Näin suomalaiset lomailevat

|

Suomalaiset ovat innokkaita matkailijoita Lomamatkaennusteen mukaan myös vuonna 2018.

Joka toinen suomalainen aikoo matkustaa ulkomaille tänä vuonna. Viidennes suunnittelee lomamatkaa Pohjoismaihin ja Baltiaan ja miltei puolet muualle Eurooppaan. Suomalaisten kiinnostus Pohjoismaihin ja Baltiaan on hivenen vähentynyt viime vuodesta 2017. Esille nousee myös se, että Pohjois-Amerikan-matkaa suunnittelee 5 %, samoin Etelä-Aasian.

Ulkomaanmatkailijat suosivat kaupunkilomia. Lähes puolet heistä haluavat toteuttaa sellaisen. Kaupunkilomien suosio onkin kasvanut merkittävästi edellisestä vuodesta: silloin kaupunkilomalle halusi 36 %, nyt jopa 49 % eli lähes puolet. Myös rantalomien suosio on kasvanut: auringon lämmöstä uimarannalla halusi nauttia viime vuonna 22 % suomalaisista matkailijoista, ja nyt tänä vuonna 31 % suunnittelee sellaista.

Kantar TNS:n tutkimuspäällikkö Anne Lahtinen toteaa, että kolme neljäsosaa vastaajista arvioi käyttävänsä rahaa matkailuun enemmän tai yhtä paljon kuin edellisenä vuonna. Näin ollen suuren osan matkasuunnitelmista arvioidaan toteutuvan. Lahtisen mukaan 25–34-vuotiaat nuoret aikuiset ja Suur-Helsingin alueella asuvat aikovat laittaa rahaa muita ryhmiä enemmän matkailuun.

Suomalaiset hyödyntävät matkojen varaamisessa mieluusti matkapalveluyritysten ja matkatoimistojen palveluita. 59 % varaa matkansa lento-, laiva-, juna- ja bussiyhtiöiden kautta. Lähes 40 % puolestaan turvautuu matkatoimistoihin. Matkatoimistojen palveluiden käyttö on jonkin verran kasvanut kuluneen kahden vuoden aikana. Vielä eivät ole kovin suurta suosiota saavuttaneet chat-palvelut ja jakamistalouden palvelut.

Täytä lainahakemus Etua.fi-sivustollamme ja hanki rahoitus unelmamatkaasi varten!

Sopivan lainatarjouksen löydät kauttamme, oli haaveissasi sitten vauhdikas kaupunkiloma tai rentouttava loma aurinkorannoilla. Lainan kilpailutus käy palvelussamme yhtä kätevästi kuin hotellien tai lentohintojen vertailu. Lainatarjoukset tulevat näkyviin heti hakemuksen lähettämisen jälkeen ja voit vaivattomasti vertaille eri vaihtoehtoja.

Lähde: Messukeskuksen tiedote 17.1.2018