myös: Mistä löytyy edullisin remonttilaina?

Lähde: Suomalaisten unelmakoti -tutkimus

Käyttöehdot päivittyvät: Uudet käyttöehdot 1.5.2022 alkaen »