Hae edullinen laina osakeyhtiölle netistä

|
Laina osakeyhtiölle otetaan moneen eri käyttötarkoitukseen.

Laina osakeyhtiölle voi olla vakuudellinen tai vakuudeton. Lainaa ilman vakuuksia voi hakea kätevästi netistä ja lainapäätöksen saa heti.

Vakuudetonta lainaa voi hakea niin vanhat kuin uudet osakeyhtiöt vaivattomasti ja nopeasti. Lainan vakuudeksi ei tarvita reaaliomaisuutta.

Lainaa osakeyhtiölle otetaan moneen käyttötarkoitukseen

Lainaa osakeyhtiölle tarvitaan usein yrityksen alkuvaiheessa tai toiminnan laajentuessa, kun oma pääoma ei riitä kaikkiin investointeihin.

Tyypillisesti lainaa osakeyhtiölle haetaan seuraaviin käyttötarkoituksiin:

  • Käyttöpääoman hankinta
  • koneen tai laitteen osto
  • tilojen laajennus
  • varastojen täydennys
  • sesonkivaihteluiden tasaus
  • yrityslainojen yhdistäminen
  • markkinointi ja
  • henkilöstön rekrytointi.

Osakeyhtiön lainan vakuudet

Osakeyhtiön lainavaihtoehtoina ovat vakuudellinen tai vakuudeton laina. Vakuudellisessa lainassa edellytetään, että osakeyhtiöllä on osoittaa reaalivakuuksia eli rahanarvoista fyysistä omaisuutta, kuten sijoituksia, kiinteistöjä, irtaimistoja tai asuntoja lainan takeeksi. Lisäksi pankki voi edellyttää todisteita yrityksen kannattavuudesta, joten esimerkiksi uusille osakeyhtiöille vakuudellisen yrityslainan saaminen voi olla hankalaa.

Lainaa ilman vakuuksia voivat sen sijaan saada myös ne osakeyhtiöt, joilla ei ole vielä kertynyt varallisuutta lainan pantiksi. Yrityksen toimialalla, iällä tai sijainnilla ei myöskään ole merkitystä vakuudettoman lainan saannissa, kun on vain suomalainen kaupparekisteriin merkitty osakeyhtiö ja lainaa haetaan yrityksen toimintaan.

Paljonko lainaa osakeyhtiölle voidaan myöntää ja mitkä ovat lainan kulut

Lainaa osakeyhtiölle myönnetään yrityksen taloudellisen tilanteen ja tulevaisuuden näkymien perusteella. Pankit ja rahoitusyhtiöt tekevät aina yrityskohtaisen lainapäätöksen omaan riskiarvioon perustuen ja lainatarjouksesta ilmenevät myönnettävä lainasumma ja takaisinmaksuaika, korko ja muut lainaehdot. Eli se, paljonko lainaa osakeyhtiölle myönnetään ja mitkä ovat lainan kulut, vaihtelevat rahoitusyhtiön ja lainaa hakevan yrityksen mukaan.

Vakuudellisten lainojen kulut ovat alhaisempia verrattuna vakuudettomiin lainoihin. Yrityksellä ei kuitenkaan aina ole riittävästi reaaliomaisuutta tai pankki ei vakuutu yrityksen kannattavuudesta lainan myöntämiseksi. Vakuudettomassa yrityslainassa taas ei edellytetä pitkää toimintahistoriaa tai omaisuutta lainan vakuudeksi eli myös uudet osakeyhtiöt voivat saada lainaa.

Onpa osakeyhtiö sitten hakemassa vakuudetonta tai vakuudellista lainaa, kannattaa yrityslaina aina kilpailuttaa ja pyytää lainatarjouksia useasta rahoitusyhtiöstä ennen lopullista lainapäätöstä. Lainatarjouksissa kun voi olla suuriakin eroja esimerkiksi myönnettävän lainasumman ja kulujen suhteen, koska luottoyhtiöt tekevät lainapäätöksen omaan riskiarvioon perustuen.

Vakuudettoman yrityslainan kilpailutus tapahtuu vaivattomasti Etuan lainavertailupalvelun avulla. Täyttämällä yhden lainahakemuksen voit verrata ja kilpailuttaa usean rahoitusyhtiön ja varmistaa, että saat parhaan mahdollisen vakuudettoman lainan osakeyhtiöllesi parhailla mahdollisilla ehdoilla.

Näin haet lainaa osakeyhtiölle helposti netistä

Lainaa osakeyhtiölle on kätevää hakea netissä, kun lainaa varten ei tarvita pankissa käyntejä tai soittoja.  Lainahakemus on helppo täyttää muutamassa minuutissa, kun hakemukseen merkitään tiedot lainasta, käyttötarkoituksesta, takaajasta sekä itse yrityksestä.

Lainatarjouksen saa yhden arkipäivän sisällä ja tarjouksesta ilmenee lainasta kaikki tarvittavat tiedot, kuten lainasumman, laina-ajan ja takaisinmaksuerän suuruuden. Sopivan lainatarjouksen löydyttyä onnistuu myös sopimuksen tekeminen ja allekirjoittaminen netin kautta, jonka jälkeen lainan saa yrityksen tilille 1-2 pankkipäivän kuluessa.

Hae vakuudetonta lainaa osakeyhtiölle Etua.fi-palvelun kautta

Etuan palvelussa voit hakea vakuudetonta yritysluottoa 2000–100 000 euroa. Lainatarjouksien pyytäminen Etuan kautta on ilmaista eikä siihen sisälly mitään riskejä, sillä lainahakemuksen täyttäminen ei sido sinua nostamaan lainaa. Lainatarjoukset saatuasi voit vertailla eri lainavaihtoehtojen korkoja ja muita kuluja ja valita parhaan lainan yrityksellesi.

Hae rahoitusta yrityksellesi jo tänään ja löydä paras yrityslaina Etuan kautta! Kokeile myös yrityslainalaskuria!

Lue myös: Vakuudellinen vai vakuudeton yrityslaina – kenelle vakuudeton yrityslaina sopii?