Matkailu käynnistyy jälleen – matkalainan avulla saat joustoa lomabudjettiin

|

Haaveiletko matkasta, mutta matkustaminen vielä mietityttää? Lue tästä, mitä nyt kannattaa huomioida lomaa suunnitellessa ja matkalainaa harkitessa.

Koronarokotusten edistymisen myötä suomalaisten ulkomaanmatkailu on jälleen kasvussa. Ulkoministeriön matkustussuositusten mukaisesti myös Euroopan unionin ulkopuolelle voi matkustaa taas, varovaisuutta toki noudattaen.

Myös Suomesta tarjolla olevien lentoreittien määrä on kasvussa ja lentokentistä vastaavan Finavian mukaan talvikaudella yhteyksiä onkin tarjolla jo noin sataan eri kohteeseen.

Matkustuskäytännöt vaihtelevat maittain, mutta lähtökohtaisesti Euroopan alueen lomakohteisiin pääsee matkustamaan ilman karanteenia esittämällä koronarokotustodistuksen, todistuksella sairastetusta koronataudista tai tuoreen negatiivisella testituloksen.

Kun uusia yhteyksiä ja kohteita avautuu, on tarkkasilmäisellä kuluttajalla mahdollisuus tehdä todella hyviä hintalöytöjä ensimmäiselle ulkomaanlomalle koronan jälkeen. Erityisesti lähiviikoille ja -kuukausille ajoittuvia äkkilähtöjä on tarjolla edulliseen hintaan!

Vertaile matkalainoja edullimman maksutavan löytämiseksi

Mikäli ei halua tai voi maksaa lomamatkaa välittömästi, kannattaa vertailla eri maksuvaihtoehtoja edullisimman matkalainan löytämiseksi.

Matkalainaan on kolme vaihtoehtoa: luottokortti, osamaksu tai kulutusluotto. Jotta matkasta ei maksa turhia lainakuluja, kannattaa kaikissa maksutavoissa huomioida matkalainan kokonaishinta. Tämä ilmenee todellisesta vuosikorosta, mikä sisältää koron lisäksi lainan avaus- ja palvelumaksut.

Lomamatkan maksaminen luottokortilla minimoi matkaan liittyvät taloudelliset riskit. Jos matka perutaan, voi luottoyhtiöltä saada rahat takaisin. Vaikka matkan maksaminen luottokortilla on usein järkevää, kannattaa muistaa, että luottokorttivelka ei ole halpaa eikä sitä ole tarkoitettu pitkäaikaiseksi lainaksi.

Luottokortin nimellinen korko voi olla matala, mutta vuosikorko suuri ja näin vuodessa voi joutua maksamaan lainasta paljon kuluja. Jos luottokorttivelkaa ei maksa heti pois, kannattaa harkita muita matkan rahoitustapoja.

Lomamatka osamaksulla on mahdollista, kunhan muistaa, että myös osamaksuun liittyy laskutus- ja korkokuluja. Osamaksu voi itse asiassa olla kallein tapa rahoittaa matka, jos ei selvitä osamaksun kokonaiskuluja lainan todellisen vuosikoron avulla.

Matkan maksamista kulutusluotolla kannattaa harkita monestakin syystä ja erityisesti, jos maksaa matkalainaa takaisin pidemmän ajan kuluessa.

Ensinnäkin kulutusluottojen korko lasketaan hakijakohtaisesti, jolloin kulutusluotto on usein kiinteäkorkoista osamaksu- ja luottokorttilainaa edullisempi. Kulutusluotto on myös osamaksu- ja luottokorttilainaa joustavampi maksuvaihtoehto, sillä hakija voi lainaa hakiessaan päättää itselleen sopivan laina-ajan ja kuukausierän.

Lisäksi kulutusluottojen korot ovat nykyään varsin kilpailukykyisiä markkinoille tulleiden uusien rahoitusyhtiöiden aiheuttaman kilpailun vuoksi.

Kilpailuta matkalaina ja säästä kuluissa

Matkalaina aina maksaa, olipa se luottokortin laina, osamaksu tai kulutusluotto. Järkevä matkailija kysyy lainatarjousta useammasta paikasta, tarkistaa lainan kokonaishinnan ja vertailee matkalainan kuluja eri maksuvaihtoehtojen välillä. Säästyneitä lainakuluja voi käyttää vaikka seuraavaan matkaan.

Etua.fi-lainankilpailutuspalvelu kilpailuttaa vakuudettoman kulutusluoton puolestasi usean lainayhtiön kesken ilmaiseksi ja nopeasti. Lainatarjousten vertailu on helppoa, sillä Etua järjestää lainatarjoukset edullisuusjärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan.

Hakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin, saat lainapäätöksen heti ja lainan tilillesi 1-2 arkipäivän sisällä. Kilpailuttamalla matkalainan avullamme voit säästää huomattavia summia lainakuluissa.

Myös olemassa olevat lainat -luottokorttivelat, osamaksusopimukset ja kulutusluotot- kannattaa kilpailuttaa hakemalla yhdistelylainaa!

Kilpailuta matkalainasi tästä!

Käyttöehdot päivittyvät: Uudet käyttöehdot 1.5.2022 alkaen »