Mistä saada lainaa, kun pikavippejä ei enää juuri ole? Katso vinkit tästä

|

Käytitkö ennen pikavippejä rahoittamaan suurempia tai yllättäviä menoja? Harvempi lainayhtiö myöntää enää pikavippejä, joten lue mitä erilaisia lainavaihtoehtoja sinulla on nyt!

Pikavipit olivat aiemmin suosittu tapa saada nopeasti lainaa yllättäviin menoihin. Yleensä muutamien satojen eurojen suuruisten vippien ongelmaksi nousivat esimerkiksi korkeat korot, jotka johtivat osalla lainojen kertymiseen.

Nykyään harvempi lainayhtiö tarjoaa enää asiakkailleen pikavippejä. Mikäli siis olet aiemmin tottunut ottamaan lainaa pikavippien muodossa, saatat huomata, ettei tuttu rahoitusyhtiö myönnäkään enää pikavippejä ollenkaan, vaan tilalle on tullut muita vaihtoehtoja.

Mitä muita lainavaihtoehtoja on pikavipin sijaan?

Pikavipin sijaan voi suuriin hankintoihin tai arjen yllättäviin menoihin saada lisärahoitusta esimerkiksi vakuudettomalla kulutusluotolla, vakuudellisella pankkilainalla, luottokortilla tai joustoluotolla, jota voi nostaa tarpeen mukaan joustavasti.

Kulutusluotto on yleensä helpoin ja lähinnä pikavippiä oleva ratkaisu, erityisesti jos kyseessä on suurempi hankinta, ja monilta osin lainamarkkinoilla kulutusluotot ovatkin korvanneet pikavipit. Pikavippien tavoin kulutusluotot ovat vakuudettomia ja rahat saa käyttöön nopeasti. Kulutusluotto voidaan siirtää lainanottajan tilille jopa samana pankkipäivänä.

Kulutusluotoissa lainasummat ovat yleensä hieman pikavippejä suurempia ja laina-ajat pidempiä. Pikavipeissä lainasummat olivat usein muutamia satasia, kun taas kulutusluottoa voi hakea haluamalleen summalle yleensä 500–60 000 euron välillä. Myönnettävän lainan suuruus ja laina-ajan pituus riippuvat aina esimerkiksi pankista, josta lainaa haetaan, sekä hakijan taloudellisesta tilanteesta.  

Mikäli tarvitset rahoitusta joustavammin ja pienempiä summia, saattavat luottokortti tai joustoluotto sopia tarpeisiisi paremmin. Sen sijaan, että ottaisit kerralla suuremman summan lainaa, voit käyttää luottorajaan ja jouston ylärajaan asti rahaa valitsemiasi pienempiä summia valitsemallasi hetkellä.

Paras kulutusluotto löytyy kilpailuttamalla

Mikäli haluat löytää lainoista edullisimman ja muiltakin ehdoiltaan parhaan ratkaisun, kannattaa kulutusluotto aina kilpailuttaa. Useat pankit ja rahoitusyhtiöt tarjoavat kulutusluottoja ja jokaisella niistä on hieman eri käytännöt, joten kaikki vaihtoehdot on hyvä tutkia ennen lopullista päätöstä.

Eri kulutusluottotarjousten välillä kannattaa vertailla nimelliskoron lisäksi myös todellista vuosikorkoa, johon on laskettu mukaan kaikki lainaan liittyvät kulut. Tarjouksissa voi olla myös vaihtelua esimerkiksi lainasumman ja takaisinmaksuajan osalta. Koska eri toimijat myöntävät lainaa hieman eri kriteereillä, saatat saada toisesta paikasta enemmän lainaa kuin toisaalta tai joustavamman maksusuunnitelman.

Koska kulutusluottoja myöntäviä pankkeja on paljon, onnistuu niiden kilpailutus helpoiten Etuan avulla. Yhdellä hakemuksella saat jopa kymmeniä lainatarjouksia ja nopeimmat tulevat nähtäville minuuteissa. Näet yhdelle sivulle koottuna kaikki tarjoukset, joten vertailu on helppoa ja nopeaa.

Kilpailuta kulutusluotto jo tänään Etuan avulla!

Lue myös:

Pikavippi vs kulutusluotto – kuinka nämä lainat eroavat toisistaan?

Kalliit pikavipit kannattaa yhdistää edullisemmaksi lainaksi – näin se onnistuu

Pikalaina – Mikä se on ja miten sitä haetaan?