Lainaa rinnakkaishakijan kanssa – näin voit hyötyä lainan hakemisesta yhdessä

|
Lainaa rinnakkaishakijan kanssa

Lainan nostaminen yhdessä rinnakkaishakijan kanssa voi auttaa esimerkiksi saamaan suuremman summan lainaa tai siihen edullisemman koron. Lue tästä lisää lainan hakemisesta rinnakkaishakijan kanssa!

Rinnakkaishakijan kanssa enemmän lainaa ja paremmat ehdot

Suunnitteletko vakuudettoman lainan hakemista? Olipa suunnitelmissasi sitten isompi remontti, uuden auton hankinta tai unelmien lomamatkan toteuttaminen, voi sinun olla järkevää ottaa hakemukseesi mukaan toinen hakija.

Rinnakkaishakija vastaa päähakijan kanssa yhtä lailla lainan maksamisesta takaisin pankille. Molempien vastuulla on siis huolehtia, että lainaa lyhennetään sopimuksen mukaisesti kuukausittain.

Rinnakkaishakijan lisääminen lainahakemukseen voi auttaa sinua saamaan lainaan paremmat ehdot ja edullisemman koron. Lainan korko on asiakaskohtainen ja pankki perustaa päätöksensä esimerkiksi hakijan taloudelliseen tilanteeseen ja arvioon takaisinmaksukyvystä. Lainan myöntämisessä kahdelle maksukykyiselle hakijalle on pienemmät riskit pankille, joten lainaa on mahdollista saada halvemmalla korolla kuin yksin hakiessa.

Rinnakkaishakija voi tulla myös tarpeeseen, jos olet hakemassa suurempaa summaa lainaa. Esimerkiksi Etuan kautta lainaa kilpailuttaessa tulee yli 40 000 euron lainahakemuksissa aina olla kaksi hakijaa. Koska kaksi hakijaa pystyy maksamaan varmemmin lainan takaisin, ovat pankit valmiita lainaamaan yhteishakemuksilla suurempia lainasummia.

Jos olet aiemmin saanut pankeilta kielteisen lainapäätöksen, voit kokeilla lainan hakemista uudelleen rinnakkaishakijan kanssa. Maksukykyisen yhteishakijan kanssa tehty hakemus saattaa tuoda sinulle jopa useita lainatarjouksia aiemmista kielteisistä päätöksistä huolimatta.

Kuka voi toimia rinnakkaishakijana?

Rinnakkaishakijaa koskevat monilta osin samat kriteerit kuin lainan päähakijaa. Eri pankeilla saattaa olla hieman erilaiset vaatimukset hakijoille esimerkiksi ikärajan tai tulotason osalta.

Lainan rinnakkaishakijan tulee olla täysi-ikäinen, asua vakituisesti Suomessa eikä hänellä saa olla aiempia maksuhäiriömerkintöjä. Myös säännölliset palkka- tai eläketulot.

Usein rinnakkaishakijan tulee olla päähakijan avio- tai avopuoliso tai rekisteröity kumppani, ja molempien lainanhakijoiden on oltava kirjoilla samassa osoitteessa.

Näin haet lainaa rinnakkaishakijan kanssa

Lainan hakeminen rinnakkaishakijan kanssa on helppoa ja nopeaa netissä. Lainahakemukseen tulee täyttää molempien perustiedot sekä tiedot työsuhteesta, tuloista ja mahdollisista aiemmista lainoista ja veloista.

Ennen hakemuksen aloittamista on siis hyvä etsiä nämä tiedot valmiiksi, jotta hakemuksen täyttäminen sujuu nopeammin. Pankit pyytävät tuloista usein todisteeksi palkkakuitin tai eläketodistuksen, joten myös nämä kannattaa olla valmiina hakemusta lähetettäessä.

Etuan kautta haet helposti lainaa rinnakkaishakijan kanssa ja saat yhdellä hakemuksella jopa kymmeniä lainatarjouksia eli pystyt kätevästi vertailla niitä keskenään. Voit saada lainatarjouksia nopeimmillaan muutamassa minuutissa ja parhaimmillaan laina on tililläsi vielä saman pankkipäivän aikana.

Hae vakuudetonta lainaa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa jo tänään Etuan kautta!

Käyttöehdot päivittyvät: Uudet käyttöehdot 1.5.2022 alkaen »