Kilpailuta asuntolainasi nyt – säästä jopa tonni vuodessa

|

Asuntokauppa käy kuumana ja lainojen marginaalit ovat jatkaneet laskemistaan. Tämän olivat huomanneet myös kolmekymppiset tamperelaiset Milla ja Pekka, jotka olivat ostaneet ensimmäisen yhteisen omistusasuntonsa – tilavan kerrostalokolmion – kolme vuotta sitten. Asunnon ostoa varten pariskunta otti myös yhteisen asuntolainan sillä hetkellä edullisimmasta pankista.

Asuntolainan kilpailutus netissä
Pariskunta päätti ottaa hyödyn irti marginaalien laskusta ja kilpailuttaa nykyisen asuntolainansa uudelleen. Pankkien kilpailuttaminen yksitellen tuntui kuitenkin työläältä, sillä jokainen pankki kysyi lainahakemuksessa samoja tietoja tuloista, menoista ja nykyisistä lainoista. Etsiessään lisätietoja asuntolainojen kilpailutuksesta netistä he törmäsivät kotimaiseen etua.fi:n lainapalveluun, joka auttaa asiakkaita löytämään juuri heille sopivimman ja edullisimman asuntolainan. Millalla ja Pekalla oli maksettavaa jäljellä 150 000 euroa. He syöttivät lainasumman ja -ajan Etuan asuntolainalaskuriin. Erityisesti heitä ilahdutti palvelun helppokäyttöisyys ja maksuttomuus – ja se, ettei tietojen täyttäminen velvoita mihinkään.

Yksi hakemus, monta tarjousta
Lainahakemuksen täyttämisen jälkeen Etua välitti tamperelaisparin hakemuksen useille pankeille. Tämä jos mikä on tehokasta ajankäyttöä, sillä Etuan asiakas saa yhdellä hakemuksella pankeilta uuden lainatarjouksen tai kutsun henkilökohtaiseen lainaneuvotteluun muutamassa arkipäivässä. Myös Milla ja Pekka saivat useita tarjouksia. He vertasivat marginaalin lisäksi myös muita kuluja– kuten järjestelypalkkioita– ja valitsivat parhaan lainantarjoajan.

Pariskunta säästää kilpailutuksen ansiosta nyt 1 000 euroa vuodessa. Sillä he voivat vaikkapa uusia kotinsa sisustusta tai tehdä rentouttavan viikonloppumatkan Eurooppaan.

Asuntolainan kilpailutus uutta asuntoa ostettaessa on monelle jo itsestäänselvyys. Kannattaa kuitenkin muistaa, että asuntolainaa voi kilpailuttaa myös myöhemmin. Pankkien lainatarjoukset muuttuvat kilpailutilanteen mukaan ja uusi kilpailutus kannattaa tehdä muutaman vuoden välein.

Lue lisää asuntolainasi kilpailuttamisesta.