Mitä lahjaksi vastavalmistuneelle?

|

Mitä lahjaksi vastavalmistuneelle

Suomalaisen Työn Liitto selvitti suomalaisilta, millaisia lahjoja valmistuneille hankitaan ja miten tärkeää suomalaisuus on lahjojen valinnassa.

Mieluiten vastaajat hankkisivat vastavalmistuneelle rahalahjan, kaupan lahjakortin tai korun. Naiset suosivat miehiä selvästi enemmän koruja ja astiastoja, kun taas miehillä korostuu matkalahjakortti.

18-24 -vuotiaissa korostuu hieman yllättäen niinkin perinteinen lahja kuin astiastot. Nuoret hankkisivat myös hieman muita enemmän lahjaksi korun, kukkakimpun, matkalahjakortin ja sisustamiseen liittyviä tavaroita.

Kyselyssä yli kaksi kolmasosaa suomalaisista pitää kotimaisuutta tärkeänä asiana valmistujaislahjaa hankkiessa. Mitä vanhempi vastaaja oli, sitä tärkeämmäksi suomalaisuus lahjavalinnoissa koettiin. Erityisesti suomalaisuutta lahjavalinnoissa arvostavat naiset ja yli 65-vuotiaat.

Vaikka pääkaupunkiseudulla suomalaisuus koettiin vähiten tärkeäksi, silti yli puolet (56 %) piti suomalaisuutta arvossaan. Eniten suomalaisuus korostui alle 50 000 asukkaan kaupungeissa, jossa kahdeksan kymmenestä (78 %) suosi suomalaista valmistuslahjaa hankkiessa. Vilkkaalla lahjasesongilla onkin suuri merkitys monelle suomalaisyritykselle.

Minkälaisen suomalaisen lahjan ostaisit vastavalmistuneelle?

  1. Rahalahjan 65 %
  2. Kaupan lahjakortin 54 %
  3. Korun 39 %
  4. Kukkakimpun 31 %
  5. Elämyslahjakortin 20 %
  6. Matkalahjakortin 18 %
  7. Astiaston 18 %
  8. Sisustamiseen liittyviä tavaroita 13 %
  9. Terveys- ja hyvinvointilahjakortin 13 %
  10. Taidetta 7 %

Lähde: Suomalaisen Työn liitto

Etua Oy on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen pankki- ja rahoitusalan palveluita välittävä yritys. Etua.fi -lainapalvelulle on myönnetty Avainlippu merkkinä suomalaisesta työstä. Etua.fi -lainankilpailutus on mukana Suomalaisen Työn Liiton ja Avainlippu-yritysten Onhan siinä Avainlippu -kampanjassa muistuttamassa kotimaisen työn merkityksestä.

Etuan tavoitteena on helpottaa kuluttajan arkipäivää kodin raha-asioissa. Palvelussamme voi vertailla kulutusluottoja, remonttilainoja, matkalainaa, lainaa ilman vakuuksia ja asuntolainaa osoitteessa www.etua.fi. Toimimme yhteistyössä Suomen johtavien finanssisalan toimijoiden kanssa ja pystymme näin tarjoamaan kuluttajille markkinoiden parhaimmat tuotteet.