Kannattaako hankkia lainaa omalta pankilta vai muilta yrityksiltä?

|

Suunnitteletko remonttia tai haluatko rahoittaa yrityksesi kasvua ja olet joutunut pähkäilemään erilaisia lainavaihtoehtoja? Oletko miettinyt, onko kannattavaa ottaa lainaa samasta pankista, jossa pankkitilisi on, vai olisiko laina parempi ottaa joltain muulta lainanantajalta?

Olet ehkä jo ajatellut seuraavia asioita:

  • Lainasumma ja laina-aika
  • Lainanantajien tarjoamat korot
  • Käsittelymaksut ja ennenaikaisen takaisinmaksun ehdot
  • Hakuprosessin vaivattomuus.

Muun muassa näiden näkökohtien perusteella sinun on päätettävä, haetko lainaa nykyisestä pankistasi vai lähestyisitkö myös muita rahoitusyhtiöitä ja lainanantajia. Pankit käyvät läpi lainahakemuksesi ja tekevät lainapäätöksen taloustilanteesi perusteella. Muut yritykset tai rahoittajat taas ovat ennen kaikkea välittäjiä, jotka edustavat eri pankkien ja lainanantajien tarjouksia ja yrittävät tehdä sinulle parhaat tarjoukset!

Pankki saattaa myöntää sinulle lainan asiakkuutesi aikana keräämiensä tietojen perusteella, mikä ei onnistu muiden rahoittajien kanssa. Pankilla on jo tieto työpaikastasi ja luottotiedoistasi sekä muusta rahaliikenteestäsi. Pankin on siis helppo päättää kelpoisuus ja lainasumma luottohistoriasi perusteella. Muiden lainanantajien tapauksessa sinun on vertailtava niiden tarjoamia lainaratkaisuja ja löydettävä itsellesi parhaiten sopiva vaihtoehto.

Väitettiinpä lainanantajista (joko pankeista tai muista luottoyrityksistä) mitä tahansa, voit odottaa saavasi parhaat tarjoukset kilpailutuspalveluista tai muilta yrityksiltä. Yksi tärkeimmistä syistä on se, että ne hankkivat tarjouksia useilta eri pankeilta ja luottoyrityksiltä, ja niiden on siksi helppo alentaa korkoa sekä käsittelymaksuja. Kuluttajana voit myös valita monista eri lainaratkaisuista, vertailla tarkasti kilpailukykyisiä tarjouksia ja  valita tarpeisiisi parhaiten sopivan lainan.

Jos yrität vielä päättää, mikä vaihtoehto sopii sinulle, voit ottaa avuksi lainanvertailupalvelun ja saada edullisia tarjouksia parhaaseen hintaan ja kaikkien tarvittavien tietojen kera. Vertailupalvelut ovat hiljattain nousseet markkinoilla suureen suosioon. Sinun ei tarvitse antaa muita tietoja kuin tarvitsemasi lainatyyppi, lainasumma ja perustiedot itsestäsi, ja saat yhdellä klikkauksella useita vaihtoehtoja.