Kotimaa ja Eurooppa kiinnostavat suomalaisia lomakohteina

|

Suomalaiset suunnittelevat matkustavansa kotimaassa ja Euroopan lähikohteissaSuomalaiset suunnittelevat matkustavansa tänä vuonna kotimaassa ja Euroopan lähikohteissa, ilmenee Matkamessujen teettämästä lomamatkaennusteesta.

Lähes jokainen suomalainen aikoo lomailla jollain tavoin kotimaassa vuoden 2019 aikana. Suurin osa matkoista suuntautuu sukulaisten tai tuttavien luokse, mutta myös automatkailu ja luontokohteet kiinnostavat.

Ulkomaille suunnataan erityisesti Euroopan kaupunkikohteisiin ja Baltian maihin. Myös rantakohteet, Itämeren risteilyt ja ulkomaille suuntautuvat hiihtomatkat kiinnostavat suomalaisia.

”Suomalaiset suunnittelevat matkustavansa vuoden 2019 aikana enemmän kuin edellisenä vuotena. Matkasuunnitelmien toteutumista puoltaa se, että useampi kuin kolme neljästä (86 %) arvioi käyttävänsä rahaa matkailuun enemmän tai saman verran kuin edellisenä vuonna. Matkailuun aiempaa enemmän rahaa aikovat käyttää erityisesti 35–65 –vuotiaat sekä edellisvuosina paljon matkustaneet”, kertoo Kantar TNS:n tutkimuspäällikkö Anne Lahtinen.”

Teemamatkat ovat yhä suositumpia

Teemamatkat ovat kasvattaneet suosiotaan vuosi vuodelta. Teemamatkoista historiaan, luontoon ja kulttuuriin keskittyvät matkat ovat suomalaisten keskuudessa suosittuja. Myös liikunnalliset ja jopa extreme-lomat kiinnostavat yhä useampia.

Ylipäätänsä suomalaisia kiinnostaa paikallisen kulttuurin ja arjen kokeminen hotellialueilla pysyttelyn sijaan. Paikalliset putiikit kiinnostavat myös enemmän kuin suuret ostoskeskukset tai hotellien ostosmahdollisuudet.

Suomalainen on vastuullinen

Suurin osa suomalaisista on matkustaessaan suosinut paikallisia palveluntarjoajia, kuten esimerkiksi hotelleja tai ravintoloita. Suuri osa on myös vähentänyt kohteen kuormitusta matkustamalla kiireisimmän sesongin ulkopuolella.

Suomalainen matkailija onkin vastuullinen ja noudattaa paikallisen kulttuurin tapoja sekä ohjeita. Vastuullisuus lentomatkoissa hiilidioksidikompensaatiota maksamalla on vasta yleistymässä.

Täytä lainahakemusEtua.fi-sivustollamme ja hanki rahoitus unelmamatkaasi varten! Sopivan lainatarjouksen löydät kauttamme, oli haaveissasi sitten kaupunkiloma, teemaloma tai rentouttava loma rannalla. Lainan kilpailutus käy palvelussamme yhtä kätevästi kuin hotellien tai lentohintojen vertailu.


Lähteet:
Lomamatkaennuste 2019, Matkailututkimus 2019

Käyttöehdot päivittyvät: Uudet käyttöehdot 1.5.2022 alkaen »