Huolettaako lämmityskustannusten nousu? Toimi nyt ja saat säästöjä jo tänä talvena

|

Energian hintojen nopea nousu ja lähestyvä talvi on saanut monet pientalojen omistajat huolestumaan. Nyt on oikea hetki suunnitella parannuksia lämmitykseen ja energiatehokkuuteen.

Tuleva talvi tulee olemaan poikkeuksellinen monelle omakoti- ja rivitaloasukkaalle. Epävarmuus sähkömarkkinoilla ja öljyn hinnan muutokset ovat jo näkyneet lämmityskulujen nousuna. Suurin huoli liittyy tulevan talven hintakehitykseen sähkömarkkinoilla ja joissain uutisissa on jopa väläytelty sähkökatkoja kysyntäpiikkien aikana. Sähkön kulutus pientaloissa on usein selvästi suurempaa kuin kerrostaloissa ja näin hintojen muutokset iskevät eniten pientalojen asukkaisiin.

Pienennä kustannuksia mukavuudesta tinkimättä

Helpoin tapa pienentää lämmityksen kustannuksia on laskea asunnon lämpötilaa. Asteen tai kahden pudotus ei vielä merkittävästi pienennä asumismukavuutta, mutta isompien muutosten tekeminen saa kodin tuntumaan epämiellyttävän viileältä.

Lisäksi on olemassa vaara, että liian viileä sisäilma aiheuttaa kosteuden tiivistymistä rakenteisiin ja tämä voi vaurioittaa taloa. Isompia energiaremontteja, kuten ikkunoiden vaihtoa tai lämmitysmuodon päivittämistä ei enää tälle talvelle ehdi tehdä.

Sen sijaan ilmalämpöpumpun tai varaavan takan voi vielä saada asennettua ennen pahimpien pakkasten alkua. Nämä lisälämmitysmuodot auttavat säästämään sähköä tai öljyä ja mahdollistavat miellyttävän sisälämpötilan pitämisen läpi talven. Näiden asennusremonttien hinnat vaihtelevat reilusta tuhannesta eurosta yli viiteen tuhanteen euroon.

Joustavat maksuratkaisut auttavat toteutuksessa

Isomman muutosprojektin kustannukset saattavat mietityttää, vaikka remontin myötä olisikin luvassa pitkäaikaisia säästöjä energiakuluihin. Yleinen kustannustason nousu tarkoittaa monelle sitä, ettei rahaa juurikaan jää pakollisten menojen jälkeen säästöön. Ja vaikka tilillä olisikin puskuria yllättävien menojen varalta, ei kaikkea välttämättä haluta käyttää kerralla. Silloin on hyvä miettiä muita tapoja rahoittaa projekti.

Vakuudeton kulutusluotto sopii mainiosti pienempien ja vähän isompienkin remonttien rahoitukseen. Hakuprosessi on helppo ja eikä lainalle tarvitse asettaa erillistä vakuutta. Vertailemalla eri pankkien tarjouksia voi korkokulut pitää kurissa.

Etua- lainavertailun avulla tavoitat jopa 20 pankkia ja luotonmyöntäjää yhdellä hakemuksella. Kätevän lainalaskurin avulla voit määrittää sinulle sopivan maksuajan ja kuukausierän lainalle. Näin isommankin investoinnin kuukausierä jää kohtuulliseksi ja rahaa jää myös muihin menoihin.

Hae maksuton tarjous remonttilainasta– et sitoudu mihinkään.