Asuntolainojen marginaalit nyt alhaalla – uusia asuntolainoja nostettu ennätysmäärä

|
Asuntolainojen marginaalit alhaalla

Asuntolainojen marginaali on laskenut ennätyksellisen alhaiseksi.

Asuntomarkkina kävi poikkeuksellisen kuumana viime vuoden syksynä. Asuntolainoja nostettiin Suomessa enemmän kuin koskaan aiemmin.

Syys-joulukuussa 2020 asuntolainoja otettiin noin 13 % enemmän kuin vuosi sitten vastaavana aikana. Yksinomaan joulukuussa asuntolainoja nostettiin 1,9 miljardin euron edestä, mikä on suurin määrä uusia lainoja, mitä joulukuussa on koskaan otettu.

Kaiken kaikkiaan asuntolainoja nostettiin viime vuonna 20,4 miljardin edestä eli 4,5 prosenttia enemmän kuin vuonna 2019.

Asuntolainamarginaalit ennätyksellisen alhaalla

Uusien nostettujen asuntolainojen keskikorko laski ennätyksellisen alhaiseksi. Suomen Pankin mukaan uusien nostettujen asuntolainojen keskikorko oli 0,69 prosenttia joulukuussa 2020.

Huomionarvoista on, että asuntolainojen takaisinmaksuajat ovat pidentyneet entisestään. Joulukuussa 2020 uusien asuntolainojen keskimääräinen takaisinmaksuaika oli 21 vuotta ja kuusi kuukautta. Yli 29 vuoden mittaisien asuntolainojen osuus uusista asuntolainoista on kasvanut. Niitä oli joulukuussa yli 12 prosenttia, kun osuus vuotta aiemmin oli noin seitsemän prosenttia.

Millä marginaalilla asuntolainaa

Asuntolainamarginaaleihin vaikuttaa moni asia ja samakin asiakas voi saada eri pankeista erilaisen lainatarjouksen. Marginaaliin vaikuttaa muun muassa pankin omat lainanmyöntökriteerit, asiakkaan takaisinmaksukyky ja ostettavan asunnon sijainti ja kunto.

Etuan asuntolainojen marginaalivertailu tarjoaa kuluttajille reaaliaikaisen tiedon marginaalien kehityksestä, jotta sinulla on mahdollisuus tutustua ajankohtaisimpaan marginaalitilanteeseen ja tehdä päätöksiä asuntolainaasi liittyen tiedon pohjalta.

Kilpailuta asuntolaina

Asuntolainan kilpailutus kannattaa aina, sillä vertailemalla eri pankkien lainatarjouksia, löydät itsellesi sopivimman lainan parhaalla mahdollisella marginaalilla ja lainaehdoilla.

Etuan kautta kilpailutat asuntolainat helposti ja luotettavasti, sillä Etua on Finanssivalvonnan hyväksymä asuntoluottovälittäjä. Lainahakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin ja saat yhdellä hakemuksella useita lainatarjouksia.

Kilpailuta asuntolainasi jo tänään!


Lähde: Suomen Pankki

Käyttöehdot päivittyvät: Uudet käyttöehdot 1.5.2022 alkaen »