ASP-säästäminen on yhä suositumpaa

|
ASP-säästämisen suosio kasvaa

ASP-tilien lukumäärä on kymmenessä vuodessa yli kuusinkertaistunut.

Finanssiala ry:n mukaan voimassaolevia ASP-tilejä on nyt yli 153 000, kun vuonna 2009 ASP-tilejä oli noin 24 000. ASP-tileillä on tällä hetkellä lähes 1,1 miljardia euroa.

ASP-lainojen suosio on kasvanut tasaisesti vuodesta 2009 asti. Suosio kertoo nuorten pitkän aikavälin hyvästä talouden suunnittelusta ja vetovoimaisesta järjestelmästä. ASP-järjestelmä on pankkien ja valtion yhteinen hanke, jonka tarkoituksena on tukea nuoren ensimmäisen asunnon hankintaa.

Erityisesti näin matalan korkotason aikana ASP voi olla hyvä ja vähäriskinen sijoituskohde. Vuosittaisen yhden prosentin koron saa, vaikkei lainaa lopulta käyttäisikään asunnon ostoon.

ASP-lainan ikärajoja on lavennettu 2010-luvulla. Yläikärajaa nostettiin aiemmasta 30 vuodesta 39 vuoteen. Alaikäraja laskettiin 15 vuoteen. Alle 18-vuotias saa kuitenkin säästää ASP-tilille ainoastaan omalla työllään hankkimia rahoja.

Tarkemmin ASP-lainasta voit lukea tästä

Etuan lainapalvelun avulla voit hakea maksutta asuntolainaa tai kilpailuttaa nykyisen lainasi marginaali. Asuntolainan kilpailutus käy helposti tästä.

Lähde: Finanssiala ry

Käyttöehdot päivittyvät: Uudet käyttöehdot 1.5.2022 alkaen »