Mistä lainaa eläkeläiselle – löydä edullisin laina kilpailuttamalla

|
Lainaa eläkeläiselle helposti  ja turvallisesti netistä

Lainaa eläkeläiselle myönnetään samoilla ehdoilla kuin muillekin lainanhakijoille, jos on säännölliset eläke- tai palkkatulot.

Tarvitsetko lainaa remonttiin, auton korjaamiseen tai terveydenhoitokuluihin? Vai haluatko pienentää lainakuluja yhdistelylainan avulla?  Etua.fi-lainapalvelun avulla voit hakea vakuudetonta lainaa kaikkiin lisärahoituksen tarpeisiin luotettavasti ja vaivattomasti. Palvelumme avulla kilpailutat lainan maksutta ja ilman sitoumuksia usean pankin kesken edullisimman lainan löytämiseksi.

Millä perusteilla eläkeläinen saa lainaa?

Eläkeläinen voi saada lainaa, jos on säännölliset eläke- tai palkkatulot ja raha-asiat on hoidettu moitteettomasti. Näiden asioiden ollessa kunnossa, eläkeläinen voi saada samoilla ehdoilla luottoa kuin muutkin lainan hakijat.

Pankit arvioivat lainaa myöntäessään hakijan lainan takaisinmaksukykyä ja kokonaistilannetta. Näitä arvioidaan aina, olipa lainanhakija nuori tai vanha. Lainan takaisinmaksukyvyn arvioidessa pankit tarkastelevat hakijan tulojen ja menojen lisäksi monia asioita, muun muassa hakijan luottotietoja, maksuhistoriaa ja olemassa olevia lainoja.

Pankit tekevät lainapäätöksen hakemuksesta tekemänsä kokonaisarvion ja omien lainanmyöntökriteereiden perusteella. Niin lainan myöntö, lainan määrä, laina-aika kuin muut lainaehdot päätetään hakijakohtaisesti pankin tekemän kokonaisarvion perusteella.

Onko lainan saannille yläikärajaa?

Lainansaannille ei ole varsinaisesti yläikärajaa. Pankit arvioivat aina hakijakohtaisesti lainan myönnöstä. Tärkeää on, että lainaa kykenee maksamaan takaisin.

Joillakin lainanantajilla voi olla lainanmyönnölle yläikäraja, esimerkiksi 75-vuotta. Kaikilla pankeilla tällaisia rajoituksia ei kuitenkaan ole. Eli on myös ilman yläikärajaa toimivia pankkeja.

Ikä voi kyllä vaikuttaa myönnettyyn lainasummaan ja lainan takaisinmaksuaikaan. Nuori saa eläkeläistä todennäköisemmin suuremman lainan pidemmällä takaisinmaksuajalla.

Toisaalta eläkeläisellä lainanhakijalla voi olla lainanmyöntäjän näkökulmasta monia myönteistä lainapäätöstä edistäviä seikkoja. Näitä ovat esimerkiksi säännölliset ja vakaat eläketulot ja velaton omistusasunto. Myös menot eläkeläisellä ovat usein pieniä, eikä lapsia ole enää samassa taloudessa elätettävinä.

Lainaa eläkeläiselle turvallisesti netistä

Lainaa hakeminen käy helposti täyttämällä lainahakemus nettisivuillamme. Tietojen syöttäminen on ehdottoman turvallista, sillä käytämme vahvaa salausta ja tietoja käytetään vain lainahakemuksen käsittelyyn.

Pystyäksesi hakemaan lainaa netistä, tulisi sinun ilmoittaa sähköpostiosoitteesi hakemukseen. Tarvitset myös verkkopankkitunnukset lainanhaun myöhemmässä vaiheessa lainasopimuksen allekirjoittamiseen.

Lainaa hakiessa kannattaa miettiä oma lainantarve ja takaisinmaksukyky. Kun tuloistasi on vähennetty kaikki normaalit kuukausittaiset menot, tulisi sinun selviytyä lainanlyhennyksistä myös yllättävissä tilanteissa.

Jos sinulla on epäsäännölliset tulot, esimerkiksi sekä eläke- että palkkatuloja, ilmoita lainahakemukseen keskipalkka edelliseltä 6 tai 12 kuukaudelta. Lainankilpailuttamisvaiheessa lainahakemukseen ei tarvita liitteitä. Todistukset eläkkeestä ja tuloista toimitetaan pyydettäessä lainayhtiölle lainasopimuksen allekirjoitusvaiheessa.

Täytettyäsi lainahakemuksen Etua kilpailuttaa lainasi usean pankin kesken. Näet saamasi lainatarjoukset omassa lainatarjousnäkymässäsi ja sinä valitset sinulle sopivimman lainan.

Lainavertailu on palvelussamme helppoa, sillä näytämme lainatarjouksesi selkeästi listattuna.  Listauksesta ilmenee lainasumma, nimellis- ja todellinen vuosikorko, kuukausierä ja laina-aika. Tarkemmat lainaehdot ilmenevät lainayhtiön lainatarjouksesta, johon on linkki lainatarjousnäkymästä.

Lainan hyväksyminen ja allekirjoitus tapahtuu verkkopankkitunnuksilla. Laina on nopeimmillaan tililläsi samana päivänä tai viimeistään 1-2 arkipäivän kuluessa.

Lainakuluissa on eroja – kilpailuttaminen kannattaa

Etua.fi-lainapalvelun idea on, että saat yhdellä hakemuksella mahdollisimman hyvät tarjoukset lainatarpeeseesi. Pankit tekevät lainapäätöksen aina hakijakohtaisesti. Pankkien lainamyöntökriteerit vaihtelevat ja myös lainaehdot. Siksi laina kannattaa kilpailuttaa edullisimman lainan löytämiseksi.

Useat rahoitusyhtiöt myöntävät lainaa eläkeläisille. Kilpailuttamalla lainan Etuan kautta tavoitat yhdellä hakemuksella useita lainayhtiöitä. 20 pankin ja rahoitusyhtiön verkostomme ja nopea hakemusten käsittely takaavat, että saat kauttamme parhaan lainaratkaisun. Hakemus on ilmainen eikä velvoita mihinkään.

Etua on täysin suomalainen yhtiö, jolle on myönnetty Avainlippu-tunnus merkkinä kotimaisesta palvelusta. Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään lainahakemuksen täytössä tai muissa lainan kilpailuttamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Kilpailuta laina tästä

Lue myös:
Oletko kuullut käänteisestä asuntolainasta? Lue faktat, jotka sinunkin kannattaa tietää

Käyttöehdot päivittyvät: Uudet käyttöehdot 1.5.2022 alkaen »