Kilpailuta lainat 60 000 € asti. Yksi hakemus, monta tarjousta.
  • Ilmainen
  • Et sitoudu mihinkään
  • Saat lainapäätöksen heti
Lainan määrä 25 000 €
Vähennä Lisää
Laina-aika 10 vuotta
Vähennä Lisää
Arvioitu kuukausierä -

Esimerkki: nimelliskorko 6,99 % ja todellinen vuosikorko 7,9 %, kun lainan määrä on 15 000 euroa, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5 €/kk). Laina-aika 1-18 vuotta. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,68% - 20% ja vuosittaiset muut kustannukset välillä 0 - 150€. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Sijoitusasuntolainojen kysyntä vilkasta – pienet yksiöt halutuimpia

|

Poikkeuksellinen kevät ei ole vähentänyt suomalaisten kiinnostusta asuntosijoittamiseen. Asuntolainoja sijoitusasuntojen ostamiseen on myönnetty tammi-kesäkuussa enemmän kuin alkuvuonna 2019.

Suomen johtavat asuntolainapankit OP ja Nordea kertovat sijoitusasuntolainojen kysynnän olevan edellistä vuotta suurempaa. Nordean arvion mukaan tammi-maalikuussa lainoja sijoitusasuntoja varten nostettiin 30 prosenttia edellistä vuotta enemmän. Huhti-kesäkuussa kasvu tasaantui 10 prosenttiin. Myös OP:n tilastojen mukaan alkuvuosi on ollut vilkas ja sijoitusasuntolainoja on myönnetty edellistä vuotta enemmän. Ennätysvuoden 2017 tasolle ei lainojen kysynnässä kuitenkaan olla tämän hetken tilanteen perusteella menossa.

Asuntosijoittaminen lainarahalla näyttää kiinnostavan sekä ensimmäistä sijoitusasuntoa hankkivia että jo aikaisemmin asuntosijoittamisen aloittaneita suomalaisia. Suomessa on tällä hetkellä arviolta 300 000 yksityisten vuokranantajien vuokraamaa asuntoa.

Asuntosijoittamisen suosio näkyy myös pienten asuntojen hinnoissa. Asuntosijoittajat ovat perinteisesti pitäneet pieniä yksiöitä kasvukeskuksissa ja yliopistokaupungeissa turvallisina sijoituksina. Näiden asuntojen hinnat ovatkin nousseet monissa kaupungeissa jo niin korkealle, että asunnoista saatava vuokratuotto on painunut alle 5 prosenttiin. Epävarmoina aikoina sijoittavat ovat valmiit tinkimään vuokratuotosta, kunhan asunnon sijainti on sellainen, että vuokralaisen löytäminen käy helposti.

Yksi asuntosijoittamisen muoto on kärsinyt voimakkaasti kevään koronakriisistä. Lyhytaikaisia vuokra-asuntoja turisteille tarjoavat sijoittajat ovat joutuneet pettymään, kun matkailu pysähtyi käytännössä kokonaan maaliskuussa. Osa sijoittajista on päätynyt myymään asuntoja pois tai vuokraamaan asunnon pitkäaikaiselle vuokralaiselle. Asunnoille on yritetty löytää uusia asiakkaita myös rauhallista etätyötilaa etsivistä ihmisistä. Lyhytaikaisen vuokraamisen tulevaisuus näytäää vieläkin epävarmalta, vaikka matkailun rajoituksia on jo osittain purettu.

Rahoituksen löytäminen sijoitusasuntoa varten tapahtuu pitkälti samoin kuin omaa asuntoa ostettaessa. Pankkien välinen kilpailu laina-asiakkaista kannattaa hyödyntää myös sijoitusasuntolainan kohdalla ja vertailla eri pankkien lainatarjouksia. Helpoiten pankkien kilpailutus käy täyttämällä yksi maksuton asuntolainahakemus Etua.fi-lainapalvelussa. Hakemuksen teko vie vain muutaman minuutin eikä velvoita mitenkään.

Lähde: Yle https://yle.fi/uutiset/3-11455411