Asuntolainan kilpailuttaminen kannattaa, vertailussa kuuden eri pankin marginaalit

|

Asuntolainojen kilpailuttaminen on tänäkin vuonna kannattanut, kun kilpailu asuntolaina-asiakkaista on ollut kovaa ja marginaalit laskeneet. Taloussanomien vertailussa mukana olevista kuudesta pankista Aktia ja Hypoteekkiyhdistys tarjosivat halvinta marginaalia. Korkein marginaali oli Nooa Säästöpankissa.

Marginaali on pankille lainasta maksettava palkkio, joka lisätään viitekoron päälle. Marginaali on asiakaskohtainen ja sen suuruuteen vaikuttavat esimerkiksi asiakkaan maksukyky, vakuudet ja hankittavan asunnon sijainti. Koska lainatarjoukset ovat yksilöllisiä, ei Taloussanomien vertailusta voi päätellä, mikä pankki on yksittäiselle asuntolainahakijalle halvin tai kallein. Lainatarjoukset kannattaa aina pyytää monesta pankista.

Suomen Pankin mukaan uusien asuntolainojen keskimääräinen korkomarginaali syyskuussa 2018 oli 0,85 prosenttia, kun se vuotta aiemmin oli 1,0 prosenttia. Pankkien omat koko maan keskiarvohinnat ovat tätä halvempia. Esimerkiksi Nordealla uusien lainojen päivän hinta on 0,7 prosenttia. Ero johtuu tilastoinnista, sillä Suomen Pankki huomioi marginaalissa myös korkosuojausten kustannukset.

Nordean Tom Millerin mukaan kilpailu asuntolaina-asiakkaista on ollut kovaa koko vuoden, ja marginaalit ovat laskeneet. Asuntokaupan rauhoittuessa odotetaan marginaalien laskun tasoittuvan myös kasvukeskuksissa. Joissain asiakassegmenteissä tai paikkakunnilla kilpailu voi olla vielä kovaa. Aktia ei odota isoa muutosta asuntolainojen marginaaleissa ensi vuonna, vaan lainanhoitokuluihin vaikuttaa enemmän mahdollinen korkojen nousu.

Asuntolainan kilpailutus käy helposti Etua.fin asuntolainapalvelussamme.Yhdellä maksuttomalla hakemuksella tavoitat useita asuntolainapankkeja ja varmistat itsellesi edullisen asuntolainan.

Asuntolainojen marginaalit vertailussa

Marginaali / asuntolaina 
Nordea 0,7
OP Helsinki 0,6–0,9
Danske Bank 0,75–0,95
Hypo 0,45–0,75
Aktia 0,5–1,0
Nooa Säästöpankki 0,85–1,23

Edellisen kerran vertailimme asuntolainojen korkoja marraskuussa. Silloin vertailun edullsimman tarjouksen antoi Hypo. Tutustu marraskuun vertailuun.

Lähde:  Taloussanomat

Käyttöehdot päivittyvät: Uudet käyttöehdot 1.5.2022 alkaen »