Kilpailuta lainat 60 000 € asti. Yksi hakemus, monta tarjousta.
  • Ilmainen
  • Et sitoudu mihinkään
  • Saat lainapäätöksen heti
Lainan määrä 25 000 €
Vähennä Lisää
Laina-aika 10 vuotta
Vähennä Lisää
Arvioitu kuukausierä -

Esimerkki: nimelliskorko 6,99 % ja todellinen vuosikorko 7,9 %, kun lainan määrä on 15 000 euroa, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5 €/kk). Laina-aika 1-18 vuotta. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,68% - 20% ja vuosittaiset muut kustannukset välillä 0 - 150€. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Black Friday -huomioi lopullinen myyntihinta, älä katso vain alennusprosenttia

|

Black Friday eli musta perjantai on Yhdysvalloista Suomeen rantautunut shoppailupäivä. Black Fridayta vietetään kiitospäivän jälkeisenä päivänä. Tänä vuonna se on 23.11.2018, jolloin monet nettikaupat ja kivijalkaliikkeet ympäri maailman tarjoavat tuotteita alennettuun hintaan.

Black Friday on perinteisesti ollut elektroniikan ja kodinkoneiden alennusjuhla, mutta alennuksia voi saada lähes mistä tahansa, kuten pukeutumisen, vapaa-ajan ja viihteen tuotteista. Osa yrityksistä aloittaa alennusmyyntinsä jo hieman ennakkoon ja jatkavat alennusmyyntiä seuraavan viikon maanantaihin eli Cyber Mondayhin saakka. Yleisin alennuspäivä on Black Friday.

Termi Black Friday juontaa juurensa Yhdysvaltojen kirjanpidosta. Alkuvuosi on useille kaupoille ollut tappiollista eli tilinauhoissa punaista, mutta Black Fridaysta eteenpäin on tehty voitollista, mustalla kirjattavaa tulosta.

Vertaile hintoja

Kuluttaja voi tehdä hyviäkin löytöjä Black Fridayn aikana, mutta alehuumassa on hyvä pitää pää kylmänä. Voi jo etukäteen miettiä, mitä todella tarvitsee ja selvittää valmiiksi tuotteiden lähtöhintoja.

Alennusmyynneissä kannattaa vertailla eri myyjien hintoja keskenään. Lisäksi hinnoissa on hyvä huomioida lopullinen myyntihinta eikä katsoa vain alennusprosenttia.

Maksutavoista paras on, jos pystyy maksamaan kerralla, etukäteen säästetyillä rahoilla. Tämä ei ole kuitenkaan aina mahdollista, esimerkiksi kalliimpien kodinkoneiden kohdalla. Jos päätyy osamaksuun, on hyvä tarkistaa sopimuksen korot, kulut ja muut ehdot.

Moni kauppa voi mainostaa korotonta osamaksua, mutta usein niihin liittyy piilokuluja kuten käsittelymaksuja. Osamaksun todellinen vuosikorko kertoo tuotteen todellisen hinnan.

Muista tullit ja verot

Ulkomaisista nettikaupoista ostettaessa tullien ja verojen määrä voivat tehdä ostoksesta luultua kalliimman.

Lähtökohtana on, että EU:n ulkopuolelta tulevat lähetykset täytyy tullata. Jos lähetyksen arvo ilman kuljetuskustannuksia on alle 22 euroa, siitä ei tarvitse maksaa arvonlisäveroa eikä tullia. Yli 22 euron lähetyksestä täytyy maksaa arvonlisävero. Jos lähetyksen arvo ylittää 150 euroa, tilaajan tulee maksaa sekä arvonlisävero että tulli.

Tarkista tuotteen palautusoikeus

Ennen ostopäätöstä on hyvä tarkistaa tuotteen palautusoikeus. Lain mukainen 14 vuorokauden kaupan peruuttamisoikeus koskee koti- ja etämyyntiä eli esimerkiksi verkkokauppoja ja puhelinmyyntiä. Kuluttaja voi sinä aikana perua kaupan ilman erityistä syytä.

Etämyynnin palautusoikeus koskee myös alennuksella myytäviä tuotteita. Sen sijaan liikkeessä tehtyä virheetöntä kauppaa ei voi purkaa ilman myyjän suostumusta.

Lähteet: Kilpailu- ja kuluttajavirasto , YLE,Wikipedia

Etua.fi -lainapalvelun tavoitteena on helpottaa kuluttajan arkipäivää kodin raha-asioissa. Palvelussa voit kilpailuttaa kulutusluotot, remonttilainat, matkalainat, lainat ilman vakuuksia ja asuntolainat ilmaiseksi.