Edullinen venelaina nopeasti ja luotettavasti

|

Veneen ostoon liittyy monia kysymyksiä, joista yksi keskeinen on veneen rahoitus. Venelainaa on tarjolla sekä vakuudellisena että vakuudettomana. Venelainavertailu kannattaa aina tehdä, sillä eri luotonmyöntäjien lainakuluissa on eroja. Vain vertailemalla lainan kokonaiskustannuksia selviää, mikä on halvin venelaina.

Venelaina kannattaa kilpailuttaa

Haaveiletko omasta veneestä, mutta rahoitus puuttuu? Arvioidessasi veneeseen tarvittavaa venelainan määrää, täytyy sinun ensin tietää, millaista venettä olet ostamassa. Venettä hankkiessa kannattaa ensin pohtia, millaiseen käyttöön vene tulee ja minkä hintaluokan vene on omaan talouteen sopiva.

Veneen hankinnassa huomioi

  • omaan budjettiin sopiva vene, uusi tai käytetty
  • muut varusteet veneeseen
  • veneen ylläpitoon liittyvät kulut (mm. venepaikka, säilytys, venevakuutus, huolto)
  • omat säästöt
  • paljon tarvitset lainaa ja
  • kuinka paljon voit lyhentää venelainaa joka kuukausi.

Veneen rahoitusta tarjoavat pankit, veneliikkeet ja monet rahoitusyhtiöt. Ennen kuin hyväksyt venekaupan, kannattaa venelaina kilpailuttaa monen luottoyhtiön kesken. Veneliikkeen tarjoama rahoitusratkaisu ei välttämättä ole se edullisin tapa rahoittaa vene.

Veneen rahoitus osamaksulla

Monet veneliikkeet tarjoavat veneen ostajalle osamaksua. Myös osamaksu on kulutusluotto, josta maksetaan koron lisäksi muita lainakuluja. Näitä osamaksun kokonaiskuluja voi olla vaikea selvittää, koska osamaksua myöntävät rahoitusyhtiöt merkitsevät todelliset vuosikustannukset hyvin eri tavoin.

Kokonaiskulut huomioden veneen rahoitus osamaksulla voi muodostua yllättävän kalliiksi. Joka tapauksessa eri rahoitusvaihtoehtojen vertailu on paikallaan ennen kuin hyväksyy osamaksusopimuksen tai muun maksutavan.

Vakuudellinen venelaina

Pankit tarjoavat vakuudellista lainaa. Tällöin lainalle tarvitaan pankin hyväksymä vakuus.

Lainahakemukseen tarvitaan työ- ja tulotietojen lisäksi tiedot vakuudesta. Vakuuksien tarkistamisen vuoksi lainan saaminen kestää yleensä kauemmin kuin vakuudettomissa kulutusluotoissa.

Venerahoitus – vakuudeton kulutusluotto

Veneen voi rahoittaa vakuudettomalla kulutusluotolla. Tällöin omaisuutta tai takaajia ei tarvita luoton saamiseksi.

Luottoyhtiö arvioi lainahakemuksen perusteella lainanhakijan taloudellisen tilanteen. Tämän kokonaisarvion ja oman luottopolitiikan perusteella pankki tekee päätöksen lainan myöntämisestä, lainasummasta ja lainaan liittyvistä ehdoista kuten lainan korosta.

Vakuudetonta venelainaa voi hakea netistä ja lainapäätöksen saa heti. Veneen ostoon tarvittavan lainan saa tilille 1 – 2 pankkipäivässä.

Halvin venelaina ja venelainan korko selviää kilpailuttamalla venelainan

Monet luotonmyöntäjät tarjoavat venelainaa. Lainan hinta eroaa pankeittain, sillä pankit tekevät aina henkilökohtaisen lainatarjouksen.

Koska luottoyhtiöt antavat lainoissa aina hakijakohtaisen lainatarjouksen, ei lainan korkoa tiedä ennen kuin on hakenut lainaa. Siksi lainoja vertaillessa ei pidä katsoa vain luottolaitosten esimerkkilaskelmia tai -korkoja.

Venelainavertailu kannattaa aina tehdä ennen lainasopimuksen hyväksymistä. Vain vertailemalla lainan kokonaiskustannuksia selviää, mikä on halvin venelaina.

Hahmottele sinulle sopivaa venelainaa laskurista

Vertaile lainoja ja säästä kuluissa

Etua.fi asiakkaana voit säästää jopa tuhansia euroja kilpailuttamalla asuntolainan tai kulutusluoton. Tee maksuton hakemus, et sitoudu mihinkään.

Hae venelainaa vaivattomasti

Etua.fi-lainapalvelun avulla kilpailutat venelainan aina 60 000 euroon asti ilmaiseksi ja ilman sitoumuksia. Palvelumme avulla tavoitat yli 20 pankkia ja rahoitusyhtiötä yhdellä hakemuksella ja säästät aikaa ja vaivaa.

Palvelussamme on mukana vain luotettavia Suomessa toimivia yrityksiä, joita kaikkia sitoo Suomen lainsäädäntö. Näytämme sinulle kaikki lainatarjoukset sellaisenaan, sinä vertailet tarjoukset yhdestä näkymästä ja valitset niistä parhaan.

Kulutusluotto, erityisesti isommissa lainasummissa ja pidemmällä maksuajalla, on usein edullisempi vaihtoehto kuin hankinnan rahoittaminen esimerkiksi osamaksulla.

Hae venelainaa tästä

Etua.fi on pisimpään Suomessa toiminut, täysin suomalainen lainavertailupalvelu. Yli 10 vuoden kokemus lainojen kilpailutuksesta varmistaa, että asiakkaamme saavat parhaat mahdolliset lainatarjoukset tarkkaan valituilta yhteistyökumppaneilta.

Lue myös: Vinkit käytetyn veneen ostoon yksityiseltä