Oma asunto – Nuoret pitävät asuntoa sijoituksena, vanhemmat kotina

|

Suomalaisten suhde omaan asuntoon riippuu paljon iästä ja asunnon ostoajankohdasta. Nyt asuntoa hankkivat nuoret suhtautuvat asuntoonsa enemmän sijoituksena kuin vanhemmat ikäluokat.

59 prosenttia 18–29 -vuotiaista pitää kotia myös sijoituksena, kun yli 60-vuotiailla tämä osuus on 21 prosenttia. Alue ei vaikuta arvioon asunnosta sijoituksena. Kaikista suomalaisista 37 prosenttia pitää kotia myös sijoituksena.

Hyödynnä korkoa korolle -ilmiö ja sijoita asuntolainan ohella

Koti on keskeinen osa suomalaisten varallisuutta, mutta Danske Bankin mukaan pelkän asunnon varaan ei voi laskea omaa taloudellista tulevaisuuttaan. Asuntomarkkinat kun kehittyvät varsin eri tavalla eri puolilla maata.

Tutkimuksen mukaan sijoittaminen on yleisempää, mitä enemmän vastaajalla on asuntolainaa.

Danske Bankin mukaan onkin hyvä pyrkiä säästämään ja sijoittamaan asuntolainan maksamisen ohessa, vaikka pienilläkin summilla. Näin säästöt kasvavat nopeammin korkoa korolle-ilmiön takia. Jos maksaa asuntolainan ensiksi ja vasta sitten aloittaa säästämisen, sijoitusten arvo ei kasva enää niin nopeasti kuin pitkäaikaisessa sijoittamisessa.

Etuan lainapalvelun avulla voit maksutta hakea asuntolainaa tai kilpailuttaa nykyisen lainasi marginaali. Asuntolainan kilpailutus käy helposti tästä.

Lähde:Danske Bank