Kilpailuta lainat 60 000 € asti. Yksi hakemus, monta tarjousta.
  • Ilmainen
  • Et sitoudu mihinkään
  • Saat lainapäätöksen heti
Lainan määrä 25 000 €
Vähennä Lisää
Laina-aika 10 vuotta
Vähennä Lisää
Arvioitu kuukausierä -

Esimerkki: nimelliskorko 6,99 % ja todellinen vuosikorko 7,9 %, kun lainan määrä on 15 000 euroa, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5 €/kk). Laina-aika 1-18 vuotta. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,68% - 20% ja vuosittaiset muut kustannukset välillä 0 - 150€. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Asuntolainojen korko 2020

|

Asuntolainojen marginaalit ovat nyt erittäin alhaalla matalan korkotason ja pankkien kiristyneen kilpailun takia. Suomen Pankin tilaston mukaan uusien asuntolainojen keskikorko oli vain 0,73 prosenttia tammikuussa 2020.

Asuntolainan korko ja kustannukset

Asuntolainan kustannukset muodostuvat korosta, marginaalista ja lainanhoitokuluista. Koska viitekorot ovat nyt miinuksella, käytännössä kokonaiskorko on sama kuin asuntolainasta maksettava marginaali.

Marginaali on pankin palkkio siitä, että se lainaa asunnon ostajalle rahaa. Marginaali riippuu sekä sen hetkisestä lainojen hintatasosta että pankin tekemästä arviosta asiakkaan maksukyvystä. Siispä marginaali on aina asiakaskohtainen ja sama laina-asiakaskin voi saada eri pankista eri marginaalin.

Lainan marginaaliin vaikuttavat muun muassa lainan vakuudet, asiakkaan takaisinmaksukyky, ostettava asunto sekä kokonaisasiakkuus. (Voit lukea lisää täältä, mitkä asiat vaikuttavat asuntolainan hintaan eli marginaaliin.)

Tällä hetkellä uusien asuntolainojen kokonaiskorot ovat keskimäärin alle 1 prosentin. Parhaat asiakkaat voivat nyt saada lainaa jopa alle 0,5 prosentin marginaalin.

Asuntolainojen korkomarginaalit Suomessa 1.1.2015 – 1.1.2020. Lähde: Suomen Pankki

Jos asuntolainaneuvotteluistasi on jo jonkin verran aikaa, on mahdollista, että maksat asuntolainastasi enemmän kuin uudet laina-asiakkaat.

Huomioi asuntolainan kokonaiskustannukset

Marginaali on kuitenkin vain yksi osa lainakustannuksista. Lainan ottajan kannattaakin vertailla myös muita asuntolainaan liittyviä kustannuksia, esimerkiksi lainan nostamisesta ja hoitamisesta perittäviä maksuja sekä mitä etuja pankki keskittäjälle tarjoaa. Myös lainan takaisinmaksuohjelman joustavuus ja miten se muuntautuu eri elämäntilanteissa, on hyvä huomioida.

Asuntolainatarjousten vertailua helpottaa pankkien lainatarjouksen mukana toimittama ESIS-tietosivu. Se antaa yleiskuvan asuntolainan ehdoista, kuten todellisesta vuosikorosta. Vuosikorko kertoo lainan kokonaiskustannukset vuosikorkona ilmaistuna ja sen avulla on helpompi verrata asuntolainatarjouksia.

Asuntolainan kilpailutus netissä helppoa

Itselleen sopivimman asuntolainatarjouksen saa vain kilpailuttamalla pankkeja.

Kotimaisen Etua.fi:n lainapalvelun avulla voit kilpailuttaa asuntolainasi usean pankin kesken helposti ja maksutta.Voit joko hakea uutta asuntolainaa tai kilpailuttaa nykyisen lainasi marginaalin. Täytät vain lainahakemuksen verkossa, ja Etua välittää sen eteenpäin useille pankeille. Aikaa hakemuksen tekemiseen menee viisi minuuttia.

Saat muutaman arkipäivän kuluessa yhteydenoton pankeilta. Sitten valitset vain tarjouksista itsellesi sopivimman.

Etua.fi-asuntolainapalvelun avulla kilpailutat uuden asuntolainan tai tarkistat nykyisen asuntolainasi koron veloituksetta. Täytä hakemus tästä

Etua.fi on Finanssivalvonnan hyväksymä asuntoluottovälittäjä.

Lue myös:
Asuntolainan korot voi vähentää verotuksessa
Mikä viitekorko kannattaa valita asuntolainaan