Näin rahoitat käytetyn auton oston yksityiseltä

|
Auton ostoon tarvitaan usein lisärahoitusta, Hyvä vaihtoehto käytetyn auton ostoon on vakuudeton autolaina.

Käytettyjä autoja ostetaan Suomessa reilut puoli miljoonaa joka vuosi. Merkittävä osa näistä autokaupoista tehdään yksityishenkilöiden välillä, onhan auto tällöin usein halvempi kuin autoliikkeestä ostettaessa.

Käytetyn auton ostossa voi monia arveluttaa auton kunto ja autokaupan kannattavuus. Ennen kaupan tekoa onkin hyvä perehtyä auton historiaan, tarkistaa auton kunto ja tehdä koeajo. Jos itsellä ei ole paljoa kokemusta autoista, kannattaa kysyä neuvoa autoista tietävältä kaverilta.

Suosituimmat käytetyt autot ovat Nettiauton tilastojen mukaan saksalaismerkkisiä. Myös Toyota ja Skoda ovat Suomessa suosittuja merkkejä. Bensiiniautot ovat edelleen ostetuimpia, mutta kiinnostus sähköautoja ja hybridiautoja kohtaan on nopeasti kasvanut. Eniten ostetaan alle 15 000 euron autoja.

Edullisin autolaina löytyy kilpailuttamalla

Auto on merkittävä investointi ja auton ostoon tarvitaan usein lisärahoitusta, Hyvä vaihtoehto käytetyn auton ostoon on vakuudeton autolaina. Tällä on mahdollista maksaa auto myyjälle heti, ja auton omistajuus siirtyy välittömästi auton ostajalle.

Vakuudetonta autolainaa varten ei tarvitse olla vakuuksia tai käsirahaa, ja lainan saa käyttöönsä nopeasti. Lainaa voi hakea haluamalleen summalle 500 ja 60 000 euron välillä, joten lainalla voi rahoittaa minkä hintaluokan autoa tahansa. Hae vakuudetonta autolainaa tästä.

Autolainojen koroissa ja kuluissa on yllättävän suuria eroja, joten edullisimman lainan löytämiseksi kannattaa autolaina aina kilpailuttaa. Halvin autolaina löytyy vain vertailemalla eri pankkien lainatarjouksia keskenään.

Rahoitusta valitessa on hyvä huomioida kaikki lainan kustannukset. Paras tapa on verrata eri lainatarjousten todellista vuosikorkoa, jonka avulla selviää edullisin autolaina.

Kilpailuttamalla autolainan voit säästää lainakuluissa huomattavan summan pidemmän päälle. Lainan kilpailutus on ilmaista eikä velvoita mihinkään.

KILPAILUTA AUTOLAINA USEAN PANKIN KESKEN TÄSTÄ

Etua.fi on pisimpään Suomessa toiminut, täysin suomalainen lainavertailupalvelu. Yli 10 vuoden kokemus lainojen kilpailutuksesta varmistaa, että asiakkaamme saavat parhaat mahdolliset lainatarjoukset tarkkaan valituilta yhteistyökumppaneilta. 

Käyttöehdot päivittyvät: Uudet käyttöehdot 1.5.2022 alkaen »