Moottoripyörät käyvät jälleen kaupaksi

|

Sähkökäyttöisten moottoripyörien suosio kasvaaMoottoripyörien myynti on kääntynyt vuonna 2019 kasvuun ensimmäistä kertaa 10 vuoteen. Kasvun odotetaan jatkuvan, ja ylimääräistä boostia myyntiin tuovat sähkökäyttöiset moottoripyörät.

Suomessa rekisteröitiin viime vuonna uusia moottoripyöriä 3 284 kappaletta mikä on 12,2 prosenttia enemmän kuin vuonna 2017. Ennen tätä käännettä alalla kärsittiin pitkään laskevista myyntiluvuista, sillä vuoden 2009 jälkeen myynti on laskenut joka vuosi. Parhaimmillaan uusia moottoripyöriä rekisteröitiin Suomeen noin 11 000 kappaletta.

Moottoripyörien määrään Suomessa vaikuttavat myös käytettyinä maahantuodut pyörät. Vuonna 2018 käytettyjä moottoripyöriä tuotiin Suomeen 1600 kappaletta.

– Alalla on oikein positiivinen fiilis nyt, kun myynti on pitkästä aikaa kasvanut. Odotamme alkavaa kautta innolla, kertoo Teknisen Kaupan Liiton moottoripyöräjaoston puheenjohtaja Mikko Summa tyytyväisenä MP 2019 -messujen tiedotteessa.

Kohentunut taloustilanne sekä Suomessa että maailmalla on vauhdittanut moottoripyörien myyntiä. Lisäksi Summa arvelee yhdeksi kasvun syyksi sitä, että kaksipyöräisiä pidetään entistä helpompana kulkupelinä.

– Moottoripyörät ja muut kaksipyöräiset nähdään ympäristöystävällisempänä ja ruuhkattomana vaihtoehtona. Etenkin kaupunkialueilla ihmisiä kiinnostavat autoille vaihtoehtoiset liikkumistavat, eikä julkinen liikenne aina pysty vastaamaan huutoon, arvelee Summa.

Suosituimmat moottoripyörämerkit

Edellisvuotisten tulosten perusteella isot, perinteiset pyörät kiinnostavat. Sähkökäyttöisten moottoripyörien suosion odotetaan Suomessa kasvavan sitä mukaa, kun isot merkit tuovat omia mallejaan markkinoille.

Uusien pyörien suosituin merkki on KTM. Honda nousi Yamahan ohi kakkoseksi, pitkälti uuden 125-kuutioisen Monkeyn menestyksen ansiosta. Kymmenen suosituimman merkin joukosta markkinaosuuttaan pystyivät kasvattamaan Hondan lisäksi Harley-Davidson, Kawasaki, Husqvarna ja Suzuki.

Sijoitus/Merkki/Markkinaosuus % (Markkinaosuus 2017)

  1. KTM 18,5 % (23,0 %)
  2. Honda 14,1 % (7,3)
  3. Yamaha 13,0 % (18,7)
  4. BMW 9,9 % (11,2)
  5. Harley-Davidson 8,3 (6,8)
  6. Kawasaki 7,1 % (6,4)
  7. Husqvarna 3,7 % (3,2)
  8. Suzuki 3,4 % (3,2)
  9. Triumph 3,2 % (3,6)
  10. Piaggio 2,8 % (3,3)

Käytettyinä maahantuotujen pyörien suosituin merkki on Harley-Davidson 24 prosentin osuudellaan. Seuraavina tulevat KTM ja BMW, joiden molempien osuus oli noin 12 prosenttia.

Hintavertailu on järkevää

Moottoripyörien hintojen vertailun lisäksi on järkevää kilpailuttaa moottoripyörän rahoitus. Moottoripyöräliikkeestä hankittu osamaksurahoitus ei välttämättä ole edullisin vaihtoehto. Laina onkin viisasta kilpailuttaa ja vertailla eri rahoitusvaihtoehtojen kustannuksia ja ehtoja.

Etua.fi -lainapalvelun avulla kilpailutat lainasi maksutta ja nopeasti netissä. Täytä lainahakemus tästä


Lähteet:
MP 2019 -messut, Moottori, MP Maailma