Joulurahaa helposti – asuntovelalliselle jopa yli 1 000 €

|

Joulu lähestyy, ja joulurahan tarve voi yllättää. Lue lisää, miten voit saada jopa 1 000 € jouluostoksia varten!

Joulurahaa asuntovelallisille

 

Suomen Rahatiedon tuoreen tutkimuksen mukaan kaikista edullisimman joulurahan saa asuntolainasta. Ottamalla hyvissä ajoin lyhennysvapaata voit helposti saada joulurahaa yli 1 000 €. Omistusasunto parantaa mahdollisuuksiasi saada isomman luoton (Taloussanomat 8.12.2017).

Laita asuntolaina kätevästi lyhennysvapaalle vaikkapa kolmeksi kuukaudeksi. Näin rahaa vapautuu jopa yli 1 000 € – riippuen jäljellä olevasta lainamäärästä ja takaisinmaksuajasta. Jos tarvitset tätä suuremman lainamäärän, voit saada pankista vakuudellisen kulutusluoton esimerkiksi asuntovarallisuutta vastaan.

Asuntolainaa vasten otettavien luottojen kokonaiskorot vaihtelevat. Esimerkiksi Hypon korko on 5,0 %, Handelsbankenin puolestaan 7,6 %. Suomen Rahatiedon Taloussanomille tekemästä selvityksestä ilmenee, että 10 000 €:n luotolle ero on satoja euroja.

Muistathan kuitenkin, että joulu on tyypillistä velkaantumisen kulta-aikaa. Ennen joululuoton ottamista tulee aina varmistaa, että oma talous on tasapainossa.

Asuntolainojen korot tasaantuivat

Joulukuussa uuden asuntolainan todelliset keskikorot tasaantuivat. Joulukuussa keskimarginaali oli 0,95 %, kun taas todellinen hinta marraskuun lopussa oli keskimäärin 1,30 %.

Tampereen Handelsbanken ja Kurikan Osuuspankki alensivat uuden asuntolainan marginaaliaan. Edullisin kokonaiskorko oli Hypolla: hieman alle 1 %. Sen sijaan Ålandsbanken ja Sinetti OP myivät hieman yli 1 %:n lainaa.

Kolmen vuoden asuntolainan kiinteän jakson mukaan laskettu lainakorko olisi ollut nyt keskimäärin 1,31 % ja viiden vuoden puolestaan keskimäärin 1,49 %.

Etua.fi-lainapalvelussa voi vertailla ilmaiseksi kulutusluottoja, remonttilainoja, matkalainaa, lainaa ilman vakuuksia tai asuntolainaa. Tutustu Etuan palveluihin täältä