Asuntolainan marginaalit laskussa

|

Asuntokaupassa alkoi nousukausi, raportoi Helsingin Sanomat 21.5.2017. Asuntokaupan vilkastuminen tarkoittaa myös asuntolainojen kysynnän kasvua. Pankit kilpailevat jälleen laina-asiakkaista erityisesti pääkaupunkiseudulla, jossa lainamarginaalit ovat laskeneet jo alle puolen prosentin. Pankkien välillä on eroja lainatarjouksissa, ja lainan lopulliset ehdot ovat asiakaskohtaisia. Asuntolainatarjous kannattaakin aina pyytää useilta pankeilta ja vertailla eri pankkien marginaaleja.

Pankkien välinen kilpailutilanne vaihtelee eri ajankohtina ja paikkakuntakohtaiset erot ovat suuria. Tämän takia on mahdotonta etukäteen tietää itselle edullisinta asuntolainapankkia. Seuraamalla esimerkiksi Suomen Pankin julkaisemia tilastoja saa yleiskäsityksen lainakorkojen kehityksestä, mutta tarkemman tiedon lainakoroista saa pyytämällä lainatarjoukset pankeilta.

Asuntokaupan vilkastuminen helpottaa asunnon vaihtoa. Lisääntynyt aktiivisuus asuntomarkkinoilla lyhentää yleensä asuntojen myyntiaikoja ja vähentää siten riskiä jäädä pitkäksi aikaa kahden asunnon loukkoon. Tämän johdosta pankit ovat valmiimpia tarjoamaan välirahoitusta asiakkaille, jotka eivät ole vielä nykyistä asuntoa ehtineet myydä pois. Välirahoitus on aina tapauskohtaista ja sitä kannattaa tiedustella suoraan asuntolainatarjouksia antavilta pankeilta. Yleisohje asunnon vaihtajalle on kuitenkin edelleen sama: myy nykyinen asunto ennen kuin teet sitovaa tarjousta uudesta asunnosta.

Nykyinen asuntolaina kannattaa kilpailuttaa uudelleen ja varmistaa, että lainamarginaali on kilpailukykyinen. Esimerkiksi 150 000 €:n lainassa jo muutaman kymmenyksen pudotus lainamarginaalissa tarkoittaa satojen eurojen säästöä vuodessa.

Etua.fi-asuntolainapalvelun avulla kilpailutat helposti uuden asuntolainan tai vertailet nykyisen lainasi marginaalia uusiin lainatarjouksiin. Palvelumme on maksuton, ja voit tehdä hakemuksen kätevästi netissä . Lue lisää pankinvaihdosta tai kysy neuvoa asiakaspalvelustamme.

Käyttöehdot päivittyvät: Uudet käyttöehdot 1.5.2022 alkaen »